ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Ranking stron w PHP Fusion
dante77
Jedz?c kanapk? wpad?em na Ciekawy pomys?.
A mianowicie.
Mo?na by zrobi? ranking stron opartych na PHP Fusion. Chodzi mi o zrobienie czego? takiego tu na Suporcie. Gdzie ka?dy u?ytkownik, który ma swoj? stron? móg?by j? zg?osi? do rankingu.
By?a by ona oceniana w kilku kategoriach w skali od 0-10:
Przyk?adowe kategori?:

-Funkcjonalno??
-Oryginalno??
-Wygl?d
-Domena

Potem procentowo mo?na wyci?gn?? ocen? strony i usadowi? j? na odpowiedniej pozycji rankingu, który to móg?by by? widoczny na g?ównej stronie supportu

Jestem pewien, ?e taki ranking to znakomity pomys? na promocje stron opartych na Fusionie. Zw?aszcza tych konkretnych, których autorzy mocno si? przy nich napracowali.
Ranking mo?e dzia?a? na zasadzie linków pozycjonuj?cych. Tak wi?c by?o by o co walczy?.

Jestem pewien, ?e na suporcie znalaz?yby si? osoby, które mog? tak? modyfikacje napisa?.

Co wy na to?

http://stronyrobie.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:11:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Idea dobra Wink Tylko teraz - oceniaj? u?ytkownicy czy admini przy dodawaniu strony do rankingu j? dodaj?? Lub bardziej skomplikowane - ?rednia ocena z ka?dego elementu... Pomys? ciekawy ale mo?e by? problem z realizacj?... Ocenia? to by musia?a osoba bezstronna bo tak wygra najwi?kszy serwis pokemonów ;D

dante77
Wydaj mi si? ?e u?ytkownicy powinni tu mie? co? do powiedzenia, mo?e wystarzy?o by zrobi?, ocen? dla Userów z odpowiedni? liczb? postów. Nie wiem 100, albo co? ko?o tego.
Edytowane przez dante77 dnia 28.02.2008 15:47:47

MeTeo
Tylko we? pod uwag?, ?e je?li b?dzie du?o stron to te najciekawsze mog? zosta? pomini?te... Owszem userzy np. od 100 postów ale potem wyci?gn?? ?redni? z tych ocen dla danej strony... Najlepiej by by?o wybra? jak?? grup? userów (jak co? to jestem ch?tny) która by ocenia?a... By?oby i sprawiedliwie i rzeczowo Wink Tak ka?dy stron? doda dla reklamy, ma?o kto b?dzie ocenia?, a je?li to serwisy pokemonów powstawiaj? teksty by na nich obstawia? i nic dobrego z tego nie wyniknie ;D

Pieka
Jesli ktos sie za to wezmie z glowa, to damy konto+domene.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
dante77
Ja mog? to bardziej uszczegó?owi? i pomóc w ewentualnych testach, ale kodu niestety nie jestem wstanie skleci?. Jeszcze jestem za krótki.

MeTeo
Ja podobnie jak sebeq Wink Poda?em generalnie sposób realizacji... Nie musi by? to osobna strona... Skrypt co? na wzór toplist Wink Mo?na si? nawet na tym oprze? tylko, ?e zmieni? sposób wy?wietle? i doda? modu? g?osowania dla okre?lonej grupy osób. Znaczy 4 modu?y g?osów (4 rzeczy do oceny). Mog? pomóc z prowadzeniem, ew. testy kodu jednak za pisanie si? nie bior?... To mnie przerasta...

eldzi
Mi pomys? si? podoba. Zawsze lubi? poogl?da? dobr? robot? webmastersk?. Szczególnie je?li to jest ?adnie zrobiony Fusion.
pozdr
eldzi

http://www.wislapulawy.pl
JazOOn
Chodzi o sam PHP-Fusion zmodyfikowany przez siebie czy EP równie? bierzemy pod uwag?? Je?li tak, to nie mo?na przyznawa? dodatkowych punktów za to ?e kto? ma lepsze modyfikacje (seryjne z EP).

dante77
Najsprawiedliwiej by?o by gdyby support mia? ranking tylko dla stron w PHP Fusion. Ewentualnie administaracja eXtreme-Fusion mogla by wprowadzi? swój ranking.

jantom
Ja mog? to bardziej uszczegó?owi? i pomóc w ewentualnych testach, ale kodu niestety nie jestem wstanie skleci?.

Kod mo?e by? zb?dny, wszystko zale?y od samej koncepcji ca?o?ci. Zatem, JWM sebeq czy inni, mi z nicka nieznani, a którzy chcieliby sw? cegie?k? do projektu do?o?y?, czekamy na propozycj?. Wtedy b?dzie sens nad ca?o?ci? rozwa?a?, poprawi?, a nast?pnie, ku chwale Fusiona, uruchomi?.
Edytowane przez jantom dnia 29.02.2008 16:47:23

http://jantom.info
MeTeo
Ja bym mia? na to tak? koncepcj? Wink

Na stronie g?ównej na ?rodku by?by panel b?d? og?oszenie o takowej li?cie. W panelu b?d? pod podanym linkiem by?by formularz a w nim:
W?a?ciciel, adres strony, jak strona d?ugo istnieje, co? o niej i ew. zdj?cie.

Dane by te trafia?y do ew. testerów, którzy oddawaliby oceny w 4 (lub wi?cej) kategoriach. Po ocenieniu serwisu, znajdowa?by si? on w rankingu z uwzgl?dnieniem miejsc.

K2
Mo?na zrobi? podsumowanie miesi?ca na koniec i osoby uczestnicz?ce w rankingu a maj?ce profil na Supporcie dostawa?y by ko?o swojego nicka gwiazdk? lub co? w tym rodzaju. (oczywi?cie po zaj?ciu jakiego? okre?lonego miejsca lub punktów). Smile

I proponuje u?y? tylko PHP-Fusion to b?dzie projekt Supportu a nie EF czy? nie?
Edytowane przez K2 dnia 29.02.2008 17:29:56

DJKRSS
Pomys? b?dzie na pewno dobry... ale niektórzy b?d? si? denerwowa? ?e zostali ocenieni gorzej od innych, chocia? ich strona reprezentuje ren sam poziom lub wy?szy...

MeTeo
Dlatego proponuj? wybranie grupy osób i dodawanie zdj?cia co by prezentowa?o stan strony na dany czas... Osoby upowa?nione mia?by wyeliminowa? ew. niezadowolenie...

DJKRSS
Hmm... A co z takim fantem ?e ka?dy ma nny gust i oceni?by inaczej strone? Czy za ka?dy art b?dziecie dawa? tyle samo punktów? Kto? si? napracuje i napisze 10 000 znaków a kto? inny 100 i to b?dzie jednakowa ilo?? punktów? Jeden si? postara a drugi nie a ilo?? b?dzie jednakowo?

MeTeo
Dlatego ka?d? kategorie ocenia kilka osób... Poza tym gusta gustami ale raczej g?ówn? uwag? skupia si? na kompozycji...

dante77
Po zjedzeniu jeszcze kilku kanapek, zastanowi?em si? nad tym bardziej i chyba wymy?li?em.

Ca?y proces b?dzie si? sk?ada? z trzech modu?ów:

1. modu? zamieszczania (zg?aszania linków, przez u?ytkowników)
2. modu? oceny (specjalna grupa u?ytkowników)
3. modu? wy?wietlania wyników (panel)

I teraz rozpiska.

Ad 1.
To jest chyba do?? proste w realizacji, poniewa? mo?na do tego wykorzysta? opcj? "dodaj link". Przy czym chyba najlepszym rozwi?zaniem b?dzie zrobienie dodatkowych tabel na potrzeb? rankingu, ?eby nie pomiesza?o si? ze zg?oszonymi linkami, które ju? s? na suporcie.
Dodatkowo w tabeli trzeba b?dzie doda? pi?? kolumn na kategori? i szóst? na ?redni?.
(je?eli co? pomiesza?em w nazewnictwie tabel itp. to prosz? o poprawk?, moja wiedza na ten temat, jest lichutka)

Ad 2.
Stworzenie dodatkowej strony, na której widoczne b?d? linki do stron, których jeszcze dany u?ytkownik nie oceni? (po ocenie link znika z listy), obok linku mo?na doda? aktualn? ?redni? procentow? ocen.
Po klikni?ciu w link przechodzimy do strony z ocenami, na której wida?:

1. Nazwa strony
2. Link do strony
3. Opis
4. Ocena w kategoriach (wybór oceny z listy rozwijanej skala 0-10):

- nag?ówek (Top)
- theme
- oryginalno??
- funkcjonalno??
- domena
5. Przycisk "zatwierd? ocen?"

Ad 3.
Panel powinien wy?wietla? list? top 10 stron, sortowanie po najwi?kszej warto?ci procentowej strony.
Mo?na si? te? zastanowi? nad przyciskiem "wi?cej >>>" który to przeniesie u?ytkownika do podstrony z pe?n? list? ocenionych ju? stron.

Co do osób, które mog?y by ocenia? strony, to proponuje stworzy? specjaln? grup? u?ytkowników (akceptacja u?ytkownika przez administracje suportu).

To by by?o chyba na tyle. W trakcie pisania zjad?em jeszcze jedn? kanapk?, ale niestety nie zaskutkowa?o to ?adnym kolejnym pomys?em Wink

Mo?e teraz jak ju? to "bardziej wida?", kto? si? za to we?mie. Pami?tajcie co napisa? Pieka:
"Pó? królestwa i ksi??niczka..."
WRÓ?
"Konto i domena za ?on?"

MeTeo
sebeq - prosz?, bez podtekstów politycznych Wink

Ja proponuj? by przy ocenie by?o kilka takich opcji, np. 5 - dla 5 userów. Jak b?dzie 5 grup ocen to ostatni klika - dodaj wynik Wink On wy?wietla?by si? w rankingu z ?redni? pól Wink Oraz ca?kowit? ?redni? na podstawie której by?by ranking segregowany Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl