ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
T?o tabeli
Goferek
To mój pierwszy post i pierwsze zetkni?cie z Fusion-PHP. Jak dot?d nie mia?em wiekszych problemów i udaje mi sie tworzenie skina na w?asy uzytek. Problem jednak pojawi? sie w pozornie b?achej sprawie.

Mianowcie - jak mam wstawi? t?o tabeli w kodzie w dodatkowych stronach - przerobi?em wszystkie mo?liwo?ci skryptu i nic.

Plik t?a jest w katalogu images mojego thema.

Z góry dzi?kuj? za odpowied?

www.chrzanow.zhr.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 23:01:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
Pytanie no. 1 - czy napewno mówisz o PHP-Fusion a nie o systemie newsów Fusion PHP? Bo ju? by? przypadek, kiedy go?ciu si? pomyli? :).

Je?li wstawiasz tabelk? do dodatkowych stron, wystarczy wklei? do komórki, któr? chcesz pokolorowa? style='background-color: #xxxxxx', gdzie xxxxxx to kod koloru.

ex.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

//Oops... Chodzi?o o obrazek - zamiast background-color: #xxxxxx musisz tam wstawi?:
background-image: url(images/tlo.gif);

Gdzie images/tlo.gif to ?cie?ka dost?pu do pliku t?a :).
Edytowane przez Shaolin dnia 28.07.2005 17:49:25
working

Goferek
Te? tak robi?em - oto mój kod jaki wstawiam - co jest ?le ??:

<br><br><br><table width='100%' border='0'><tr><td style='background-image: url(images/belka_pion2.gif);'><b>MYCIE NADWOZIA:</b><br>- R?CZNE LUB BEZDOTYKOWE;<br>- WOSKOWANIE;<br>- POLEROWANIE LAKIERU;<br><br><b>CZYSZCZENIE WN?TRZA:</b><br>- PRANIE TAPICERKI;<br><br><b>PE?NA WULKANIZACJA:</b>- SPRZEDA? OGUMIENIA;<br>- PRZECHOWYWANIE OPON ZIMOWYCH;<br>- CENY PRODUCENTA;<br>- PRZY SPRZEDA?Y OPON - MONTA? I WYWAZANIE GRATIS;<br><br><b>US?UGI DODATKOWE:</b><br>- MYCIE SILNIKA;<br>- PRZYGOTOWANIE DO SPRZEDA?Y;<br>- T?UMNIKI - MONTA? - SERWIS;<br>- TERMIN NA TELEFON LUB E-MAIL;<br>- DIAGNOSTYKA SILNIKA;<br>- MECHANIKA SAMOCHODOWA.</td>
</tr></table>

bo ja ju? nie wiem

www.chrzanow.zhr.pl
Shaolin
Spróbuj tak:

<table width='100%' border='0' style='background-image: url(images/belka_pion2.gif); background-repeat: repeat;'><tr><td><b>MYCIE NADWOZIA:</b><br>- R?CZNE LUB BEZDOTYKOWE;<br>- WOSKOWANIE;<br>- POLEROWANIE LAKIERU;<br><br><b>CZYSZCZENIE WN?TRZA:</b><br>- PRANIE TAPICERKI;<br><br><b>PE?NA WULKANIZACJA:</b>- SPRZEDA? OGUMIENIA;<br>- PRZECHOWYWANIE OPON ZIMOWYCH;<br>- CENY PRODUCENTA;<br>- PRZY SPRZEDA?Y OPON - MONTA? I WYWAZANIE GRATIS;<br><br><b>US?UGI DODATKOWE:</b><br>- MYCIE SILNIKA;<br>- PRZYGOTOWANIE DO SPRZEDA?Y;<br>- T?UMNIKI - MONTA? - SERWIS;<br>- TERMIN NA TELEFON LUB E-MAIL;<br>- DIAGNOSTYKA SILNIKA;<br>- MECHANIKA SAMOCHODOWA.</td>
</tr></table>

- Atrybuty s? zastosowane dla ca?ej tabeli, poza tym background-repeat: repeat; oznacza, ?e obrazek t?a b?dzie powielony tyle razy, ile potrzeba, aby zakry? ca?e t?o tabeli (oczywi?cie je?li jest za ma?y).
working

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl