Zobacz temat
Event Calendar v 0.7.5
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 21.04.2008 18:14:38
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Od dawna posiadam te kalendarze, jednak dopiero nie dawno dokładnie przeczytałem pliki Install i Readme Co do instalacji to sadzę, że każdy sobie poradzi, natomiast ciekawe jest użycie klas opisanych w pliku Readme, bez ich użycia kalendarz jest zwykłym golasem, bez jakichkolwiek uwypukleń dat. Formatowanie wyświetlanego tekstu zdefiniowano w 6 klasach styli, które należy wstawić do pliku style.css aktualnie używanego theme. KLASY: - awec_table: cała tabela - awec_current: aktualny dzień - awec_empty: brak wydarzenia w dniu - awec_content: wydarzenia w dniu - awec_dayofweek: nazwy dni tygodnia - awec_weekend:(sobota niedziela) treści pierwszych 5 klas są podane w pliku README kalendarza, natomiast 6 - awec_weekend: pozostaje do samodzielnego napisania wzorując się na pierwszych TREŚĆ KLAS W PLIKU README table.awec_table { background-color: #999999; } td.awec_empty { background-color: #ffffff; padding: 1px; } td.awec_content { background-color: #ffffff; padding: 1px; } td.awec_current { border: 1px solid red; background-color: #eeeeee; padding: 1px; } td.awec_dayofweek { font-weight: bold; color: black; background-color: #cccccc; padding: 1px; } TREŚĆ KLAS KALENDARZA MOJEJ STRONY: table.awec_table { background-color: #999999; } td.awec_empty { background-color: #ffffff; padding: 1px; } td.awec_content { background-color: #FFFF00; border: 1px solid #0000FF; font-weight: bold; padding: 1px; } td.awec_current { border: 1px solid #00FF00; background-color: #C4FFFF; padding: 1px; } td.awec_dayofweek { font-size:12;font-weight:bold; color: black; background-color: #cccccc; padding: 1px; } td.awec_weekend { color: #FF0000; background-color: #cccccc; padding: 1px; } W tej treści dodane już jest formatowanie sobót i niedziel. W obecnej chwili dostępna jest nowsza wersja 0.7.7 moim zdaniem bardzo trudna do sformatowania po swojemu. więc ja pozostaje i przy tej i takową polecam. Dodaje plik tej wersji z poprawionymi błędami, więc jestem gwarantem pomocy instalacji z paczki tej strony i nie odnoszę się do oryginału z wibix.de. Bez problematycznego używania Wan a co za tym idzie sobie życzę.
wlodekp dodał/a następującą plik:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 14:56:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |