ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Wy?wietlanie artyku?ów po 5 najnowszych z ka?dej kategorii
fido1983
Witam
Czy kto? posiada, lub potrafi stworzy? wtyczk?, która wy?wietli (np. w formie tabelek) po 5 ostatnich artyku?ów z ka?dej kategorii?
Tzn. chcia?bym, aby w ka?da tabela posiada?a nag?ówek, którym jest nazwa kategorii, oraz 5 ostatnio dodanych artyku?ów i ewentualnie link do artyku?ów archiwalnych z danej kategorii.
M?czy?em sie nad tym par? dni, opiera?em si? g?ównie na skrypcie stworzonym przez @SebaZ (http://www.php-fu...post_14203)
ale niestety poleg?em.
B?d? bardzo wdzi?czny je?eli kto? potrafi?by mi pomóc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 23.05 - 13:16

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:46:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
My?l? ?atwo takie co? wykona?

Chcesz to w panelu czy podstronie ?

fido1983
Chcia?bym mie? co? takiego na stronie g?ównej.
Próbowa?em to zrobi? w postaci infusiona wy?wietlonego w górnym panelu

kefirek
Wiec to musze dodac na stronie informacyjnej i kliknac podglad? A co edytowac w photos.php?

Tematy ci si? czasem nie pomyli?y ????

Prosz? dok?adnie tak jak chcia?e? panel wy?wietla kategorie i 5 artyku?ów z danej kategorii
Robisz tak PANEL ADMINISTRACYJNY > Zarz?dzanie Stron? > Zarz?dzanie Panelami > Dodaj Nowy Panel i wklej kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zapisz panel i w??cz noj to tyle :D jak jakie? b??dy to pisz poprawie
Edytowane przez kefirek dnia 20.05.2008 18:30:06

fido1983
@kefirek, dzi?kuj? Ci za wtyczk?. Jestem Ci bardzo wdzi?czny za pomoc.
Pozdrawiam

maad
Mój problem jest podobny, ale chcialbym aby w jednym panelu wy?wietlaly sie ostatnie artykuly tylko jednej katygorii. Katygoria nazwana "Real". Czy jest to mo?liwe?

k@mil007
Jbest to mo?liwe:

Powinno dzialac, ale lepiej by bylo akbys znal ID tej kategorii, to wtedy nawet po zmianie nazwy by dzialalo
Edytowane przez k@mil007 dnia 23.05.2008 14:35:41

maad
article_cat_name = 'Real'

W miejsce REAL mam wstawic id katygorii??

EDIT// id=18
Edytowane przez Pieka dnia 23.05.2008 13:39:39

kefirek
Prosz? na czerwono miejsce gdzie wpisujesz id

Edytowane przez kefirek dnia 23.05.2008 13:56:10

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Powiem tak nie pij? tu do nikogo jednak wiele rzeczy robionych tu na szybko posiada ju? swoje dobre sprawdzone rozwi?zania, wi?c zanim podacie swój kod, wskazane jest, sprawdzenie czy takowy nie istnieje.
Ja jestem w prawdzie w komfortowej sytuacji, bo czytam od lat tak jak i pomagam na forum, wsio, dodatkowo, jak wspomina?em, sporadycznie pisz? co? nowego, jestem bardziej integratorem jak autorem, u?ywam tego co sprawdzone i dobre i staram si? poskleja? w ca?o?? dostosowuj?c do pro?by pytka i mam na my?li to co jest u nas, na beta mods fusion mods i kilku suportach regionalnych danych krajów i innych.
Czytam wszystko i wsz?dzie, te odpowiedzi odnosz? si? jednak do ju? istniej?cych u nas i prosi?bym bardzo o nie dublowanie ju? istniej?cych niejednokrotnie lepszych, a przynajmniej w 100% sprawdzonych, przetestowanych.
http://php-fusion...post_46254
DOPISANE W EDYCJI
A mo?e pomocne b?d? tak?e moje odpowiedzi w temacie?
http://www.php-fu...ost_101489 i w tym temacie nie mam szansy na pomóg? jak w wi?kszo?ci u nas bo s? moje, jednak mi?a ostatnia odpowied? Kole?anki patrz page 2 wystarczy za wszysko.
I na marginesie of top to ja negocjowa?em ju? dawno z SA u?ycie pomóg?(wiedz?c, ?e mnie nie b?dzie ?apa?) na naszym forum, co by?o podstawowym aspektem dla kontynuacj tego moda.
Edytowane przez wlodekp dnia 23.05.2008 17:16:39

wlodekp.europa.pl
fido1983
@wlodekp, zanim napisa?em ten temat na forum przeszuka?em ca?? bibliotek? modów.
Nie znalaz?em tam takiego skryptu. Skoro uwa?asz ?e istniej? ju? sprawdzone wersje kodów, to mo?e warto, aby w?a?nie o te kody biblioteka by?a rozwijana.
Piszesz o sprawdzonych rozwi?zaniach. Przyk?ad, który podes?a?e? w temacie
http://php-fusion...post_46254
nie jest lepszy od wykonanego przez @kefirka.
Tam ka?d? now? kategori? nale?y dodawa? r?cznie,

natomiast w skrypcie @kefirka wszystko wykonywane jest dynamicznie.

Pieka
fido1983 napisa?/a:
..Tam ka?d? now? kategori? nale?y dodawa? r?cznie,

natomiast w skrypcie @kefirka wszystko wykonywane jest dynamicznie.

Kod kefirka listuje wszystkie kategorie bez wyjatku, a w temacie, ktory podal wlodekp masz kod, ktory uwzglednia wybrane. Wystarczy usunac zdefiniowane id, aby wylistowalo wszystkie.
Popieram wypowiedz Wlodka, na forum jest wiekszosc tego typu skryptow, wiec zamiast kopiowac lub pisac, moze warto zaczac szukac?! Nie wywaza sie otwartych drzwi. Na przyszlosc, zacznij szukac gotowych rozwiazan.
Edytowane przez Pieka dnia 25.05.2008 22:24:57
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
fido1983
Jeszcze raz dzi?ki za pomoc. Rozbudowa?em troche skrypt który przys?a? mi kefirek. Wkrótce zamieszcze go na forum.
Edytowane przez fido1983 dnia 15.07.2008 09:30:37

zearid
A i ja mam pytanie. Interesuje mnie wyswietlanie ostatnich artykulow na stronie glownej. Tak aby wygladalo jak newsy. Jest dostepny panel do tego al mozna go umiescic tylko z lewej lub prawej strony a mi chodzi o srodek oraz aby byla wyswietlana czesc zawartosci a nie tylko sam tytul (np ilustracja)
Edytowane przez zearid dnia 04.08.2008 15:46:27

Pieka
Kolega dobrze poszuka, bo panel jest od dawien dawna, zarowno w Laboratorium jak i na forum:

INF-Ostatnio Dodane Artyku?y v1.10 - 12.21 Kb
Modyfikacja "Ostatnich Artyku?ów", wy?wietlaj?ca je w panelu na ?rodku strony.
Licencja: GNU/GPL | Autor: | Wersja: v1.0
Data dodania: 02.09.05 | Pobrano: 366

P.S. Poprawka bledu wystepujacego w w/w wtyczce: http://www.php-fu...post_91950
Edytowane przez Pieka dnia 04.08.2008 18:59:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl