ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Brak wy?wietlania urodzin w panelu w Event Calendar 0.8.0
Reqest
Po zainstalowaniu teoretycznie wszystko dzia?a. Oprócz poprawienia kosmetycznego b??du (brak opisu przy buttonie "U?ytkownicy mog? edytowa?" w administrowaniu wtyczki, który ci?gnie si? chyba od wersji 0.7.0) to g?ównym problemem jest panel boczny, który pokazuje b??dy po w?aczeniu opcji pokazywania urodzin u?ytkowników w panelu.

Wtyczk? zainstalowa?em jako "?wierz?".
Nie wiem czy to jest tylko u mnie i czy ja nie pope?niam ?adnego b??du, bo nikt nie jest doskona?y, ale mo?e komu? si? tak?e pojawi? ten problem i ma ?rodek zaradczy.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 10.06 - 19:20

Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2008 20:34:32

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:11:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piotrek199214
Czy chodzi Ci o to co jest zaznaczone na czarno na obrazku?
www.lzszlobizna.yoyo.pl/a1.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2008 20:34:50
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Reqest
Tak, w?a?nie mi?dzy innymi poprawi?em jedn? z powy?szych pozycji w pliku admin.php infusiona.

Poza tym tak jak pisa?em niestety nie wy?wietla urodzin userów Sad
W panelu bocznym nad kalendarzem i pod nim same b??dy syntax SQL-a.

Temat w?tku zmieni?em. Mam nadziej?, ?e si? kojarzy z wyst?puj?cym problemem.
Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2008 20:35:16

piotrek199214
Masz racj?, widzia?em b??dy w poprawnych localach oraz b??d w panelu kalendarza:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Natomiast w pliku admin.php b??d do poprawnego wczytania locali, by?o:

a po localach wiada? ?e powinno by? tak:

Dzi?kuj? za zg?oszenie b??du.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 10.06.2008 20:47:13
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Reqest
Hmmm. dok?adnie taki b?ad mi si? wy?wietla w bloku.

Locala zmieni?em w?a?nie w ten sam sposób Pfft

Reszt? próbowa?em analizowa?, ale niestety przy moim poziomie zaawansowania nie dam sobie rady bez pomocy.

Taki sam b??d wy?wietla zamiast kalendarza przy przegl?daniu miesi?cznych wydarze?.
Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2008 20:35:47

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Opisywa?em na forum wersj? 0.7.5 cho? by?a nowsza i ta wersja ma si? bardzo dobrze w kwestii pokazywania urodzin:
chodzi na keruzam.com dzisiaj akurat nikt nie ma urodzin wczoraj by?y cztery, ta sama wersja u innej kole?anki i s? akurat jedne:
http://jolanta.o1... dodatkowo klikni?cie na nazw? miesi?ca pokazuj? list? wszyskich urodzin w tym miesi?cu.
Dodatkowo dopisa?em funkcj? wysy?ania meila automatem w tym dniu do ka?dego solenizanta i ta ma si? tak?e jak najlepiej.
Tak wi?c ja nie widz? problrmu w kwestii urodzin kalendarza wibixa.

wlodekp.europa.pl
Reqest
No tak... có? napisa?. Jednym dzia?a drugim nie.
Ostatecznie sprawa locali si? wyja?ni?a. Brakuj?ce opisy w admin.php to pryszcz. Brakowa?o ich dos?ownie wsz?dzie. Podnieni?em plik polski na angielski nazwa?em go Polish.php i powy?azi?o wszystko jak robale po deszczuSmile Niewa?ne... spraw? locali zamykam, bo sobie sam przet?umacz?.

Natomiast w szoku jestem, ?e wlodekp napisa? ?e mu to dzia?a Shock .
No faktycznie patrz?c na niemiecie ?ród?o to jemu te? to chula jak trzeba.

Je?li nic nie nie wymy?le pozostanie mi odptaszenie opcji pokazywania urodzin w bloku bocznym i cieszenie si? pokazywaniem urodzin po klikni?ciu wydarze? w miesi?cu.

Popatrz sobie na moj? dyskusj? z wibixen na beta fusion mods, na temat formatowania, co do locali to s? zapewne moje u niego bo doda?em do 0.7.8 i napisa?em mu. ?e nie pasuje mi ta wersja absolutnie i pozostaje w bezproblemowej z moj? poprawk? ju? w paku na forum 0.7.5 a tych kalendarzy jest kilkana?cie ??cznie z moj? stron?, gdzie wczoraj mi pokaza? moje urodziny pod dwoma nikami.
I tu nie ma u jednych dzia?a u innych nie, on dzia?a wsz?dzie je?li jest prawid?owo zainstalowany. Bo na wspomnianych stronach osobi?cie go instalowa?em.
Na keruzam.com jeszcze doda?em opcj? kolorowego niku bo tam s? przy urodzinach w?a?nie, gdzie mam pomara?czowy i tak by?em,??cznie zavatarem widoczny i dos?ownie minute po 24 wczoraj pyk mail z ?yczeniami mojej konstrukcji, ma?o sprawdzi?em dosta?a ca?a czwórka.
Je?li zrobisz reszt? lokali to dodaj w temacie na beta fusion mods a wibix wstawi do swojego download.

wlodekp.europa.pl
Reqest
Stworzy?em nowy local dla 0.8.0 i doda?em go ju? na becie.
Mam nadziej? , ?e nie zawiera ra??cych b??dów.
Nie wiem czy jest sens wkleja? jeszcze tutaj..

Tutaj to jest sens je?li ta wersja CI dzia?a poprawnie wstawi? ca?o?? z opisem jak przeskoczy?e? temat problemu i co by?o jego przyczyn?, dla potomnych tego forum by mogli skorzysta? z Twojego do?wiadczenia.
Paczki zawsze ju? sam dodaje w polskich tematach, bo wiele stron gdzie one by?y na mods poznika?o.
Mimo, ?e w tym przypadku , jest ma?e prawdobodobie?stwo znikni?cia, ten temat, b?dzie stanowi?, bufor bezpiecze?stwa istnienia potencjalnego rozwi?zania.

wlodekp.europa.pl
Reqest
No problem wy?wietlania urodzin jako zdarzenie chyba rozpoznany.

Sprawdzi?em plik odpowiedzialny za b??d. Chodzi o ten b??d, który jest gererowany przez lini?

w pliku core.php w katalogu includes.

Wyja?nienie dzia?nia funkcji jest tutaj:

http://dev.mysql....ion_concat

Wszystko na to wskazuje ?e wersja MYSQL na serwerze obs?uguj?cym musi by? co najmniej w wersji 5.0. Niestety jak wi?kszo?? mamu 4.x.x wi?c sprawa jest jasna.
Nie mo?emy w??czy? pokazywania urodzin jako wydarzenia je?li nie mamy tej wersji MySQL.
Pozostaje mi poprawienie b?edu powoduj?cego wy?wietlanie avatarów ko?o urodzin oraz pozbycie si? apostrufu 's przy wy?wietlanym nicku.

Pewnie masz racj?, bo ja oczywi?cie jako jeden z pierwszych ju? na pocz?tku swojej przygody z fusion wystartowa?em we wszystkich 5 php mysql na swoich serwerach ju? w 2005r.

wlodekp.europa.pl
Reqest
Czyli w?a?ciwe to koniec tego w?tku. Sprawa si? wyja?ni?a. Pozosta?e mankamenty nowego EC 0.8.0 porusz? w stosownych w?tkach precyzuj?c kolejne poprawki.
W?tek mo?na zako?czy?.

AMEN

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl