ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Felieton podró?ny uwie?czony pytaniem, która wersja Fusiona dzia?a i jest po polsku?
PanYeti
Poniewa? na tutejszym forum nigdzie nie znalaz?em miejsca na zmieszczenie swoich uwag, o?mielam si? zrobi? to tutaj.
Kilkakrotnie robi?em przymiarki do "Fusion", jednak szybko si? zniech?ca?em do wgryzienia si? w "temat", kiedy to zostawa?em przerzucany ze strony g?ównej na "skórkow?" b?d? "forumow?", gdzie za ka?dym razem ??dano zarejestrowania si?.
Doprawdy, nie rozumiem sensu i powodu takiego funkcjonowania. Nie wystarczy raz pokaza? "kart? wst?pu"? Przypomina to troch? nasze PKP, gdzie tory s? jedne ale poci?gi ka?dy w swoj? stron?... Bior?c pod uwag?, ?e prawie ka?da obecnie witryna - dzi?ki CMS-om - zmusza poniek?d do rejestrowania si? na niej, ro?nie jej "frekwencja" a odwiedzaj?cym przybywa zapisanych w notesie danych gdzie i pod jakim loginem s? zarejestrowani. I tak wystarczaj?co jeste?my ju? ponumerowani i "zahas?owani".
Kiedy w ko?cu ciekawo?? systemu przezwyci??y?a i trzykrotnie zarejestrowa?em si? gdzie trzeba, przysz?a kolej na zmierzenie si? z "Fusion". Jednak popad?em w konfuzj?... jak na tureckim bazarze, do wyboru, do koloru ró?nych wersji programu - oficjalnych 26, archiwalnych 46! Któr? wybra??
Pierwsze, co nasun??o mi si? na my?l to, ?eby dzia?a?a i by?a po polsku. Wi?c która?
Na forum, w kilku pierwszych stronach nie znalaz?em odpowiedzi, zatem pozosta?o zadanie pytania, które wcale nie jest naiwne. Widz?c ile na forum jest uwag oraz jak wiele jest ró?nych poprawek i ?atek, pytanie moje staje zasadnicze.
Swoj? drog? administratorzy powinni na pierwszych stronach tego Supportu ?adnie wyeksponowa? t? najlepsz?, stabiln? i oczywi?cie polsk? wersj?.
Licz?, ?e tym felietonem sprowokuj? kogo? do odpowiedzi, która wersja Fusion dzia?a i jest po polsku? (Google nie wiedzia?y).
Tymczasem pozdrawiam.

---- po przebudzeniu...

Pi?knie, pi?knie...
Wiem, co nie dawa?o mi spa? - gor?ce odpowiedzi Smile
Dzi?kuj?, za tak szybk? i bardzo wyczerpuj?c? informacj?.
W?a?nie jestem po instalacji i du?ym zadowoleniem przyznaj?, ?e Fusion jest drugim po Joomla! CMS-em, który nie sprawia? mi k?opotów. Raz - dwa - trzy... i jest! Gratuluj? Autorom.
Drugim mi?ym zaskoczeniem jest wra?enie lekko?ci "layoutów", a przede wszystkim przejrzysty i wygodny panel administracyjny. No, no... zaczyna mi si? podoba? co raz bardziej... Poniewa? mam s?abo?? do ?adnych rzeczy ch?tnie pou?ywam sobie...
Konkluduj?c, z przyjemno?ci? mog? stwierdzi?, ?e:
1. CMS PHP Fusion jest przyjazny dla ludzi i ?rodowiska.
2. Forum ma szybkich i ?yczliwych moderatorów.
Pi?knie dzi?kuj? "Pi?knej" i Grzesiowi za pomoc.
Pozdrawiam "lutniowo".
Temat i w?tek uwa?am tym samym za wyczerpany i zamkni?ty.
Edytowane przez PanYeti dnia 01.02.2008 06:49:21

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:11:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Która wersja? Odpowied? jest prostsza ni? mo?esz sobie wyobrazi? - ta najnowsza. Zaskakuj?ce, prawda? Wink
Nowszej wersji od v6.01.13 nie znajdziesz.

W woli wyja?nienia.... wszystkie wersje s? po polsku - chyba, ?e jaka? archiwalna z epoki kamienia ?upanego.

Je?li chodzi o rejestracje na wszystkich stronach. Temat ten by? ju? poruszany. Tak ju? jest i pozostanie.
Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:21:59
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Pieka
Ze wzgledu na pore odpowiem skrotowa, ale konkretnie Smile

Jako Support posiadamy tylko dwie strony wymagajace rejestracji:
1. Polski Oficjalny Support PHP-Fusion - wymagana tylko w przypadku potrzeby pisania.
2. Laboratorium Modulow - wymagana tylko w przypadku pobierania dodatkow, poniewaz podstawowa wersja dostepna jest dla gosci i umieszczona w centralnym punkcie strony:
Najnowsza paczka
PHP-Fusion v6.01.13 - "Full" [8979]

Kazda wersja PHP-Fusion posiada polskie locale, a co za tym jest w 100% spolszczona.
Najnowsza paczka jest wymieniona wyzej, czyli jest nia v6.01.13.

Odnosnie dzialania, wszystkie dostepne wersje sa jak najbardziej funkcjonalne, ale ze wzgledow bezpieczenstwa jak i praktycznych polecam w/w.

Od samego poczatku obie strony byly oddzielne, chocby ze wzgledu na duzo pozniejsze zakwalifikowanie naszego MODs (Laboratorium) do grupy oficjalnych supportow MODs.
Nie mamy w planach zadnych zmian pod tym katem.

Mam nadzieje, ze odpowiedzialem na wszystkie pytania.
Jesli nie, prosze kontynuowac.
Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:22:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl