ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ankieta dla ka?dego u?ytkownika osobno
eda1988
Mam dosy? nietypowy problem.
Mam 27 u?ytkowników - uczniowie mojej klasy. Jak zrobi?, aby po zalogowaniu wy?wietla?o si? pytanie "Czy jeste? ch?tny na wycieczk? do Krakowa 25 lutego?" i pod spodem mia?aby by? ca?a lista klasy widoczna dla wszytskich uczniów oraz jego wybór ale przy nazwisku danego ucznia Tak/Nie do wyboru? Wiem ?e wydziwiam ale moja nauczycielka tak chce mie? zrobione :/:/:/

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 13.05 - 13:41

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 14:22:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piotrek199214
W ankiecie dla u?ytkowników, po jej zako?czeniu jest pokazane kto jak g?osowa?, je?eli ci chodzi o to kto jak g?osowa?. I ka?dy z u?ytkowników mo?e I raz zag?osowa? wiec po co robi? kombinacje? Aby po zako?czniu ankiety wej?? i zobaczy? to wpisz w adres przegl?darki:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co? w tym stylu:
www.lzszlobizna.yoyo.pl/images/a1.jpg
Edytowane przez piotrek199214 dnia 13.05.2008 14:03:05

www.piocom.eu
eda1988
Nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi, napisa?am w Paincie jak to mniej wi?cej mia?o by wygl?da?. Przypu??my, ?e ja nazywam si? Blacha Iwona i loguj?c si? widz?, kto jedzie na wycieczk?, kto nie, a kto jeszcze nie wybra?. I sama musz? dokona? wyboru. (aha! i jeszcze oczywiscie mam mo?liwo?? zmiany decyzji jakbym tak zmieni?a zdanie) wymys?y nauczycielki :/:/:/

kefirek
Chcesz ankiet? w panelu uzytkownika ?
I ankieta mia?a by si? wy?wietla? tylko tym co maj? jecha? na wycieczk? ?

Jak pomy?le to mo?e wykonam Grin

Wynik mia?y by by? widoczne tylko dla admina czy dla uczniów którzy maj? jecha? te? ?
Edytowane przez kefirek dnia 13.05.2008 19:22:37

eda1988
Ooooo widz? ?e jaka? zdolniacha si? pojawi?a Grin

Tak wi?c moja nauczycielka bedzie adminem i ona po wejsciu na strone ma miec liste wszytskich uczniow oraz ich wybor (tak/nie/nie wybral) a kazdy z uczniow ma byc zwyklym uzytkownikiem w grupie klasa i ma widziec wszystkie nazwiska, widziec ich wybor, ale potrafic zaznaczyc tak/nie tylko przy swoim nazwisku. A ankieta ma byc widoczna zaraz po zalogowaniu na strone. Powodzenia!

Masz ode mnie piwo jak to zrobisz Pfft

kefirek
No tak ale ankieta ma by? dost?pna dla tych u?ytkowników co jad? na wycieczk? a nie dal wszystkich jak masz na stronie zarejestrowanych 40 u?ytkowników i ma jecha? 26 to tylko dla tych mam by? ankieta Grin da si? takie co? zrobi? nie widz? w tym problemu dwie tabele musia? by by? w bazie jedna tabela to ta dla której dodajesz ankiet? tylko dla tych co maj? jecha? a druga to by przechowywa?a wyniki kto na co zag?osowa?

eda1988
No tak :-) W zasadzie to b?dzie na 54 u?ytkowników bo to jest strona klas trzecich :-) Czyli mam Ci utworzy? dwie tabele w php my admin tak? Niby wiem jak si? tworzy, wpisuje si? nazw?, ale co wpisa? w "Pola:" ??? Sorry, pierwszy raz to robi? Pfft

kefirek
Dobra ja ci wykonam Grin
Edytowane przez Pieka dnia 14.05.2008 15:22:17

eda1988
Jak? Pfft A tak na przysz?o?? to co si? wpisuje w tym "Pola:"? Nie mog? ci?gle ?y? w niewiedzy Pfft

Na kiedy uda Ci sie to zrobic? Grin
Edytowane przez eda1988 dnia 14.05.2008 14:07:38

kefirek
Prosz? zrobi?em wszystko dzia?a tak jak chcia?e? ankieta wy?wietla si? tylko dla tych dla których dodasz ankiet? w panelu admina
Ka?dy mo?e zag?osowa? tylko raz
W panelu admina masz mo?liwo?ci przegl?dania kto na co zag?osowa? i kiedy zag?osowa?
Mo?esz sobie przetestowa? jak co? zg?aszaj b??dy jak jakie? zobaczysz
Ankieta wy?wietla si? w panelu który w??czasz
ISTALACJA

Spowoduje to dodanie zak?adki do panelu admina dzi?ki której b?dziesz mia? mo?liwo?? dodawania usuwania userów którym mam si? wy?wietla? ankieta oraz przegl?danie wyników

Teraz wchodzisz jeszcze raz w dodatkowe strony i wklejasz

Spowoduje to utworzenie tabeli w której b?d? przechowywane wyniki

Wchodzisz ostanie raz w dodatkowe strony i wklejasz

Teraz kopiujesz wybranych.php odpowiedzi.php members.php do katalogu administration
Plik wykonaj.php kopiujesz do g?ównego katalogu na twoim serwerze ftp
Na koniec wchodzisz w zarz?dzanie stron? > Zarz?dzanie Panelami i dajesz dodaj nowy panel i wklejasz kod

I zapisujesz w wybranym miejscu panel b?dzie to panel z ankiet?
My?l? ?e instalacja nie sprawi problemu wszystko mam nadzieje ?e zrobi?em tak jak chcia?e?
W za??czniku daje pliki które kopiujesz do odpowiednich folderów
Wchodzisz w Zarz?dzanie Tre?ci? i tam masz zak?adk? ankieta_dla_wybranych
kefirek dodał/a następującą plik:
ankieta.rar [3.05kB / 329 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 14.05.2008 21:16:37

eda1988
Powy?szy kod kefirka nie dzia?a, przynajmniej nie u mnie...

Ale uda?o mi si? zrobi? to na swoj sposób, jakby kto? kiedy? co? takiego potrzebowa? to niech si? odezwie Smile
Edytowane przez eda1988 dnia 31.05.2008 10:04:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl