ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Podr?czny pasek nawigacyjny na samej górze
Piter573PB
CZYTAJ NI?EJ!!

STARE

Chcia?bym doda? na srtonie taki mini pasek jak jest np. na blogach onetu. Mia?o by sie tam znajdowa? pole szukaj przycisk do RSS i moze jeszcze jaki? ma?y gad?ecik.
Dodawa?em do subheader.php i theme.php tabelki, ale po bokach by?o wolne miejsce i nie przylega?o ca?kiem na samej górze. Chc? dok?adnie co? takiego jak na blog.onet.pl jest. Prosi?bym o pomoc.Uda?o mi si? zrobi? co? takiego ale efekt nie dzia?a poprawnie na Ie7 i Opera 9.50.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

EDIT NOWE!!

Poniewa? efeekt nie by? zadawalaj?cy postanowi?em pój?? troch? inn? drog?. W efekcie lightbox który zauwa?y?em na stronie miastogier.pl po otwarciu obrazka jest fajna belka która jak ula? pasuje do tego co chc? zrobi?. W za??czniku zamieszczam ju? zmodyfikowane pliki strony. Potrzebuj? jednak kogo? kto pomo?e mi przerobi? kod tak aby pasek pojawia? si? automatycznie po otwarciu strony i bel okienka z ?adowaniem obrazka. Poprostu sam pasek w takiej formie w jakiej jest teraz.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 29.04 - 19:35
Piter573PB dodał/a następującą plik:
pasek.zip [36.88kB / 569 Pobrane]

Edytowane przez Piter573PB dnia 22.05.2008 10:20:22

fotozoom.webd.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 22:19:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
W theme.php na samym pocz?tku gdy rozpoczyna si? "table" mo?esz to wstawi?...

Piter573PB
Ale jak ju? pisa?em we wcze?niejszym po?cie przez co? takiego efekt jest inny od zamierzonego.Tak to wyglada:
img218.imageshack.us/img218/3942/screenkm9.th.jpg
A ja chcia?bym co? jak na np. bblogach onetu gdzie nie ma luk po bokach i nad czarnym paskiem. To jest kod mojego theme.php

Pasek mo?e te? by? w formie znaku wodnego tak aby si? przecówa? i ca?y czas by? widoczny. Tylko nie mo?e by? tych luk.
Edytowane przez Piter573PB dnia 01.05.2008 16:16:02

fotozoom.webd.pl
MeTeo
Spróbuj zmieni?

na

Piter573PB
Dalej to samo. A mo?e da?o by si? to rozwiaza? na zasadzie reklamy. Tak jak na stronach s? p?ywaj?ce reklamy tak tu umie?ci? taki ma?y p?ywaj?cy pasek u samej góry ekranu. Tylko ustawi? jego szeroko?? na np. 2000px tak aby przy wy?szych rozdzielczo?ciach by?o na ca?? szeroko??. Tylko nie weim czy przy ni?szych nie rozciaga?a by strony. Jak by kto? wiedzia? jak ustawi? tak? "p?ywaj?c? ramk?" to by?o by fajnie.

fotozoom.webd.pl
bartek124
W styles.css Twojego thema na ko?cu dodaj:

... a w subheader.php, po:

dodaj:

Dostosuj sobie style, wygl?d, co chcesz.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Piter573PB
Teraz wyswietla si? poprawnie. Mam tylko problem z podzieleniem tego na kilka cz??ci tak aby by?y np. trzy linki: Home page, Szukaj i RSS. Ale teraz jak dodaj? jaki? link to rozciaga go na ca?? szeroko?? i wszystko jedno na jakiej szerokosci bym klikn?? zawsze przekierowywuje na jeden link, zmienienie szeroko?ci i dodawanie osobno znaczników <div infobar> nic nie daje. Chodzi mi o co? takiego:
img230.imageshack.us/img230/181/pasekxn3.th.jpg
Jak by kto? wiedzia? jak to zmieni? to by?bym wdzi?czny.
Edytowane przez Piter573PB dnia 08.05.2008 19:52:47

fotozoom.webd.pl
Qklik
Witam
Czy móg?by mi kto? powiedzie? czemu jak dodaje do kodu aby doda? kilka rzeczy na pasku? Mam ten sam problem co kolega wyzej.

Piter573PB
Wszystko fajnie z tym paskiem tyle ,?e on nie dzia?a poprawnie na IE.
img232.imageshack.us/img232/668/skin1hu6.th.jpg
Oto kod paska:

Na FF i Operze wszystko jest ok. Jak by kto? wiedzia? co z tym zrobi? to by?bym wdzi?czny.
@Qklik. Ja ju? sobie z tym problemem poradzi?em. Zobacz sobie ten kod co go wstawi?em. Tam jest wszystko;)

fotozoom.webd.pl
bartek124
Sprawdzi?em to i doszed?em go wniosku ?e po?o?enie paska wzgl?dem strony w IE zale?y od thema.

http://www.bartek...t.yoyo.pl/ - thema Valencia. Wszystko pi?knie gra na FF i IE.

www.bartek124.net
Piter573PB
Ok, Bartek. Wszystko ju? dzia??. Dzieki za pomocWink. W za??czniku daj? paczk? ze zmodyfikowanymi plikami pod astral. Efekt mo?na zobaczy? na http://zsg5radoms...l/news.php
Piter573PB dodał/a następującą plik:
podreczny_pasek_for_astral.zip [6.98kB / 570 Pobrane]

fotozoom.webd.pl
DORBITB
Ale jak zrobi? ?eby pasek zosta? u góry, a strona sie przesuwa?a.
Edytowane przez bartek124 dnia 22.05.2008 19:39:21

bartek124
Skorzystaj z tego co ja da?em Wink.

www.bartek124.net
Piter573PB
Dorbit jak chcesz mie? pasek ca?y czas na wirzchu to w pliku style CSS daj to co napisa? wcze?niej Bartek. Mo?e by? tylko problem z prawid?owym wyswietlaniem na IE7 i Operze 9.50Beta2. A jak nie to we? to co da?em w za??czniku. Tam wszystko dzia?a dobrze na wszystkich 4 najpopularniejszych przegl?darkach.

fotozoom.webd.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl