ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF IV] Własne pola w profilu - po zapisniu resetują się
Szapko
Witam!

Mam taki problem.
Dodałem własne pole w profilu. Używam modu Seb0p user panel i mam inne nazwy plików.

Profile.php (Ten do edycji danych)
Dałem tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I w profile.php (Ten od wyswietlania) dałem tak:

Utworzyłem nowe pole w tabeli ep_users
Nazwa: user_cms
Typ: varchar
Długość: 50
Metoda porównywania napisów: latin1_general_ci

Mój problem tkwi w tym, że po wypełnieniu pola i zapisaniu danych w edycji profilu, to pole się resetuje. Co dałem nie tak? Lub o czym zapomniałem?
Edytowane przez Szapko dnia 04.06.2008 01:26:26

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2024 08:04:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A extended profile nie wystarczy? co źle, poczytaj najpierw tematy o dodatkowych polach i do kompletu to nie widzę, rejestracji. gdzie na starcie te pola powinny już być albo default, albo danymi wypełniane.

wlodekp.europa.pl
Szapko
Extended panel mi nie chodził i nie chce mi się z nim kombinować.

Czyli musi być jeszcze przy rejstrecji te moje pole i ustawić w bazie Domyślną wartość np. Brak? Tak? Mam racje czy źle cię zrozumiałem.

W register.php dałem tak:

Edytowane przez Szapko dnia 04.06.2008 01:08:33

Nie koniecznie brak może być 0 1 itd, moim zdaniem odpuść sobie bo polegniesz poszukaj extended profile i to zastosuj, bo na rejestracji się wysypiesz-bez email może nie, ale z potwierdzeniem poszukaj mojego tematu o obowizkowej miejscowości zobaczysz przynajmiej w czym rzecz, i to co teraz się resetuje to szczegół w dalszej modyfikacji użycia funkcji serialise i unserialize, bo rejestracja podobnie jak wyślij posiada tabelę przejściową new_user. I w tym upatruje Twojej porażki-może się jednak mylę?

wlodekp.europa.pl
Szapko
A niemógłbyś mi bradziej podpowiedzieć. Czego dokładnie mi brakuje i czy dotychczasowy kod i ustawiena bazy są poprawne? I jak zrobić żeby się nie resetowało?

I ostatnie pytanie czy da się to zrobić bez pliku register.php i żeby tego nie brało po uwagę przy rejstrecji tylko było to w edycji profilu.

Brakuje Ci podstaw znajomości formularzy plikiem wykonawczym do modyfikowania profilu jest includes/update_profile_include.php i to w nim są właśnie zdefiniowane pola do dodawania, tam należy także dopisać zdefiniować to dodatkowe pole, nazwa pola z formularza name musi być przypisana do $_POST, aby wartość pola została przesłana.
I wracamy jak zwykle do faktu to Extreme, gdzie tabela users jest inna jak u nas, a co za tym idzie definicje w poszczególnych plikach inne.
Uzywanie Extreme moją pomoc ogranicza jedynie do wskazania kierunku, bo nie używam i nie mam zamiaru.
Dlatego więc tylko pobieżnie patrzę na pliki i na pierwszy rzut oka widzę różnicę.
Jeśli chcesz używać Extreme, i modyfikować je skazujesz się na każdorazowe samodzielne poszukiwanie tych różnic.
To forum nie suportuje Extreme, jak już wielokrotnie pisałem robimy to jedynie grzecznościowo w ograniczonej skali.
Masz suport swojego systemu, gdzie te pytania są właściwe.
Tam jednak Cię wyleczą szybko, bo nie tolerują natarczywych pytań bez podstaw, którymi non stop nas zasypujesz, testując naszą cierpliwość.
I uważaj jest bliska do przejścia w formę odpowiedzi Twojego właściwego suportu.

wlodekp.europa.pl
Szapko
Odpowiedzieli mi na EF: http://extreme-fu...4339#67988
Okazało się że tylko jeden plik pomyliłem. I wcale nie jest to takie trudne @wlodekp

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl