ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Tylko o mFusion
 Drukuj temat
Z EP do m-fusion jak?
rafnal
Witam mam pytanie odno?nie przej?cia z Extreme Pack-a na M-Fusion a mianowicie co trzeba zrobi? przed nadpisaniem plików na serwerze bo to oczywiste ?e nie wystarczy.
Przechodz?c do sedna sprawy chodzi mi o to jak zmieni? tabele aby nie utraci? danych które w nich s? a przetworzy? je na m-fusion i nie mysl? tylko o samym prefix-ie.

My?la?em ?e wystarczy ?e tylko dodam te tabele których nie ma w EP a s? w M-fusion i podmieni? pliki bo w zasadzie prefiks b?dzie ten sam ale to chyba nie to jeszcze bo to jest troszeczke inna sytuacja ni? w przypadku: http://www.php-fu...d_id=13984
Wi?c je?li macie jakie? sugestie i propozycje to prosz? o porad? bo zastanawiam si? nad tym jaki? czas.

Z góry dzi?ki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam rafnal.
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:38:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
W zasadzie pozostaje Ci próba przej?cia z EP do fusiona a nast?pnie dopiero do mfusion.
Jak przej?? z EP do fusiona opisa? to wlodekp. Kod do strony dodatkowej i podgl?d. Z tego co pami?tam to dzia?a?o to bez problemu.
Przejscie z fusiona do mfusion nie powinno stanowi? ju? najmniejszego problemu.
Pami?taj tylko o kopii bazy zanim zaczniesz próbowa?.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

rafnal
Dzi?ki @Grze? dok?adnie mysla?em o tym samym tylko si? zastanawia?em jeszcze czy nie ma czasem innej mo?liwo?ci, ale jak mówi? próba nie strzelba...

Pozdrawiam i dzi?kuj? jeszcze raz
Edytowane przez Pieka dnia 08.02.2008 19:23:30
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

Guile
Witam,
chcia?bym od?wie?y? nieco ten temat, otó? zrobi?em przej?cie z EP na mFusion i niby wszystko dobrze, ale przy logowaniu zawsze mi mówi, ?e podaje nieprawid?owy nick lub has?o. Co ciekawe ka?dy u?ytkownik tak ma, prócz nowo stworzonych. Czy istnieje jaka? mo?liwo?? na to by jako? si? wbi? na t? stron??

akurczyk
Pewnie prefix albo nazwa tabeli z userami w mfusion jest inna ni? w php-fusion i dla-tego nie dzia?a.Sad
Edytowane przez Pieka dnia 21.02.2008 17:56:22

Guile
No dobra, ale co powinienem zmieni? najlepiej krok po kroku, bo niestety moja wiedza z php jest bardzo krucha. Z góry dzi?kuj?, za udzielon? pomoc.

piterus
@Guile
Szybkie pytanie: Jak? wersj? EP mia?e? przed migracj??
Win? tu ponosi prawdopodobnie kodowanie hase?. Od niedawna w PF jest stosowane podwójne kodowanie algorytmem md5, a mFusion u?ywa pojedynczego.

@akurczyk
Jak by by? inny prefix to by wywala?o b??dy o nie istnieniu tabel w DB.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Guile
Mia?em najprawdopodobniej ostatni? dost?pna, bo i strona m?oda (za?orzona na pocz?tku grudnia), ale nie mog? dok?adnie potwierdzi?, bo strona EF nie dzia?a. O ile dobrze pami?tam, to wgrywa?em Extreme Pack 4.05 albo 4.06.
Edytowane przez Guile dnia 21.02.2008 18:35:39

akurczyk
skopiuj funkcj? koduj?c? ze starego pliku maincore.php do nowego i powinno dzia?a?.
Edytowane przez akurczyk dnia 21.02.2008 23:26:25

Guile
Skopiowa? funkcj? koduj?c?, to znaczy jak? Mnie naprawd? trzeba po ludzku t?umaczy?, bo mam nijakie poj?cie o tym wszystkim. Mam nadziej?, ?e to nie k?opot.

rafnal
Witam ponownie w tym temacie ja doszed?em do wniosku ?e wystarczy zainstalowa? m-fusion o takim samym prefixie co by? zainstalowany EP, za?adowa? kopi? bazy danych z EP oczywi?cie pozostawiaj?c niezb?dne tabele z m-fusion.
tak zrobi?em i ok wszystko pi?knie i ?adnie stronka bez b??dów odpala tylko jest tak jak kto? powy?ej wspomnia? sumy kontrolne md5 s? inne prawdopodobnie to jest b??dem bo u?ytkowników doda?o wszystkich jedynie z has?ami jest problem ale rozpracowuj? to powoli.

Dobrej nocki pozdrawiam
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

Guile
Dobra podmieni?em jeden ci?g w maincore mFusion i juz spokojnie loguje. Jedyne co jest denerwuj?ce to fakt, ?e mimo tego, ?e loguje to pokazuje si? komunikat o tym, ?e zosta?o podane nieprawid?owe has?o lub login, ale z tym ju? jako? b?d? ?y?, bo osobi?cie na razie mam dosy? babrania si? w tym wszystkim. W ka?dym razie dzi?ki wszystkim za pomoc.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Za komunikaty przy logowaniu odpowiada plik setuser.php i musi on pochodzi? od wersji fusiona identycznej jak maincore-podmiana, wtedy te komunikaty znikn?.

wlodekp.europa.pl
Guile
Jeszcze mam takie dwa pytanka. Pierwsze z nich dotyczy wy?wietlania sie ca?y czas u góry strony komunikatu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Niby w niczym on nie przeszkadza, ale na d?u?sz? met? nieco denerwuje i szpeci strone.
Co do drugiego pytania to nie wiem czemu przesta?a mi dzia?a? funkcja show/hide, ale tylko gdy u?ywam jej na dodatkowych stronach. Szuka?em po tym forum i forum mFusion i kopiowa?em na dodatkowe strony kod podawany w tych tematach jako dzia?aj?cy, ale i tak po wci?ni?ciu linka wywala mi error 404. Z góry dzi?ki za pomoc.

EDIT:
Z show/hide ju? sobie poradzi?em.
EDIT 2:
Znalaz?em jeszcze jeden b??d, który si? u mnie pojawi?, a mianowicie gdy wchodz? do forum, to w momencie wybierania jakiego? podforum wywala mnie zawsze do tego samego, mimo tego, ?e adresy si? zmieniaj? i tematy w tych podforach wci?? istniej?.
EDIT 3:
Z forum te? ju? sobie poradzi?em, wystarczy?o podmieni? wszystkie pliki w folderze forum z plikami z folderem forum z EP.
EDIT 4:
Niestety nie wszystko z tym forum dzia?a. Obecnie bez problemowo wy?wietla wszystkie tematy napisane przez zwyk?ych u?ytkowników, natomiast gdy chce wej?? do tematu z postem kogo? z grup u?ytkowników, albo administratorów, to mnie wywala na stron? g?ówn? forum. Gdy podmieniam viewthread.php z mFusion na Extreamowego, to wy?wietla wchodzi do ka?dego tematu, ale ze wzgl?du na inna struktur? pokazywania informacji o u?ytkowniku, nie pokazuje postów tylko b??dy w viewthread.php. Najprawdopodobniej jest to spowodowane tym, ?e w tych miejscach s? nak?adane cienie na avatary oraz oraz informacje o randze i punktach, których w mFusion nie ma. Próbowa?em pousuwa? zb?dne linijki, ale kiepsko mi to wychodzi?o i nie naprawia?o niczego. Czy kto? móg?by mi z tym pomóc?
Edytowane przez Guile dnia 22.02.2008 20:01:22

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl