Zobacz temat
Jak PHP Fusion zmieni? moje ?ycie.
|
|
dante77 |
Dodany dnia 10.06.2008 09:10:50
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 332 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 09.05.2005 00:08 |
Krótka historia o Pasji, PHP-Fusionie i o tym co z tego wynik?o. Wszystko zacz??o si? kilka lat temu od gry Gunbound (nieskomplikowanej onlinowej strzelanki, podobnej do Wromsów). Zafascynowany gr? postanowi?em zrobi? o niej portal. Wtedy rz?dzi? PHP-Fusion 4. I na nim postawi?em swoj? pierwsz? stron?, która zaistnia?a w necie pod adresem gunbound.icx.pl i do?? szybko sta?a si? popularna. Wtedy to te? zacz??o si? moje kombinowanie w bebechach Fusiona, modyfikowanie theme i testowanie wszystkich dost?pnych funkcjonalno?ci. Mog? ?mia?o powiedzie?, ?e wtedy Fusion zarazi? mnie swoj? funkcjonalno?ci?, dodatkami i ogromnym potencja?em. Chyba rok pó?niej uda?o mi si? z moim prze?o?onym postawi? Fusiona na stronach intranetowych firmy, w której pracuje. Wtedy to ju? by?a v5. Strona naszego dzia?u zrobi?a straszn? furor? i w krótkim czasie inne dzia?y zacz??y prosi? nas o pomoc przy instalacji i szkolenia z zakresu zarz?dzania tre?ci?. W roku 2006 zafascynowany penspinningiem (w skrócie; kr?cenie d?ugopisem) stworzy?em Portal Polskich Penspinnerów (http://penspinning.pl), który aktualnie posiada prawie 2200 zarejestrowanych u?ytkowników. Portal powsta? ju? na wersji v6. Modyfikowanie skryptu na potrzeby penspinning.pl wiele mnie nauczy?o, przerabia?em ataki hakerów, przenosiny na inne serwery i takie tam. Moje zami?owanie do Fusiona przerodzi?o si? w pasj? i od tamtej pory prawie wszystkie strony jakie zrobi?em powsta?y na silniku PHP-Fusion. A troszk? jeszcze tego powsta?o, bo w nied?ugim czasie firma, w której pracuje zaproponowa?a mi zaprojektowanie strony g?ównej intranetu (mia?a pe?ni? rol? newsroomu), z której firma korzysta do tej pory, a tak?e stworzenie skryptu dla wszystkich pracowników, który sta? si? swoist? baz? wiedzy. Do tej pory wprowadzam zmiany, poprawki i nowe funkcjonalno?ci, na pro?b? ró?nych jednostek firmy. W mi?dzy czasie du?o d?uba?em w bebechach Fusiona, przeczyta?em wiele postów na forum. I metod? prób i b??dów modyfikowa?em go tak, ?eby jak najbardziej spe?nia? wymagania moich u?ytkowników. Kilka miesi?cy temu stworzy?em kolejny portal na PHP-Fusionie (http://chwalipieta.eu ), przy jego powstaniu pomaga?o mi kilku u?ytkowników Suportu i EF. Projektuj?c portal nie my?la?em o funkcjonalno?ci tylko chcia?em sprawdzi?, czy b?d? móg? spe?ni? swoje wymagania projektowe tym co oferuje Fusion i okaza?o si?, ?e pomoc? bardziej do?wiadczonych u?ytkowników mo?na zrobi? wszystko. Przy okazji tego projektu wiele si? nauczy?em. Strona co prawda jakiej? wielkiej furory nie zrobi?a, ale to pewnie dlatego, ?e brakuje kasy na marketing. Mo?e kiedy? co? z tego jeszcze b?dzie. Do czego zmierzam... A mianowicie moja firma od 1 czerwca zatrudni?a mnie na stanowisku Specjalisty ds. Rozwoju Skryptów, dosta?em podwy?k?, ma?o tego, na moj? pro?b? na kompie s?u?bowym zainstalowa? mi najnowszego Dreamweaver'a CS3 i Fireworks'a CS3, a To wszystko dzi?ki PHP-Fusionowi, pasji i dzi?ki waszej pomocy. Bardzo wam dzi?kuj? za pomoc jaka tu zawsze otrzymywa?em i mam nadzieje, ?e w przysz?o?ci b?d? móg? jeszcze na ni? liczy?. PS. Pami?tajcie, ?yjcie z pasj?, bo to zawsze si? op?aca... Edytowane przez dante77 dnia 10.06.2008 09:11:39 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 00:43:37
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
slawekneo |
Dodany dnia 10.06.2008 10:05:20
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 915 Pomógł: 41 Data rejestracji: 12.03.2006 07:28 |
No i widac co potrafi potega Fusiona ![]() ![]() Pozdro!! Edytowane przez slawekneo dnia 10.06.2008 10:05:48 |
|
|
dante77 |
Dodany dnia 10.06.2008 10:15:00
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 332 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 09.05.2005 00:08 |
Oczywi?cie Support mo?e si? spodziewa? dotacji po pierwszej wyp?acie. ![]() |
|
|
jantom |
Dodany dnia 10.06.2008 10:32:52
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Temat mnie zaskoczy?. A? zbytnio nie wiem, co powiedzie?... Pozostaje mi chyba pogratulowa? awansu. |
|
|
Wooya |
Dodany dnia 10.06.2008 13:23:39
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 |
Nom ja tez swego czasu mega joba na punkcie PF dostalem i przez to PHP i mySQL sie nauczylem ![]() ![]() ... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ... ![]() |
|
|
k@mil007 |
Dodany dnia 10.06.2008 15:25:22
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 56 Pomógł: 5 ![]() Data rejestracji: 18.05.2008 20:06 |
Ja te? si? zarazi?em PHP Fusion ![]() ![]() Gratuluj? awansu ![]() Wooya. Co do v7. Pami?tajcie, ?e nie liczy si? wygl?d tylko funkcjonalno??. I z tego miejsca odradzam SB S?awka, mimo i? jest fajny ![]() Pozdro S?awek ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 12.06.2008 09:26:48
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Pozostaje mi tylko pogratulowac, brawo! ![]() Nawet nie wiesz jak milo jest czytac takie tematy i widziec poza marudnymi postami taka perelke. Cieszy fakt, ze nie zatrzymales sie na podstawach i starales sie rozwijac, propagujac przy okazji naszego CMS'a. Tak trzymaj! Zycze Ci powodzenia w dalszym rozwijaniu zainteresowac, a takze w pracy zawodowej ![]() Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |