Zobacz temat
JustCauseSite.PL
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 18.03.2008 00:09:40
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 34 Data rejestracji: 18.07.2007 19:55 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam, chciałbym zaprezentować wam moją nową stronę: JustCauseSite.PL Strona jest o grze Just Cause & Just Cause 2. Chciałbym abyście ocenili design, oraz doradzili co poprawić. Dodam, że jestem bardzo początkującym użytkownikiem photoshopa, więc prosze o łagodne oceny ;D Pozdrawiam, conix PS. Użytkownicy, ktorzy wyrazili w tym temacie swoje opinie, proszeni sa o edycje sowich postow, poniewaz jest to całkiem nowa strona PW od moderatora:
Edytowane przez kamil000 dnia 03.05.2008 18:07:21 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 15.05.2025 02:32:12
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 22.03.2008 22:22:40
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Najnowsze artykuły i newsy... Czcionka czy generalnie wstawienie tekstu tam pasuje jak świni siodło ![]() Reklamy! Po włączeniu JS dopiero zobaczyłem, że to czarne tło jest wynikiem reklam! Tekst na logu... Podstawowa sprawa - Ładne != ilość efektów nałożonych (nie jest równe). Ja naliczyłem 3... Do tego mały ten napis... Daj normalnie tekst z obramowaniem lub gradientem i większy... Poza tym korzystanie z "płaskorzeźby" (bevel and bross) nie jest dobrze widziane ![]() Tekst witaj na dziwnym tle... Tle z liniami... Prawie jak captcha ![]() ![]() Brak życia w stronie... Czarne tło - wspólne tło... Mogłeś chociaż na blok dać inny kolor i zwieńczyć to stopką by nadać temu całość ![]() Data - prawie wyjeżdża z belki newsa i do tego jej nie widać ![]() "++" - co to kurka jest przy tytule newsa? ![]() To są sugestie ![]() ![]() |
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 22.03.2008 22:34:50
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 34 Data rejestracji: 18.07.2007 19:55 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Najnowsze artykuły i newsy... Czcionka czy generalnie wstawienie tekstu tam pasuje jak świni siodło smiley pomijając, że ostatni artykuł się nie mieści. U mnie się mieści... Reklamy! Po włączeniu JS dopiero zobaczyłem, że to czarne tło jest wynikiem reklam! Tło wynikiem reklam!? To jest darmowy hostin, żadnych swoich reklam nie wstawiałem... Data - prawie wyjeżdża z belki newsa i do tego jej nie widać smiley Nie wydaje mi się... a już na pewno nie wyjeżdża... Tekst witaj na dziwnym tle... Tle z liniami... Prawie jak captcha smiley Katorga dla oka by to przeczytać smiley U mnie widać wszystko normalnie... "++" - co to kurka jest przy tytule newsa? smiley A, własnie zapomniałem wywalić xDD PS. Daj screena jak u ciebie ta strona sie wyswietla.. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 23.03.2008 09:59:02
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Zadeklarowałeś a tu co? Znaczniki, które nie są w specyfikacji - <font> i <center>. Obok tego niepoprawnie pozamykane <br>, powinno być <br/>. Sporo znaczników jest też niedomkniętych. Jeszcze jedna sprawa - wiem, że wg niektórych, jestem ograniczonym adminem PHP-Fusion PL, ale wytłumacz mi, jaki cel miałeś we wstawianiu 25 (sic!) twardych spacji przed datą? Nie prościej było zastosować marginesy czy wyrówniania? Ogólnie od strony kodowej (mówię o HTML, php nie widziałem ;)) wygląda strasznie - mniejszy bałagan miałem już u siebie w pokoju (sprzątałem go 3 dni). Skorzystaj z http://validator....e.jatsu.pl i zastosuj się do części jego porad. Od strony wizualnej - nie jest źle, choć z dużą częścią zastrzeżeń MeTeo muszę się zgodzić. Edytowane przez jantom dnia 23.03.2008 10:09:18 |
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 23.03.2008 10:49:27
|
Właśnie "sprzątam" cześć html'a Jak posprzątam to dam ci znać. PS. Jak chcesz mogę ci pokazać kilka funkcji w php. Do HTML'a i css'a nie przywiązywałem wagi bo robiłem jak najszybciej, co było ( i jest) moim błędem. Widzę, jednak ze warto poświecić kilkanaście minut na posprzątanie tego. Jak robie w HTML'u to liczy się dla mnie tylko to co widać a nie źródło. Postaram się jednak wszystko dostosować do walidatora, co potrwa jakieś 3 dni xD Wszystko w PHP jest raczej dokładne, bo dopiero się uczę i staram pisać jak najczytelniej. PS. O kur** 255 błędów. Rekord Guinnessa? ;D PS2. Kurde, zamiana łamliwych spacji na marginesy, usuniecie <font> oraz <center> i przerobienie na css to trochę nowych klas :/ Nie lubię mieć ch tyle w pliku styli, już itak mam ich masę ;D Errory poprawione, kilka zmian. Proszę o sugestie a nie wyżywanie się na mnie ![]() A i domenka oraz serwer nowe ![]() JustCauseSite.pl ![]() Odświeżam i zwracam uwagę że strona jest "nowa" Prosze przeczytac pierwszy post w temacie PW od moderatora:
Edytowane przez kamil000 dnia 03.05.2008 18:08:26 |
|
Przejdź do forum: |