Zobacz temat
Trzeba od?wie?a? stron? po ka?dym logowaniu
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 12.06.2008 20:27:36
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
Po zalogowaniu si? na moim portaliku www.miserere.eu z dowolnego komputera trzeba od?wie?y? stron? ?eby, by?o wida?, ?e si? jest zalogowanym. Podobnie jest z wylogowaniem. Sytuacja dotyczy zarówno mnie, jak i innych u?ytkowników. Ze wzgl?du na zmiany, jakich dokonywa?em w panelu logowania przywróci?em boczny panel logowania, ale nic si? nie poprawi?o. Nadpisa?em te? zmieniane przeze mnie pliki (teraz mam wersj? 6.01.12), ale równie? bez rezultatu. Poczyta?em na forum i zgodnie z poradami sprawdzi?em te?, ?e efekt jest taki sam na ró?nych przegl?darkach i z ró?nych komputerów. Równie? nic nie zyska?em u us?ugodawcy internetowego. Brak mi ju? pomys?ów gdzie szuka? ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 09.09.2025 01:48:17
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 12.06.2008 20:41:48
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 ![]() Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Ja tak mia?em jak korzysta?em z sieci - 12 komputerów, logowanie na jednym logowa?o na wszystkich. Wtedy mi pisa?o nieprawid?owy nick, a po od?wie?eniu nadal dzia?a?o. Nadpisz jeszcze raz pliki setuser.php i maincore.php z oryginalnej paczki 6.01.12.
|
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 12.06.2008 20:54:49
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
Nie pomog?o. Czasami nawet po od?wie?eniu nie pokazuje, ?e jest si? wylogowanym. Najlepiej od?wie?y? stron? w trakcie komunikatu o wylogowywaniu. A je?li kto? jeszcze zaloguje si? z tego samego komputera, to ju? zupe?ny klops. Miesza wszystkich zalogowanych... |
|
|
sexyfacio |
Dodany dnia 12.06.2008 22:54:14
|
Przedszkolak ![]() Postów: 60 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 26.04.2008 15:45 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Ja mia?em to samo sprawd? dok?adnie ustawienia przegl?darki czy przypadkiem nie masz wy??czonej obs?ugi ciasteczek (cookie) lub czy nie masz zaznaczonej strony jako wyj?tek je?li ju? obs?uga ciasteczek jest w??czona. pozdro |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 12.06.2008 23:14:01
|
Tak, jak pisa?em: sprawdza?em na ro?nych komputerach i ró?nych przegl?darkach, wi?c to niestety odpada. A czy wirus lub jakie? inne dziadostwo mog?o mi namiesza? na serwerze? Jaki? czas temu na wyje?dzie korzysta?em z niezabezpieczonego (pod wzgl?dem wirusów, ataków itp...) kompa. Ale czy us?ugodawca hostingowy przepu?ci "atak" lub zara?ony plik? Edytowane przez czarkowsky dnia 12.06.2008 23:34:42 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.06.2008 09:44:06
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Dla mnie dziwny jest ten portal od strony technicznej, merytoryczna jego strona mnie akurat nie interesuje. Z IE 7 za??y?em sobie konto wlodekp, po zalogowaniu bez ?adnego od?wie?ania mam widoczne chodz?ce napisy wyloguj, zobacz profil' innych rzeczy dost?pnych po zalogowaniu nie widz?, wi?c nie mam gdzie i co sprawdzi?, forum chyba ten portalik nie posiada? Czekam na odpowied? co i jak sprawdzi?, po odpowiedzi i wykonaniu czynno?ci sprawdzaj?cych, prosz? usun?? moje konto. |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 13.06.2008 13:29:38
|
Hej wlodekp! Bardzo si? ciesz?, ?e zainteresowa?e? si? tematem! Spróbuj zalogowa? si? i wylogowa? kilkakrotnie. To dziwne, ale u mnie te? za pierwszym razem przewa?nie nie ma problemu. Problem zg?osi? mi u?ytkownik, wi?c co? jest na rzeczy. No chyba, ?e dotyczy tylko osób zarejestrowanych przed aktualizacj? do 6.01.12, bo w niej nast?pi?y dosy? du?e zmiany w tej materii i od tego czasu zacz??y si? problemy. Dla sprawdzenia zarejestrowa?em si? jako nowy u?ytkownik i wtedy pojawi?y si? problemy z identyfikacj?. Kiedy wylogowywa?em si? jako "czarkowsky", wylogowywa?o mnie jako tego nowego u?ytkownika, albo nie chcia?o wylogowa? w ogóle. Wi?c, niestety co? jest na rzeczy... |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.06.2008 13:50:18
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Od wersji 6.01.12 has?o posiada podwójne kodowanie, przy pierwszym logowaniu po zmianie wersji, has?o zostaje przekodowane w bazie podójnie, wa?nym elementem sk?adowym, procesu logowania jest plik setuser.php on w?a?nie bezwzgl?dnie musi by? orygina?em z posiadanej aktualnie wersji na stronie. Z moich do?wiadcze? wynika, ?e 100% pewno?? posiadadnia takiego orygina?u daje jedynia skasowanie starego pliku i wgranie nowego, nadpisywanie potrafi zostawi? cz??? starego dodaj?c elementy nowego-co nie zawsze jest idealnie nowym. Mo?e to akurat u Ciebie rozwi??e problem? Edytowane przez wlodekp dnia 13.06.2008 13:51:17 |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 13.06.2008 14:40:48
|
Nie, to ju? sprawdzi?em. Na wszelki wypadek sprawdzi?em przed chwil?. Niestety, bez efektu. A mo?e powinienem szuka? w bazie danych? No w?a?nie, tylko gdzie?
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.06.2008 14:56:59
|
Has?o w bazie jest normalnie jak zawsze w tabeli users pole user_password do chwili pierszego wej?cia po przej?ciu na >= 6.01.12 jest ono kodowane 1xmd5, natomiast ju? przy drugim wej?ciu jego posta? powinna by? inna 2xmd5, Widz? Grzesia on opisywa? na forum jak przekodowa? has?a stare na nowe, co powinno normalnie nast?pi? automatycznie, mo?na tak?e r?cznie to zrobi? z phpmyadmin, bo masz tylko kilku u?ytkowników-wi?cej za?amka.
|
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 13.06.2008 15:13:47
|
To chyba te? z?y trop, bo nowo zarejestrowanego u?ytkownika te? po trzecim logowaniu nie chce wylogowa?... W?odek mam do Ciebie pro?b?, aby? zalogowa? si? i wylogowa? kilkakrotnie. Czy na pewno udaje si? si? bez problemów? A mo?e chcia?by? zerkn?? na serwer, do bazy danych? |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.06.2008 15:21:22
|
Ja to robi?em ju? kilkunastokrotnie i by?o ok, ma?o wywala?em wszyskie coocie r?cznie z plików ca?y cache plikami usu? z przegl?darki=historia, ale sprawdz? jeszcze raz, bo chodzi o rozwi?zanie, dla pewno?ci co do hasee? przekodowania, przy?lij mi na przekodowan? posta? mojego has?a wklejon? z phpmyadmin tabela pisa?em która. Teraz sprawdzam ponownie. EDYCJA No faktycznie nie jest dobrze sprawdza?em na trzech podstawowych IE7 FF Opera najnowsze i wygl?da to tak jakby to ka?dorazowej operacji szuka? po??czenia podobnie jak, przy ??czeniu przez proxy, a mo?e serwer to proxy i radiówka? S?dz?, ?e wina le?y po stronie ??cza serwera. Has?o jest przekodowane 2Xmd5. Edytowane przez wlodekp dnia 13.06.2008 15:52:43 |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 13.06.2008 16:10:22
|
Serwer mam na Active24. Do tej pory nie by?o problemów, niedawno poprosi?em o przej?cie z php4 na php5. Ale te? po zmianie nie zauwa?y?em, aby co? dzia?o si? nie tak. Teraz zg?asza?em im problemy, bo czyta?em wypowied? Pieki na forum na podobny temat, ?e to mo?e by? wina serwera, ale jego administratorzy stanowczo zaprzeczaj? takiej mo?liwo?ci i dodaj?, ?e na tyle nie znaj? php-fusion, aby mi pomóc. Trudno mi z nimi dyskutowa?, bo te tematy (obs?ugi serwera) wykraczaj? poza moja wiedz?![]() A mo?e ten trop by?by w?a?ciwy: Wydaje mi si?, ?e problemy zacz??y si? od momentu, kiedy przerzuca?em na serwer materia?y z nie swojego komputera (korzysta z niego wiele osób ). Nie ma chyba na nim ?adnego programu antywirusowego, ani antyspamowego. Pó?niej w bazie danych pojawi? si? komunikat: "Dodatkowe mo?liwo?ci pracy z po??czonymi tabelami zosta?y wy??czone". Ta opcja zosta?a ju? w??czona, ale czy przypadkiem ze wzgl?du na jaki? atak na serwer podczas mojej pracy mog?a by? zablokowana jaka? inna us?uga? Je?li to, co za?o?y?em ma sens, to jak i gdzie to mo?na sprawdzi?? kilka tygodni pó?niej Jaki jest koniec tej sprawy? W mi?dzyczasie wlodekp próbowa? na serwerze na ró?ne sposoby (szczerze podziwiam jego zaanga?owanie i ch?? niesienia mi po raz kolejny pomocy!!! - za co mu bardzo dzi?kuj?) i poniewa? nic podejrzanego nie uda?o si? znale?? w moich plikach i w bazie danych, sprawa zosta?a nie rozwi?zana. Wszystko wskazywa?o na problem po stronie serwera. No i po kilku dniach naprawi?o si?... samo ![]() Niestety tak?e teraz - po kilku tygodniach znów samo si? popsu?o. ![]() Mo?e mieli?cie ju? podobne problemy i mo?ecie mi co? poradzi?? Czy?by, jak radzi W?odek, zmiana serwera? Edytowane przez czarkowsky dnia 29.08.2008 19:54:15 |
|
Przejdź do forum: |