ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Modu? filmów, gier i programów
dodekk
Hmn nie wiem czym sie do tego pos?u?y? i jak to zrobi?. Chcia?bym zrobi? oddzielny blok np. Filmy w którym b?d? linki do gatunków filmowych po klikni?ciu w który? gatunek lista filmów i po klikni?ciu w okre?lony film opis jego.

?atwiej t?umacz?c: chcia?bym zrobi? dodatkowy blok w który by?by zatytu?owany np. Filmy w którym b?d? znajdowa?y sie gatunki filmowe, po wybraniu okre?lonego gatunku filmy do niego nale??ce (to ju? w ?rodkowym bloku), tytu?y oddzielone od siebie jakimi? liniami czy w jaki? inny sposób i po klikni?ciu w dany film (w tym samym, ?rodkowym bloku opis filmu).

Wiem ?e mo?na by?oby to zrobi? jako dodatkowe strony ale by?oby tego strasznie du?o, ka?dy gatunek i do tego ka?dy opis filmu to za wiele. ?eby mie? do tego panel i mie? podzielone okre?lone gatunki i jakie filmy si? w nim znajduj?, mo?liwo?? edycji i usuni?cia.

Co? takiego to np. modu? filmów, klikam na kategorie tam s? w filmy w kategorii i klik na dany film, tylko ?e tutaj tre??.

Jak zrobi??

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - bartek124 08.06 - 16:45
  2. Przeniesienie tematu - bartek124 08.06 - 16:46

Edytowane przez dodekk dnia 08.06.2008 18:51:27

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 14:12:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
No to zastosuj np eXtreme_opis lub extreme_sms (b?dzie Ci naj?atwiej je przerabia?), pozamieniaj locale i dodaj nowe tabele w bazie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
Trzeba by by?o utworzy? baz? danych Gatunki i Filmy
Gatunki- b?dzie ona mia?a dwie kolumny ( pola ) identyfikator gatunku i jego nazwa
Filmy- b?dzie ona si? sk?ada?a z dziewi?ciu pól: filmID, tytu?, rak_wydania, gatunekID
Opis, aktorzy, re?yser, data_dodania, user_id

I odpowiedni kod php i b?dzie smiga? jak ta lala mo?na jeszcze do tego zrobi? wyszukiwark? itp.

Oczywi?cie robisz sobie w bazie danych zak?adk? gdzie b?dziesz móg? dodawa? gatunki ( kategorie ) oraz filmy które b?dziesz móg? edytowa? usuwa? itp
Edytowane przez kefirek dnia 08.06.2008 18:07:50

piotrek199214
Tu widzia?em temat o czym? takim podobnym i jest podana wtyczka, ja osobi?cie tego nie sprawdza?em, lecz ty sprawdzi? mozesz czy Ci to b?dzie pasowa?. Zobacz http://www.php-fu...post_95007
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
dodekk
Ale ja filmy poda?em za przyk?ad, konkretnie mia?y by by? to filmy, gry i programy. Dzia? filmów, programów, gier i do ka?dego tak jak pisa?em gatunki i opisy. A ten jest typowo do filmów i troche mi nie pasuje. Chodzi o co? tak prostego:
W panelu mo?liwo?? zrobienia kategorii, i dodanie gry,filmu,programu z dwoma tylko polami: Nazwa, tre?? ca?? reszt? sam popisze (tzn. np. opis filmu albo gry).

Teraz ?

PS. i jak doda? ?eby w wyszukiwarce oprócz forum, download, katalog itd. By?a mo?liwo?? szukania w?a?nie z tych rzeczy?
Edytowane przez dodekk dnia 08.06.2008 18:42:18

bartek124
No to zdubluj sobie ten extreme_sms na extreme_gry, extreme_filmy i extreme_programy...

Prosz? o zmian? nazwy tematu!

www.bartek124.net
dodekk
Próbowa?em to na ró?ne sposoby i w ko?cu postanowi?em ?e skopiuje po prostu artyku?y, stworzy?em wszystkie tabele tak jak w artyku?ach, pliki wszystko pozmienia?em bo w?a?nie artyku?y by najbardziej mi pasowa?o, jednak co? nie wysz?o, potem zacz??o sie psu?. Móg?by kto? mi w tym pomóc zrobi? w?a?nie na podstawie artyku?ów ? Chocia? Gry pozosta?e bym sobie pokopiowa?. Polecenia do bazy danych z utworzeniem tabel i pliki.... ??

bartek124
Par? tematów wcze?niej kto? kopiowa? Artyku?y na Recenzje. Znajd? i wzoruj si?.

www.bartek124.net
dodekk
http://www.php-fu...d_id=18988 ....

????
Edytowane przez dodekk dnia 09.06.2008 16:52:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl