Zobacz temat
Poziome zakładkowe menu w js
|
|
Dagobah |
Dodany dnia 02.04.2008 22:15:03
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
Witam! Ostatnio sporo szukałem jakiegoś ciekawego menu (bardzo zbliżonego do tego, które jest obecnie na Supporcie) i znalazłem coś takiego: - menu bez problemów działa zarówno pod IE, jak i Mozillą (nie ma takiego błędu jak to obecne z Supportu, że pod IE nie ma linii oddzielającej). - można bardzo szybko, łatwo i efektywnie stworzyć menu (wystarczy znać podstawy html) i w dowolnej chwili je poprawiając - bez problemów można je dopasować do strony (zarówno na długość, jak i wysokość) To pokrótce plusy, a teraz jeden minus. By móc w pełni korzystać z tego menu (pierwsza wersja jest jedynie trialem) trzeba się zalogować u "producenta" i w zależności jaką ma się stronę zapłacić, bądź też nie. Jeżeli ma się serwis non-profit pełna aktywacja jest darmowa (o tym wszystkim dokładnie poczytacie na stronie poniżej) Wchodzimy na stronę http://deluxe-tab... ściągamy program do tworzenia menu (tam wszystko jest łatwe (mam nadzieje) do zrozumienia). Po zakończonej pracy pliki zostają zapisane i pojawia się informacja ja je umieścić by działały. Poniżej pokaże na przykładzie mojego kodu, więc: Po stworzeniu tego menu będziecie wiedzieć który plik to który i bez problemów poradzicie sobie dalej. Może pojawić się problem z wczytywaniem obrazków (przeglądarka może mieć problemy z katalogami) więc rozwiązaniem alternatywnym jest wrzucenie wszystkich plików do głównego katalogu na ftp oraz zmiana odpowiednich linków w plikach. Jeżeli komuś odpowiada takie menu - rejestruje się na stronie, dopełnia formalności i cieszy się efektownym menu :) Edytowane przez Pieka dnia 02.04.2008 22:30:53 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 14:56:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |