ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dostęp do strony za podaniem hasła
Zygmunt_1974
Witam, mam takie dosyć dziwne pytanie, chcę by dostęp do całej strony, oglądania jej itd. miały wyłącznie osoby które podadzą hasło, nie chodzi mi tu o prace na serwerze, ponieważ gdy to ustawię, wtedy do strony mają dostep tylko administratorzy, a poza tym nie działają wszystkie wtyczki.

Postaram się opisać o co dokładnie mi chodzi.
Otóż, gdy ktoś wchodzi na stronę (nieważne z jakim linkiem czy to "mysite.pl.forum.php" czy "mysite.pl.news_cats.php") zawsze ma być widoczna pusta strona z Wprowadź Hasło i poniżej wejdź, dopiero po wpowadzeniu tego hasła gośc może odwiedzać stronę, oglądać ją itd.

Jest mi to potrzebne, ponieważ mam stronę w fazie beta, i chcę by osoby, którym podam hasło, mogły odwiedzać stronę i szukać błedów. Osoby te wcześniej otrzymają ode mnie hasło.

Mam nadzieję, iż wytłumaczyłem to w miarę zrozumiale.
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 21.01 - 21:39

Edytowane przez Zygmunt_1974 dnia 21.01.2008 21:39:45
...

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 22:48:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
A może skorzystasz z reguł htaccess (katalogów na hasło) - wtedy wszystkie wejście do danego katalogu będzie możliwe dopiero po wpisaniu hasła?
Co do samej blokady strony poprzez tryb administracyjny - otwórz sobie subheader.php, odnajdź
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i zamień na
Następnie odszukaj w plikach wtyczek
i zamień to na np.
czy
Nie testowałem tego w praktyce, ale powinno działać.

http://jantom.info
Zygmunt_1974
jantom, spróbuję tego drugiego sposobu, tylko wciąż nie mam do końca przekonania czy po włączeniu blokady strony w PA, będzie wszystko chodzić tak jak przed.

A mógłbyś mi bardziej przybliżyć opcję z wykorzystaniem htaccess?
...

jantom
Jedynka - musisz sprawdzić, czy masz w panelu zarządzania swoim serwerem opcję Katalogów na hasło czy jakiejś podobnej - jeśli tak, to właśnie masz tam ustawienia do htaccess.
Dwójeczka - powinno chodzić poprawnie (w pierwszym modyfikowanym fragmencie dopuszczam dostęp do strony zarejestrowanym użyszkodnikom, w kolejnych zmieniam warunek wyłączenia wtyczki - wtedy powinny śmigać tylko przy włączonym trybie admina lub, tak jak w 2 propozycji zmiany, zawsze), raczej problem będzie gdy wyłączysz tryb beta Pfft Musisz wtedy przywrócić każdy zmodyfikowany plik.
Edytowane przez jantom dnia 21.01.2008 23:07:09

http://jantom.info
Zygmunt_1974
Ok, serdeczne dzięki za pomoc, jantom Smile
...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl