ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Szukam info na temat pisania Infusionów
jacekhc666
Witam, mam zamiar i przygotowuje sie do napisania infusiona do swojej strony, wcze?niej bawi?em sie z jPortalem www.c65.bitdown.net , czytam "Tworzenie stron WWW - Vademecum profesjonalisty" przeczyta?em jak sie robi wtyczki, tzn kwestia bezpiecze?stwa, mam na dysku biblioteki SDK (?) wszystko ?adnie pi?knie ale gdzie ja mog? znale?? jakies info o tworzeniu infusionów do PHP-Fusiona ?! Rozumiem ze jest wzór, ...widzia?em, OK ...a jak doda? ocenianie i komentarze? itd itd. Mam nadzieje ?e kto? poda mi namiary na jakie? materia?y na ten temat, mog? by? po ang

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 30.04 - 23:08

Edytowane przez jacekhc666 dnia 30.04.2008 23:24:15

inyourface.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 21:57:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
yyy Oczekujesz jakiego? poradnika? Przecie? to PHP jest. By skrypt php dzia?a? jako infusion robisz kilka dodatków ale to ma?o istotne.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:11

jacekhc666
Ja wiem ze to PHP i MySQL ale nawet w poradniku do php nie ma jak zrobi? ?eby komentarze i oceny z php-fisuona dzia?a?y z wtyczk?, mo?e w tej kwestii chocia? mnie kto? o?wieci?

P.S. mam wra?enie ze to forum jest dla wszystko wiedz?cych.. co sie zapytam to wszystko dla odpowiadaj?cych jest oczywiste!
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:23

inyourface.pl
MeTeo
Include'ujesz comment_include i rank (tak jak cho?by masz w plikach galerii...). Jak wida? logika nad wiedz? pisan?...

P.S Tak samo ja (my) mog? napisa?, ?e userzy wymagaj? od nas znania odpowiedzi na ka?de pytanie.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:36

jantom
Potrzeba Ci funkcji showcomments i showratings, ka?da z nich wymaga do??czenia swojego pliku (np poprzez include), kolejno /includes/comments_include.php i includes/ratings_include.php. Przyk?ady u?ycia masz chocia?by w readarticle.php To w sprawie wspomnianych na pocz?tku elementów. Kolejny etap: powiniene? przejrze? wszystkie pliki z katalogu includes, które w nazwie maj? _include - tam masz spor? kopalni? widzy dotycz?c? u?ytych w PF funkcji. Nie mo?na te? zapomina? o pliku "j?dra" - maincore.php - te? jako lektura. Z mojej strony to chyba wszystko, przyjemnego czytania. Jak uzupe?nienie - http://www.phpfus...ticles.php, http://www.php-fu...icle_id=21.

Prosz? o poprawienie nazwy tematu - ta mówi o wszystkim i o niczym.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:47

http://jantom.info
jacekhc666
Próbuje napisa? infusiona i mam do was pro?b?, czy kto? mo?e spradzi? to co ju? zrobi?em, poprawi? b??dy, podpowiedzie? co??

Mam równie? bardziej konkretn? pro?b?, po edycji i zapisaniu zmian usuwa si? ?cie?ka do pliku graficznego, tzn daj? edycja nanosz? poprawki i nawet jak ponownie wskazuje ?cie?ek do pliku graficznego na moim komputerze za ka?dym razem pole ze ?cie?ka jest czyszczone
jacekhc666 dodał/a następującą plik:
music_admin.rar [2.32kB / 311 Pobrane]

Edytowane przez jacekhc666 dnia 04.05.2008 16:22:24

inyourface.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl