ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Banowanie komputera (nie poprzez IP, ani nie banowanie konta)
MEZmaster
Czy jest jaki? sposób pozwalaj?cy na skuteczniejsze zbanowanie kogo??
Blokada na IP praktycznie nic nie daje, zbanowa? profil te? nic, najlepszy sposób by? by taki, abym wiedzia? jeszcze co? o danej osobie, co nie mo?e si? zmieni?.
Na przyk?ad nazwa komputera w sieci, albo nr seryjny modemu. Jest takie co?, po czym mo?na permanentnie zbanowa? jak?? osob??
Chcia? bym te? jaki? sposób na zbanowanie proxy, aby moja strona nie by?a wy?wietlana przez proxy.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 07.05 - 20:39

Edytowane przez MEZmaster dnia 08.05.2008 00:05:37

http://crysis-extreme.ddl2.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 20:17:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
W panelu admina ->Zarz?dzanie U?ytkownikami->Czarna Lista
Dodanie adresu IP do Czarnej Listy uniemo?liwi osobom o takim numerze IP odwiedzenie strony. Mo?esz poda? ca?y numer IP, np. 123.123.123.123, lub jego cz???, np. 123.123.123 lub 123.123.
jak podasz np 123.123 to spowduje zbanowanie ip na zakres Grin np jak ktos ma neo Grin i ma np pocz?tek ip zawsze 83.22 to wpsiujesz te liczby Grin
Edytowane przez Pieka dnia 07.05.2008 20:50:01

piotrek199214
kefirek napisa?/a:
w panelu admina ->Zarz?dzanie U?ytkownikami->Czarna Lista
Dodanie adresu IP do Czarnej Listy uniemo?liwi osobom o takim numerze IP odwiedzenie strony. Mo?esz poda? ca?y numer IP, np. 123.123.123.123, lub jego cz???, np. 123.123.123 lub 123.123.
jak podasz np 123.123 to spowduje zbanowanie ip na zakres Grin np jak ktos ma neo Grin i ma np pocz?tek ip zawsze 83.22 to wpsiujesz te liczby Grin

Tak tylko ?e jak zrobisz tak jak kefirek pisze z tym drugim sposobem to pami?taj ?e inne osoby mog? zosta? pokrzywdzone, poniewa? równie? nie b?d? mieli dost?pu do tej strony.
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
ICEK
Z tym banowaniem to naprawd? czasami jest du?y problem. Bo zbanowanie konta nic nie daje, bo kto? mo?e sobie za?o?y? drugie konto i tak do znudzenia. Jak ma neo to nie da si e go blokn?? a jak zablokuje si? cz??? IP to b?d? pokrzywdzone inne osoby. Móg?by kto? wymy?li? co? na te neostrad? Pfft

www.modlinski.net
MEZmaster
Jak ju? napisa?em
Blokada na IP praktycznie nic nie daje, zbanowa? profil te? nic,

Po pierwsze jest proxy, wi?c i tak osoba ze sta?ym IP sobie mo?e wej??. W prawdzie zbanowa?em ile? polskich proxy, ale i tak nie wy?api? wszystkich.
Po drugie w?a?nie jest to neo. Zbanowa? cz??? IP to nie problem, te? zbanowa?em pocz?tek, który si? w neo nie zmienia, ale pozosta?e osoby o takich pierwszych dwóch liczbach maj? pecha.

Z tego co wiem, to da si? zrobi? takie co?, co by?o by w stanie poda? nazw? komputera. Wiem, ?e da si? j? zmieni?, ale nie ka?dy o tym wie, a w ka?dym razie nie ka?dy si? zorientuje, ?e po niej wykrywa si? osoby. Z tego co wiem, to takie zabezpieczenia maj? na gtasite. Poza tym przyda? by si? osobny panel rejestracji u admina, gdzie by?y by podane dane osoby rejestruj?cej si? takie jak dok?adczy czas rejestracji, IP i nazwa komputera. Da?o by rad? takie co? zrobi??

http://crysis-extreme.ddl2.pl
bartek124
...mo?esz próbowa? blokowa? ich przez ciasteczka. Nie jest to strasznie skuteczna metoda, ale na pewno nieszkodliwa i pozwalaj?ca wybra? konkretnego u?ytkownika komputera. Wad? jest z?eranie miejsca w bazach danych. Ka?demu odwiedzaj?cemu przypisujesz identyfikator, który jest zapisywany w ciasteczkach u niego na komputerze. Zapisujesz te?, w?a?ciciel którego identyfikatora pisa? danego posta. Je?li cchesz go zablokowa?, to po prostu uniemo?liwiasz wej?cie osobie z danym identyfikatorem na forum.

http://www.coders...10789.html
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
Ja to bym zrobi? tak bonowa? na ID dysku twardego
Przy banowaniu id dodawa?o by si? do czarnej listy Grin Bany by?y by dawane na id dysku jak by u?ytkownik roz??czy? i po??czy? neo mia? by nowe ip ale nie móg? by wej?? bo id dysku by?o by to samo Grin (no jedyne co móg? by zrobi? kupi? nowy dysk )

Takie co? jest wykorzystywane w grach by bonowa? tych co graj? cheatami

Tu mo?na poczyta? jak to dzia?a
http://forum.idg....44918.html

Nie wiem czy takie co? si? da zrobi? php ale to skuteczny sposób na banowanie
Edytowane przez kefirek dnia 08.05.2008 07:47:55

bartek124
Skuteczny, ale jak wyci?gniesz ID dysku za pomoc? PHP? Pfft
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
W?a?nie nie wiem czy tak si? da jak si? wchodzi na Microsoft Update to strona jest w stanie odczyta? jaki mamy sprz?t itp

Tylko tam jest asp
Edytowane przez kefirek dnia 08.05.2008 07:54:16

piterus
kefirek napisa?/a:
W?a?nie nie wiem czy tak si? da jak si? wchodzi na Microsoft Update to strona jest w stanie odczyta? jaki mamy sprz?t itp

Tylko tam jest asp

Tylko jest taki problem, ?e MS instaluje Ci odpowiedni? wtyczk? ActiveX, która dzia?a i pobiera dane kompa po stronie klienta. Nie ma wi?c znaczenia czy na serwerze jest PHP, ASP, JSP czy jeszcze inny system system...
Edytowane przez piterus dnia 08.05.2008 12:23:05
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl