ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Download otwiera pliki Worda w postaci krzaczków!
polna-mysz
Zamie?ci?am na mojej stronie z PHP-FUSION w downloadzie kilka ró?nych wzorów pism w MS Word 2003, docelowo ma ich byc wi?cej.
Spróbowa?am przez stronk? je dowloadowa? i efekt jest taki ?e w odzielnym oknie przegl?darki Internet Explorera otwiera mi plik Worda w postaci znaczków steruj?cych i krzaczków! Shock My?la?am, ?e ten download zadzia?a w ten sposób, ?e b?dzie pyta? u?ytkownika czy plik który downloaduj? otworzy? czy zapisa? na dysku tak jak jest w przypadku innych witryn z których pobieram a tu taki efekt!
Pobiera?am z innych=obcych witrynek pliki w Wordzie i nie by?o problemu.
W czym tkwi problem i czy mo?na co? temu zaradzi?!?

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 00:47:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Pod innymi przegl?darkami dzieje si? to samo? Mo?na prosi? adres strony? By? mo?e problem le?y w chmodach, cho? g?owy nie dam.
Edytowane przez jantom dnia 23.04.2008 16:30:34

http://jantom.info
polna-mysz
Próbowa?am jeszcze pod Firefoxem wszystko na Windowsie - jest tak samo! Plik tekstowy otwiera si? oczywi?cie dobrze!
Adres strony www.pphu-gabi.az.... trzeba wpisac nazw? pliku startowego bo co? chyba z PHP jest nie tak!

Chcia?am jeszcze doda? ?e pliki w formacie *.jpg i *.pdf otwiera dobrze!

Co? si? ?le wpisa?o: mia?o by? pliki *.jpg i *.pdf otwiera dobrze!

Chodzi O "jotpegi"!

Zrobi?am jeszcze test z plikiem typu *.exe (setup programinu) i te? otwiera w postaci krzaczków.
Lepiej jest z plikiem *.zip - ten od razu chcia? si? ?ci?ga? download managerem który mam zainstalowany do pobierania plików!
W ?adnym z przypadków: *.doc, *.txt, *."jotpeg", *.pdf, *.exe, *.zip nie zapyta? tak jak to jest z pobieraniem na innych witrynach czy ma otworzy?/czy zapisac! Sad
Edytowane przez polna-mysz dnia 23.04.2008 17:22:49

jantom
Sprawd? chmody - pod warto?ci? 644 wszystko dzia?a jak trzeba (w sumie to ta ostatnia cyfra powinna mie? 4, reszta wedle uznania).

http://jantom.info
polna-mysz
Dorzuci?am do downloadu jeszcze plik *.xls w Excelu 2003 te? od razu otwiera w postaci krzaczków!
A je?li chodzi o plik testowy *.zip to jest dobrze (ale tylko z zipem) - jak Download Managerowi dam: "anuluj" to potem otwiera si? standardowe okienko gdzie mo?na wybrac czy ma otworzy? czy zapisa?!
Na mojej witrynce by?oby potrzebne pobieranie/otwieranie plików :*.doc, *.xls i *.exe z tych co teraz si? otwieraj? w postaci krzaczków!

Ja mam to na Windows Serwer 2003, ale uprawnienia s? OK (odpowiedniki), próbowa?am da? odpowiednik 777 ale rezultat bez zmian. Mo?e co? z moim PHP na serwerze jest nie tak - pogrzebi? tam jeszcze!
Edytowane przez polna-mysz dnia 23.04.2008 18:23:46

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To jest oczywi?cie nieprawda i nie ma nic wspólnego z Fusion, jest to w?a?ciwo?? windowsa, je?li raz zaakceptowano przy zapytaniu otwórz, pobierz? w?a?nie to pierwsze przy plikach typu wora itd to windows ju? b?dzie je otwiera? a nie pobiera?.
A jak to usun?? powróci? do pytania ze dwa lata temu opiyawa?em na tym forum.
Teraz nie chce mi si? ju? lata? po rejestrach i szuka? gdzie to odblokowa?, ale s? m?odsi, wi?c?
Edytowane przez wlodekp dnia 23.04.2008 19:46:46

wlodekp.europa.pl
m_i_n
To te? chyba ma zwi?zek z tym ?e serwer mo?e z?e nag?ówki wysy?ac do przegl?darki i ta nie wie ?e to w ogole plik binarny i nie wy?wietla komunikatu tylko wy?wietla jak htmla.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
krasnoludek_7
Ja mia?em podobny przypadek wtedy zmieni?em w ustawieniach przegl?darki jak ma otwiera? poszczególne rozszerzenia plików

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl