ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
nie chciana nazwa uzytkownika
niebieski
Pewnie kots moze sie zetknac z takim problemem jak zarejestrowanie sobie konta pod nazwa jaka nie chcemy, zeby rejestrowali.

Zaznaczam, ze uzywam PHP FUSION uzywam od tygodnia :)

1. Moj problem polegal na tym, ze klient zalozyl konto o nazwie ADMIN. Wiadomo trzeba dzialac. Zmienilem mu nazwe konta i jednoczesnie wpisalem w pliku reestracyjnym /register.php w lini 130

if ((dbrows($result) != 0) or ($username == 'admin') or ($username == 'administrator')) $error = $locale['407']."<br>\n";

Zaznaczam, ze u mnie ludki nie moga zmieniac nazwy uzytkownika, bo w pliku /edit_profile.php w miejscu nazwy uztkownika jest juz "readonly"

Moze sie wyglupilem tym postem, bo jest jakis modulik, jesli tak to przeraszam, jesli nie to moze komus pomoze ten post.

2. Nie wiem czy to bylo, nie chce, zeby mnie ktos skrzyczal, ale pewnie komus moze sie przydac. Np. zeby uzytkownik nie mogl zmienic sobie nazwy. Ja zrobilem taka malutka modyfikacje.

w pliku /edit_profile.php w lini 49 wstawi?em readonly dla <input
to uniemozliwi zmiany w tym formularzu :P

<td class='tbl'><input type='text' name='user_name' value='".$userdata['user_name']."' maxlength='30' class='textbox' style='width:200px;' readonly></td>

Przenioslem post/Pieka

//wy?aczy?em emotki - zszywak
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2005 17:19:35

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 00:37:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zszywak
Witam niebieskosc,
Twoje usprawnienie pliku register jest ?wietnie, mo?na by tam doda? nazwy niecenzuralne, i nikt z?osliwy nie da?by rady na?mieci? nam na stronie swoim loginem. Twoje usprawnienie mog?oby trafi? do Laboratorium Modu?ów, oczywi?cie za Twoj? zgod?, dostosujemy pliki rejestracyjne z ka?dej wersji PHP-Fusion, i zaznaczymy oczywiscie, ze modyfikacji dokona?e? Ty.
Potrzebna jest tylko Twoja zgoda, czekamy na odpowied?!

http://z-themes.pl
JazOOn
i my?le ?e warto by to wprowadzi? do gotowych wersji fusiona, ?eby ludzie nie musieli si? bawi? we wgrywanie...

niebieski
oczywiscie Smile zgadzam sie - moge nawet pomoc.

Pieka
Super! Dziekujemy Smile
Oczywiscie, ze mozesz pomoc! Bylibysmy bardzo wdzieczni Smile
Mysle, ze wszyscy na tym skorzystamy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
i oczywiscie mo?na by by?o doda? jeszcze inne nie chciane nazwy do tej modyfikacji np. "moderator" lub jakies wulgarne

harapl
Móg?by podes?a? mi kto? ten pliczek na meila ?
By? bym bardzo widzi?czny
Pozdrawiam

Bardzo dobry pomys? z tym kodzikiem
Lecz nieda?o by si? tak zrobi? jakiego? moda czy co?
?e u?ytkownicy odrazu którzy pisz? na forum/ShoutBox/Nick(profile) byli by odrazu jako? cenzurowanii..
Bo jak narazie cenzura jest tylko na Forum..
A przydalo by sie cenzurowanie jeszcze na ShouTbox oraz nazwa uzytkownika

http://hARaFTP.xt.pl
crasch
@Harapl - wszystko jest opisane u góry (w pierwszym po?cie). I wszystko co Ty w?a?nie chcesz, nie wiem czego Ci w tym "modzie" brak?? Grin

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

as
Nie wiem jak jest w PF v6.xx, ale w EP v6.xx jest cenzura s?ów w Shoutbox. Nie by?o jej harapl w EP v5.1, gdy? przy cencurowaniu s?ów nie dzia?a?o BBCode. Co do cenzurowania nick'ów to masz to wy?ej napisane, ale ja znam harapla z eXtreme i wiem, ?e harapl lubi dostawa? ju? podmuchan? zup? i aby ?y?k? mu w?o?y? do r?ki...
Jesli chcesz aby w EP v.6.xx (wiem, ?e w?a?nie t? wersj? masz) cenzurowa?o Ci nazwy nick'ów to musisz wyedytowa? plik register.php i wklei? przyk?adowy kod, po linijce 73 ( nie 130):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywist? jest rzecz?, i? mo?esz w ten sposób doda? wi?cej s?ów, których rejestruj?cy si? userzy nie b?d? mogli u?y? jako nazwy nick'a (chyba umiesz klonowa? ?). Je?li u?yj? nazwy np. admin to dostan? poni?szy komunikat:

Login admin jest nazw? zastrze?on?. Wybie? inny login.

Aby jednak tak sta? si? mog?o, to musisz w pliku locale/Polish/register.php po linijce nr. 21 wklei? poni?szy kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Hough...
as

crasch
Dobra robota as Smile
Co do cenzury "s?ów" w Shoutboxie to nie widze problemu, wystarzy wej?? w ustawienia w??czy? cenzure i wpisa? s?owa których nie chcemy by urzywali u?ytkownicy/go?cie.

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl