ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Multisites
turgon
Interesuje mnie multisites w Php fusion. Stawiam kilka serwisów na jednym serwerze, o wspólnym IPB po?aczonym z PHP Fusionem. Chcia?bym, zeby wszyscy u?ytkownicy byli razem.

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 20:55:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Wooya
turgon napisa?/a:
Interesuje mnie multisites w Php fusion. Stawiam kilka serwisów na jednym serwerze, o wspólnym IPB po?aczonym z PHP Fusionem. Chcia?bym, zeby wszyscy u?ytkownicy byli razem.

Napisz sobie nowego PHP-Fusion...
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

turgon
Dlaczego ??
Przecie? wi?kszo?? Cmsów oferuje tak? mo?liwo??.

Miki
czemu si? tak boicie tego multisities? Ca?y pic polega na zainstalowaniu kilku phpfusion na jednym serwerze w jednej bazie z innymi przedrostkami tabel a nast?pnie drobnej modyfikacji w odwo?aniach do tabel u?ytkowników - tak, aby wszystkie odwo?ywa?y si? do jednej tabeli. Wtedy zalogowany w jednym u?ytkownik mo?e chodzi? po wszystkich serwisach. Mo?e jeszcze zaj?? potrzeba drobnej modyfikacji sesji, ?eby nie traci? sesji (nie musie? si? logowa? )

Robi?em co? takiego w DragonFly CMS, cho? ichni support twierdzi?, ?e se ne da Pfft

Fusion jest zdecydowanie prostszy do modyfikacji.

www.maxcomp.prv.pl
Pieka
Wez po uwage, ze nie ma tu sesji.
Ale oczywiscie wszystko da sie zrobic, prawie Wink
Czekamy na Twojego moda.
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2007 01:09:06
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tero
No w?a?nie przyda? by mi si? taki mod Grin Smile jakby kto? chcia? zrobi?, by?bym wdzi?czny Wink
Edytowane przez Tero dnia 02.02.2007 11:58:27

Miki
Mo?esz ju? zobaczy? wspóln? baz? userów - www.echo.blonia.pl i www.firmy.blonia.pl

Osobne subdomeny, niezale?ne katalogi ftp, jedna baza danych. Wspólna tabela users i users_profile oraz sessions. Sesje jeszcze nie s? wspólne, ale i do tego dojd? nied?ugo.

[dodane]

Po przekopiowaniu zawarto?ci www.firmy.blonia.pl do podkatalogu /firmy w pierwszej domenie multisities ?miga a? mi?o Pfft

czyli instalujemy podstawowy phpfusion w g?ównym katalogu domeny, i dowoln? ilo?? podrz?dnych w podkatalogach. U?ywamy jednej bazy, i ró?nych prefiksów. W pliku maincore.php oraz wszystkich, tycz?cych u?ytkowników podporz?dkowanych phpfusionów zmieniamy w kwerendach do bazy do tabel users i users_profile prefiks na ten z bazy g?ównej. Potem mo?na wywali? nadmiarowe tabele z prefiksami podrz?dnych fusionów. I dzia?a jak talala Pfft

Troch? wi?cej zabawy b?dzie z domenami, bo faktycznie wszystko opiera si? na ciachach, a ograniczenie mechanizmu ciastek wyklucza czytanie ciastek z innej domeny.

[dodane]

Teraz i forum dla sajtów jest wspólne, oczywi?cie tre??. bo wygl?d zostaje. Ca?y wic w podmianie prefiksów tabel.

Dodanie kolejnego podportalu potem jest bajecznie proste - wystarczy przekopiowa? katalog pierwszego podportalu na kolejny zainstalowany phpfusion - instalowa? trzeba z instalki oryginalnej z unikalnym prefixem na tej samej bazie. Po nadpisaniu plików wystarczy uzupe?ni? glówne menu o link do strony g?ównej, i na stronie g?ównej to samo, i jest zintegrowany kolejny.
Edytowane przez Miki dnia 02.02.2007 23:37:26

www.maxcomp.prv.pl
DORBITB
A mogbys to powiedziec jasniej a jesli by sie dalo jeszzcze to ze jak ktos sie zaloguje to niech bedize ju wszedzie zalogowany
Edytowane przez ICEK dnia 03.09.2008 16:53:51

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl