ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Ró?ne kolory t?a paneli, panele po jedej stronie ...
c-milionaire
Witam. Na pocz?tku chcia?bym zaznaczy? ?e przeszuka?em forum, a tematu mi pomocnego nie znalaz?em. Przechodz?c do rzeczy: zachcia?o mi si? przesun?? panele na jedn? stron? wi?c przyklei?em news.php :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pod

Niby wszystko pi?knie ale niestety znika "border" (ramka paneli) obydwu paneli jak to zmieni? ?
Drugie moje pytanie dotyczy tego i? : Czy jest mo?liwo?? zmiany w jednym pliku, tak aby ?eby by? taki uk?ad paneli na ka?dej pod stronie czy trzeba zmienia? w ka?dym pliku ?

Teraz druga cz??? w?tku tak wi?c jak w temacie interesuje mnie aby np. side left mia? inny kolor ni? side right, zapewne jest to do zmienienia jakim? kodem w style.css, lecz nie taka jeszcze zemnie wiedza by to samodzielnie zmieni?. Z góry dzi?kuje za pomoc. :)

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 11.04 - 15:12

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 08:20:53
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slawekneo
Ad.1a.- pliki side left i side right powinny wygladac tak( http://fusion.pol...f/news.php ), kod dla side_left
Nastepnie dla side _right
zapisz i zobacz jak dziala.

Ad.1b.- Odpowiedz na pierwsze pytanie rozwiazuje to. czyli wystarczy edycja dwuch plikow.

Ad.2.- Jesli chodzi o kolory to zwiazane one sa z css twojego theme; kolory mozesz zmienic w pliku css dla lewego panelu clasa nazywa sie side-border-left, a dla prawego side-border-right musisz je odnalezd w pliku i zmienic parametry dotyczace koloru.

Pozdro!!
Edytowane przez slawekneo dnia 11.04.2008 15:00:28

Pieka
c-milionaire napisa?/a:
Witam. Na pocz?tku chcia?bym zaznaczy? ?e przeszuka?em forum, a tematu mi pomocnego nie znalaz?em...

Nie znalazles? Moze czas odwiedzic okuliste?
Temat przyklejony: Panele po prawej lub lewej stronie !
Edytowane przez Pieka dnia 11.04.2008 17:36:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
c-milionaire
Pieka napisa?/a:
c-milionaire napisa?/a:
Witam. Na pocz?tku chcia?bym zaznaczy? ?e przeszuka?em forum, a tematu mi pomocnego nie znalaz?em...

Nie znalazles? Moze czas odwiedzic okuliste?
Temat przyklejony: Panele po prawej lub lewej stronie !

Wiesz zazwyczaj korzystam z szukajki wpisuj?c ró?ne kombinacje wyrazowe. Znalaz?em
jak wstawi? w owy sposób panele, lecz to sam si? domysli?em. Niestety nie znalaz?em odpowiedzi na moje pytanie. Poza tym forum jest tak du?e ma tyle postów i tematów ?e z dnia an dzien coraz ci??ej jest co? znale?? bo ludzie pisz? 10 taki samych tematów z tego na jeden tylko jest odpowiedz, a ty równie? nie jeste? Alf? i Omeg? by pami?ta? czy dany temat by? czy nie by?, wiec wiele pustych taki tematów zostaje i nie s? usuwane do kosza.

Sam nie raz napisa?em temat a pó?niej taki sam przez przypadek znalaz?em. Pozdro Grin

Ok, ale @Pieka podkre?li?, ?e to temat Przyklejony, który jest na pocz?tku, wi?c d?ugo szuka? nie trzeba Wink//bartek124

Edytowane przez bartek124 dnia 11.04.2008 20:26:34

nod
Witam,
mam problem z tymi ró?nymi kolorami w t?ach paneli po lewej i prawej stronie. Definiuj? ich kolory w side-border-left i right ale t?o si? nie zmienia. Sad

bartek124
http://www.php-fu...ost_101971 - o to chodzi?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl