ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jak PHP Fusion zmieni? moje ?ycie.
dante77
Krótka historia o Pasji, PHP-Fusionie i o tym co z tego wynik?o.

Wszystko zacz??o si? kilka lat temu od gry Gunbound (nieskomplikowanej onlinowej strzelanki, podobnej do Wromsów). Zafascynowany gr? postanowi?em zrobi? o niej portal.
Wtedy rz?dzi? PHP-Fusion 4. I na nim postawi?em swoj? pierwsz? stron?, która zaistnia?a w necie pod adresem gunbound.icx.pl i do?? szybko sta?a si? popularna. Wtedy to te? zacz??o si? moje kombinowanie w bebechach Fusiona, modyfikowanie theme i testowanie wszystkich dost?pnych funkcjonalno?ci.
Mog? ?mia?o powiedzie?, ?e wtedy Fusion zarazi? mnie swoj? funkcjonalno?ci?, dodatkami i ogromnym potencja?em.
Chyba rok pó?niej uda?o mi si? z moim prze?o?onym postawi? Fusiona na stronach intranetowych firmy, w której pracuje. Wtedy to ju? by?a v5. Strona naszego dzia?u zrobi?a straszn? furor? i w krótkim czasie inne dzia?y zacz??y prosi? nas o pomoc przy instalacji i szkolenia z zakresu zarz?dzania tre?ci?.
W roku 2006 zafascynowany penspinningiem (w skrócie; kr?cenie d?ugopisem) stworzy?em Portal Polskich Penspinnerów (http://penspinning.pl), który aktualnie posiada prawie 2200 zarejestrowanych u?ytkowników. Portal powsta? ju? na wersji v6. Modyfikowanie skryptu na potrzeby penspinning.pl wiele mnie nauczy?o, przerabia?em ataki hakerów, przenosiny na inne serwery i takie tam.
Moje zami?owanie do Fusiona przerodzi?o si? w pasj? i od tamtej pory prawie wszystkie strony jakie zrobi?em powsta?y na silniku PHP-Fusion. A troszk? jeszcze tego powsta?o, bo w nied?ugim czasie firma, w której pracuje zaproponowa?a mi zaprojektowanie strony g?ównej intranetu (mia?a pe?ni? rol? newsroomu), z której firma korzysta do tej pory, a tak?e stworzenie skryptu dla wszystkich pracowników, który sta? si? swoist? baz? wiedzy. Do tej pory wprowadzam zmiany, poprawki i nowe funkcjonalno?ci, na pro?b? ró?nych jednostek firmy.
W mi?dzy czasie du?o d?uba?em w bebechach Fusiona, przeczyta?em wiele postów na forum. I metod? prób i b??dów modyfikowa?em go tak, ?eby jak najbardziej spe?nia? wymagania moich u?ytkowników. Kilka miesi?cy temu stworzy?em kolejny portal na PHP-Fusionie (http://chwalipieta.eu ), przy jego powstaniu pomaga?o mi kilku u?ytkowników Suportu i EF. Projektuj?c portal nie my?la?em o funkcjonalno?ci tylko chcia?em sprawdzi?, czy b?d? móg? spe?ni? swoje wymagania projektowe tym co oferuje Fusion i okaza?o si?, ?e pomoc? bardziej do?wiadczonych u?ytkowników mo?na zrobi? wszystko.
Przy okazji tego projektu wiele si? nauczy?em. Strona co prawda jakiej? wielkiej furory nie zrobi?a, ale to pewnie dlatego, ?e brakuje kasy na marketing. Mo?e kiedy? co? z tego jeszcze b?dzie.

Do czego zmierzam...
A mianowicie moja firma od 1 czerwca zatrudni?a mnie na stanowisku Specjalisty ds. Rozwoju Skryptów, dosta?em podwy?k?, ma?o tego, na moj? pro?b? na kompie s?u?bowym zainstalowa? mi najnowszego Dreamweaver'a CS3 i Fireworks'a CS3, a
To wszystko dzi?ki PHP-Fusionowi, pasji i dzi?ki waszej pomocy.

Bardzo wam dzi?kuj? za pomoc jaka tu zawsze otrzymywa?em i mam nadzieje, ?e w przysz?o?ci b?d? móg? jeszcze na ni? liczy?.

PS. Pami?tajcie, ?yjcie z pasj?, bo to zawsze si? op?aca...
Edytowane przez dante77 dnia 10.06.2008 09:11:39

http://stronyrobie.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 00:43:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slawekneo
No i widac co potrafi potega Fusiona Grin Btw. hmm... takie pytanko skoro dostales podwyzke to wydaje nam sie ze szykuje sie mala dotacja supportu z Twojwj strony? Pfft

Pozdro!!
Edytowane przez slawekneo dnia 10.06.2008 10:05:48

dante77
Oczywi?cie Support mo?e si? spodziewa? dotacji po pierwszej wyp?acie. Cool

http://stronyrobie.pl
jantom
Temat mnie zaskoczy?. A? zbytnio nie wiem, co powiedzie?...
Pozostaje mi chyba pogratulowa? awansu.

http://jantom.info
Wooya
Nom ja tez swego czasu mega joba na punkcie PF dostalem i przez to PHP i mySQL sie nauczylem Cool Tym sposobem swego czasu powstal mFusion a obecnie moge byc dumny z tego ze jestem jednym z glownych koderow PF v7 Pfft
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

k@mil007
Ja te? si? zarazi?em PHP Fusion Smile Od prawie ju? roku go modyfikuj? i jak wyjdzie v7, to robi? 2g? wersj? mojej modyfikacji (no i je?li dobrze wyjdzie to b?dzie ona dla wi?kszej liczby u?ytkowników ni? moi koledzy Grin
Gratuluj? awansu Smile

Wooya. Co do v7. Pami?tajcie, ?e nie liczy si? wygl?d tylko funkcjonalno??. I z tego miejsca odradzam SB S?awka, mimo i? jest fajny Smile
Pozdro S?awek Smile

Pieka
Pozostaje mi tylko pogratulowac, brawo! Smile
Nawet nie wiesz jak milo jest czytac takie tematy i widziec poza marudnymi postami taka perelke. Cieszy fakt, ze nie zatrzymales sie na podstawach i starales sie rozwijac, propagujac przy okazji naszego CMS'a. Tak trzymaj!
Zycze Ci powodzenia w dalszym rozwijaniu zainteresowac, a takze w pracy zawodowej Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl