ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wszystkie pola w rejestracji przy weryfikacji przez e-mail
syber
Witam.

Jak zrobi?, aby przy rejestracji z weryfikacj? przez e-mail by?y wy?wietlone wszystkie pola do wype?nienia?

DODANE W EDYCJI:

Doszed?em do miejsca, w którym siedze od trzech dni...
Zmieni?em w pliku register.php z "0" na "1" funkcj? weryfikacji przez e-mail.
Pogrubi?em j? w pliku register.php ponizej:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Teraz wy?wietlaj? si? wszystkie pola, ale po wpisaniu numeru GG (który u mnie jest obowi?zkowy), po rejestracji nie wy?wietla si? w profilu u?ytkownika :(

Nie wiem co z tym fantem zrobi?. Kombinowa?em i dalej nic. Prosz? jak?? dobr? dusze o pomoc, bo bez tego strona jest w po?owie bezu?yteczna.

Pozdrawiam!

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 17.01 - 18:46
  2. Od?wie?enie Tematu - Pieka 23.01 - 21:05

Edytowane przez syber dnia 23.01.2008 21:05:00

www.blub-game.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 06:14:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Powiem tak kiedy? zrobi?em obowi?zkow? miejscowo??, obecnie w ?wietle postów kole?anki dopisa?em jeszcze województwo z dodaniem do tabeli.
A przy okazji tego stwierdzi?em, ?e nale?y ju? na starcie zdecydowa? i wybra? tylko email albo bez i robi? to pojedynczo w formularzu obie procedury razem gryz? si? nazwy pól s? inne.
Jest to tylko wskazówka jak to przeskoczy? wzór w temacie z obowi?zkow? miejscowo?ci? pozosta?e pola podobnie.
Uprzedzaj?c nie przewiduje, ?ebym ja robi? tak? modyfikacj?.

wlodekp.europa.pl
syber
Wa?ne, ?e odpowiedzia?e? i da?e? wskazówk?, bo ju? my?la?em, ?e nie ma mocnych Smile

Czyta?em tamten temat, ?ci?gn??em register.php z efektem i widz? to blado... B?d? grzeba?, ale w?tpie, ?e to zrobie, bo chcia?bym doda? wszystkie pola przy rejestracji, a widz?, ?e tu przy samej miejscowo?ci mia?e? du?o grzebania...

Cu?... Mo?e lepiej pój?? na ?atwizn? i zrobi? taki trik, ?e po aktywacji konta (klikni?ciu w link aktywacyjny) przenosi nas do edycji profilu, w którym numer GG by?by obowi?zkowy Smile

Osobi?ci wola?bym pierwsze rozwi?zanie i nad nim posiedz?...
Dziwi mnie to, ?e jeszcze nikt si? nie zainteresowa? t? spraw?...
Dam zna? jak co? z tym porobie.
Jeszcze raz dzi?ki!

www.blub-game.pl
Moim zdaniem uczynienie wszystkich pól obowi?zkowymi jest bezsensem, nikt tak Ci si? nie zrejestruje, bo to za wiele wype?niania i zniech?ca, moim zdaniem nale?y si? skupi? góra jedno dwa pola jeszcze, na których Ci z jaki? powodów zale?y;
I tak np na stronie: http://keruzam.com kalendarz wy?wietla urodziny a mój dodatkowy mod wysy?a meila do wy?wietlanych solenizantów, bazuje to na wype?nionym polu daty urodzenia i np tutaj prawdopodobnie wstawi? t? dat? obowi?zkow?.
Zauwa?, ?e wi?kszo?? userów to Panie, które z natury nie chc? si? chwali? tak? dat?, wiec jak je zach?ci? przekona? do wype?nienia tego pola, bo obowi?zek bez uzasadnienia mo?e wielu zniech?ci? ca?kowicie do rejestracji i przynie?? wi?cej szkód jak korzy?ci.
Tak wi?c nale?y mocno zastanowi? si?, które pola i czy aby na pewno.
Masz tu konkretny przyk?ad, gdzie, to pole technicznie nie stanowi problemu dodania, a nie ma go jeszcze ze wzgl?dów czysto ludzkich odruchów na przymus kontra-weto.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Z tego co pamietam, to Gander opracowal swego czasu tego typu rejestracje, wiec kwestia jest kiedy sie pojawi i poda gotowe rozwiazanie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
By? mo?e masz bardziej wiarygodne dane ja czyta?em wy??cznie obietnic? Gandera dawno o extended profile, natomiast o rejestracji jako takiej nie. Czy?by obietnica zosta?a spe?niona

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
By? mo?e masz bardziej wiarygodne dane ja czyta?em wy??cznie obietnic? Gandera dawno o extended profile, natomiast o rejestracji jako takiej nie. Czy?by obietnica zosta?a spe?niona

Mialo isc na Support, ale w zwiazku z tym, co napisales wczesniej nie zostalo przyjete.
Nie chcemy przeciez ludzi wykanczac Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
syber
wlodekp napisa?/a:
Moim zdaniem uczynienie wszystkich pól obowi?zkowymi jest bezsensem, nikt tak Ci si? nie zrejestruje, bo to za wiele wype?niania i zniech?ca, moim zdaniem nale?y si? skupi? góra jedno dwa pola jeszcze, na których Ci z jaki? powodów zale?y

?le mnie chyba zrozumia?e?...
Chcia?em, ?eby wszystkie pola by?y widoczne (a nie obowi?zkowe) w rejestracji z w??czonn? weryfikacj? przez e-mail i to osi?gn??em. Obowi?zkowe da?em tylko pole z GG, tylko ?e po aktywacji konta w profilu u?ytkownika w polu z GG nie wy?wietla si? podany w formularzu rejestracyjnym numer.

Wczoraj w nocy siedzia?em nad register.php z tematu gdzie zrobi?e? obowi?zkow? miejscowo??. Zmieni?em wszystkie user_location na user_yahoo, bo to za numer GG odpowiada i $location na $user-yahoo i maila mi ju? nie chcia?o wysy?a?? :/

Czekam niecierpliwie na Gandera...

www.blub-game.pl
Przy potwierdzaniu email pole formulrza miejscowo?ci ma nazw? location bez email user_location. Dlatego pisa?em o rozdzieleniu procedur pole to yahoo baza $yahoo z email takimi nazwami pola zmiennej operuj
Edytowane przez wlodekp dnia 24.01.2008 15:55:13

wlodekp.europa.pl
syber
Zmieni?em:
$location --> $yahoo
user_location --> user_yahoo

oczywi?cie nie wszystkie. Te co powinny zosta? to zosta?y i nadal kiszka. Pisze, ?e nie mo?na zarejestrowa?, a powodu nie ma.
Jak masz chwil? czasu to mo?esz rzuci? okiem w ten register.php (za??cznik), ale najpierw doczytaj do ko?ca...

Teraz tak my?l?, czy nie lepszym rozwi?zaniem by?oby rejestrowanie bez weryfikacji, ale przy pomy?lnym zako?czeniu rejestracji wysy?ana by?aby automatycznie wiadomo?? na maila z podzi?kowaniem, loginem i has?em.
> Du?o by?oby przy tym roboty?

Ostateczne rozwi?zanie mog?oby by? nast?puj?ce:
Po rejestracji i odebraniu maila w celu atywacji konta wbijamy w link atywacyjny, a on nas loguje i przenosi do edycji profilu, a tam ustawi?bym obowi?zkowy numer GG :)
W miar? dobry sposób i my?l?, i? ?atwiejszy w realizacji.
W register.php w sekcji linka aktywuj?cego mam takie co? co wed?ug mnie odpowiada za automatyczne logowanie po klikni?ciu w link aktywacyjny:

W setuser.php mam takie przeniesienie:

Je?eli zmieni?bym w setuser.php przeniesienie z index.php na na edit_profil.php to ka?dego po zalogowaniu przenosi?oby do edycji profilu, a chcia?bym, ?eby przenosi?o tylko tego kto pierwszy raz zaloguje si? na stronie - automatyczne logowanie po rejestracji (klini?ciu w link aktywacyjny).
> Czy to tesh by?oby trudne w realizacji? (chyba mniej ni? poprzednie rozwi?zanie)

Pozdrawiam!

www.blub-game.pl
Moim zdaniem:
Rejestracja z weryfikacj? email jest ju? pewn? restrykcj? i wy?wietlanie w niej wszystkich pól jest b??dnym za?o?eniem, w tym miejscu przysz?y u?ytkownik ma widzie? tylko to co obowi?zkowe.
Mówi?em o rozdzieleniu, bo w przypadku wy??czenia email w formularzu wyst?pi? po dwa pola dotycz?ce tego samego tutaj tak b?dzie z yahoo bo miejscowo?? wcze?niej usun??em z drugiej sekcji do??czanej i w tym przypadku przesy? nast?puje z tego zdublowanego pola a nie z pierwszego.
To w?a?nie w tym miejscu te pola maj? inne nazwy;
1 yahoo
2 user_yahoo
Tymi nazwami nie mo?na ?onglowa? ot tak sobie, ka?da jest przypisana do odpowiedniej procedury i nie dzia?aj? zamiennie u?yte w z?ym miejscu.
Przy weryfikacji email nie dzia?aj? komunikaty b??du javascript, tylko te g?ówne
Przy tej modyfikacji np komunikat od nazwy miejscowo?ci przypisa?em do sprawdzania pierwszej litery nazwy jako du?? litera i wyskoczy on zarówno w przypadku nie wype?nienia pola jak i napisaniu nazwy ma?? liter?.
Komunikat od yahoo error wyst?pi w przypadku niewype?nionego pola.
Nie jest to gotowiec pod Ciebie, bo tego typu rzeczy nie b?d? robi? tylko pokazanie, procedury ,w jaki sposób dlatego zawiera tak?e miejscowo?? obowi?zkow? i tak ze swojej modyfikacji usun??em rozwijaln? list? województw, a doda?em to Twoje yahoo.
Do pe?ni szcz??cia plik locale/register.php nale?y uzupe?ni? o dopisane komunikaty b??dów:
$locale['412'] = "Nazwy miejscowo¶ci piszemy du?± liter±";
$locale['413'] = "Prosz? poda? ID yahoo";

EDYCJA
info plik register.php pochodzi z v6.01.13 i obs?uguje podwójne kodowanie md5, ?eby nie by?o zb?dnych pyta? typu nie mog? si? zalogowa?.
wlodekp dodał/a następującą plik:
register_yahoo.zip [3.49kB / 289 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 25.01.2008 06:30:43

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl