Zobacz temat
Felieton podró?ny uwie?czony pytaniem, która wersja Fusiona dzia?a i jest po polsku?
|
|
PanYeti |
Dodany dnia 01.02.2008 00:51:36
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 20.01.2008 19:47 |
Poniewa? na tutejszym forum nigdzie nie znalaz?em miejsca na zmieszczenie swoich uwag, o?mielam si? zrobi? to tutaj. Kilkakrotnie robi?em przymiarki do "Fusion", jednak szybko si? zniech?ca?em do wgryzienia si? w "temat", kiedy to zostawa?em przerzucany ze strony g?ównej na "skórkow?" b?d? "forumow?", gdzie za ka?dym razem ??dano zarejestrowania si?. Doprawdy, nie rozumiem sensu i powodu takiego funkcjonowania. Nie wystarczy raz pokaza? "kart? wst?pu"? Przypomina to troch? nasze PKP, gdzie tory s? jedne ale poci?gi ka?dy w swoj? stron?... Bior?c pod uwag?, ?e prawie ka?da obecnie witryna - dzi?ki CMS-om - zmusza poniek?d do rejestrowania si? na niej, ro?nie jej "frekwencja" a odwiedzaj?cym przybywa zapisanych w notesie danych gdzie i pod jakim loginem s? zarejestrowani. I tak wystarczaj?co jeste?my ju? ponumerowani i "zahas?owani". Kiedy w ko?cu ciekawo?? systemu przezwyci??y?a i trzykrotnie zarejestrowa?em si? gdzie trzeba, przysz?a kolej na zmierzenie si? z "Fusion". Jednak popad?em w konfuzj?... jak na tureckim bazarze, do wyboru, do koloru ró?nych wersji programu - oficjalnych 26, archiwalnych 46! Któr? wybra?? Pierwsze, co nasun??o mi si? na my?l to, ?eby dzia?a?a i by?a po polsku. Wi?c która? Na forum, w kilku pierwszych stronach nie znalaz?em odpowiedzi, zatem pozosta?o zadanie pytania, które wcale nie jest naiwne. Widz?c ile na forum jest uwag oraz jak wiele jest ró?nych poprawek i ?atek, pytanie moje staje zasadnicze. Swoj? drog? administratorzy powinni na pierwszych stronach tego Supportu ?adnie wyeksponowa? t? najlepsz?, stabiln? i oczywi?cie polsk? wersj?. Licz?, ?e tym felietonem sprowokuj? kogo? do odpowiedzi, która wersja Fusion dzia?a i jest po polsku? (Google nie wiedzia?y). Tymczasem pozdrawiam. ---- po przebudzeniu... Pi?knie, pi?knie... Wiem, co nie dawa?o mi spa? - gor?ce odpowiedzi ![]() Dzi?kuj?, za tak szybk? i bardzo wyczerpuj?c? informacj?. W?a?nie jestem po instalacji i du?ym zadowoleniem przyznaj?, ?e Fusion jest drugim po Joomla! CMS-em, który nie sprawia? mi k?opotów. Raz - dwa - trzy... i jest! Gratuluj? Autorom. Drugim mi?ym zaskoczeniem jest wra?enie lekko?ci "layoutów", a przede wszystkim przejrzysty i wygodny panel administracyjny. No, no... zaczyna mi si? podoba? co raz bardziej... Poniewa? mam s?abo?? do ?adnych rzeczy ch?tnie pou?ywam sobie... Konkluduj?c, z przyjemno?ci? mog? stwierdzi?, ?e: 1. CMS PHP Fusion jest przyjazny dla ludzi i ?rodowiska. 2. Forum ma szybkich i ?yczliwych moderatorów. Pi?knie dzi?kuj? "Pi?knej" i Grzesiowi za pomoc. Pozdrawiam "lutniowo". Temat i w?tek uwa?am tym samym za wyczerpany i zamkni?ty. Edytowane przez PanYeti dnia 01.02.2008 06:49:21 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 14:11:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 01.02.2008 01:03:04
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Która wersja? Odpowied? jest prostsza ni? mo?esz sobie wyobrazi? - ta najnowsza. Zaskakuj?ce, prawda? ![]() Nowszej wersji od v6.01.13 nie znajdziesz. W woli wyja?nienia.... wszystkie wersje s? po polsku - chyba, ?e jaka? archiwalna z epoki kamienia ?upanego. Je?li chodzi o rejestracje na wszystkich stronach. Temat ten by? ju? poruszany. Tak ju? jest i pozostanie. Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:21:59 Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie
![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 01.02.2008 01:11:41
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Ze wzgledu na pore odpowiem skrotowa, ale konkretnie ![]() Jako Support posiadamy tylko dwie strony wymagajace rejestracji: 1. Polski Oficjalny Support PHP-Fusion - wymagana tylko w przypadku potrzeby pisania. 2. Laboratorium Modulow - wymagana tylko w przypadku pobierania dodatkow, poniewaz podstawowa wersja dostepna jest dla gosci i umieszczona w centralnym punkcie strony: Najnowsza paczka PHP-Fusion v6.01.13 - "Full" [8979] Kazda wersja PHP-Fusion posiada polskie locale, a co za tym jest w 100% spolszczona. Najnowsza paczka jest wymieniona wyzej, czyli jest nia v6.01.13. Odnosnie dzialania, wszystkie dostepne wersje sa jak najbardziej funkcjonalne, ale ze wzgledow bezpieczenstwa jak i praktycznych polecam w/w. Od samego poczatku obie strony byly oddzielne, chocby ze wzgledu na duzo pozniejsze zakwalifikowanie naszego MODs (Laboratorium) do grupy oficjalnych supportow MODs. Nie mamy w planach zadnych zmian pod tym katem. Mam nadzieje, ze odpowiedzialem na wszystkie pytania. Jesli nie, prosze kontynuowac. Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:22:16 Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |