ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Po instalacji na WS2003 strona nie otwiera si?!
polna-mysz
Hmmm... Siedz? nad tym tematem od 8 rano i ju? brak mi koncepcji co mo?e by? ?le!:(:(
Na Windows Serwer 2003 mam witryn? wrzuci?am do niej rozpakowane pliki z php-files. zainstalowa?am PHP 5.2.5 i MySQL . Mój serwer b??cy jednocze?nie kontrolerem domeny nazywa si? server2.OLA.local
O MySQL mam niewielkie poj?cie ale pogoglowalam i zainstalowa?am MySQL i utworzy?am z command line client baz?: 'biuro2' utworzy?am usera tej bazy '' nada?am mu wszystkie (ALL) prawa do bazy 'biuro2'
Serwer jest na adresie wewn?trzym 192.168.1.50.
Odpali?am z http://nazwamojej...setup.php.
(Z wewn?trz firmy odpala si? przez: http://192.168.1....
Nie by?am pewna co wpisa? w konfiguracji bazy danych (próbowa?am ró?nych wariantów) dane te zapisuj? si? w pliku config.php w witrynie www naa serwerze ale po wci?ni?ciu 'dalej, strona nie otwiera si?!!!
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

plik index.php wygl?da tak: (nic w nim nie zmienia?am!)

Znalaz?am na forum podobne tematy ale moje okoliczno?ci s? inne! Czy kto? ma koncepcj? w czym problem!?:(

Oczywi?cie tej linijki:
nie ma w pliku config.php pope?ni?am b??d pisz?c posta!

Edytowane przez polna-mysz dnia 12.04.2008 23:50:37

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 22:21:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Czytalas? http://www.php-fu...ad_id=9572
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
polna-mysz
Bardzo dziekuj? nie czyta?am!
Ale nie jestem pewna czy uda mi si? z tego skorzysta? bo na IIS w WS2003 mam jeszcze 3 inne witryny one pracuj? oczywi?cie na porcie 80 i IIS z powodu tych 3 innych witryn na których s? stronki w HTML+JavaSCript jest potrzebny. t? 4 witrynk? chcia?am zrobi? w CMS (z HTML i MySQL) bo nie mam a? tyle czasu a i kwalifikacji ?eby takie co? co jest potrzebne zrobi? samej.
Tego linka co mi poda?e? PIEKA to tam jest instalka czego? takiego jak XAMPP nie jestem pewna czy to si? nadaje na serwer WS2003 bo w czasie instalacji serwera Apache protestowa? ?e port 80 jest 'already in use' Oczywi?cie bo u?ywa go serwer IIS który jest potrzebny do 3 innych witryn które s? potrzebne. No i Apache nie da si? zrobi? 'running' , pozatym 'index.php' nie mo?e by? poprostu na IP zewn?trznym serwera bo na nim w IIS s? 4 domeny trzeba by?oby Apache wskaza? jeszcze odpowiedni? domen? a takiej mozliwo?ci nie widz?! ?? Jest mo?e jaa? inna mo?liwo?? ?eby ten CMS chodzi? na moim WS2003 ?Sad

Uda?o mi si? wreszcie zainstalowa? PHP-FUSINa bez XAMPPa chocia? to ?wiczenie by?o dla mnie b. pouczaj?ce. Problem tkwi? w skonfigurowaniu PHP i MySQLa co po d?u?szym goglowaniu uda?o mi si? wreszcie skutecznie wykona?!
Bardzo dzi?kuj? za po?wi?cony mojemu zapytaniu czas!Smile
Edytowane przez polna-mysz dnia 17.04.2008 18:09:03

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl