Zobacz temat
Galeria - na lokalnym serwerze, brak foto
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 07.07.2008 17:11:44
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 01.03.2006 10:28 |
Czy w ogóle mo?na wstawia? zdj?cia do galerii pracuj?c na lokalnym serwerze/domowym kompie, a potem przenie?? baz? i wgra? j? na serwer zdalny razem ze skopiowaniem zdj?? do tych samych katalogów, tak, ?eby galeria by?a ju? zape?niona zdj?ciami identycznie jak na lokalnym? Czy te? galeria php-fusion jest tak skonstruowana, ?e mo?na ?adowa? zdj?cia tylko na zdalny serwer? Mog? dodawa? zdj?cia na serwer zdalny wskazuj?c ?cie?ki do zdj?? z dysku lokalnego i to dzia?a, ale za Chiny nie jestem w stanie tych samych zdj?? doda? do galerii pracuj?c na lokalnym serwerze, nie ma ani zdj?? ani nawet miniaturek, a przecie? ?aduj? foty z tego samego ?ród?a na dysku. U?ywam oryginalnej galerii z wersji 6.01.15. O ile uwielbiam php-fusion, o tyle przy stawianiu nowego portalu pojawi?a si? kwestia galerii i musz? powiedzie?, ?e ju? dawno nie trafi?o mi si? co? tak prymitywnego ![]() Je?eli ju? by?o poruszane to przepraszam, ale przynajmniej prosz? o link do wyja?nienia jak to jest z ta galeri? na lokalnym komputerze, bo nie znalaz?am kwestii dot. dok?adnie tego zagadnienia. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 07.09.2025 19:34:44
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 07.07.2008 17:19:58
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Nie ma zadnego znaczenia, czy stawiasz PHP-Fusion na localu, czy na serwerze bedacym w sieci. Ty masz problem z czym innym, o czym pisalismy wielokrotnie w tematach dotyczacych przenoszenia. A o tym jak widze jest Twoj watek, tylko Ty jakos tego nie zauwazasz i piszesz w przedszkolu, do ktorego jakby nie patrzec nie masz zadnych praw, biorac pod uwage staz. Zainteresuj sie safe_mode On vs safe_mode Off, a wszystko bedzie jasne. Polecam szukajke. Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2008 17:20:42 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 07.07.2008 17:23:36
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 01.03.2006 10:28 |
Ale Ty jeste? b?yskawica ![]() ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 07.07.2008 17:25:35
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
industrialrock napisa?/a: Ale Ty jeste? b?yskawica ![]() ![]() Mam jedna zasade, wiem to odpowiadam, nie wiem, milcze. Zmien prosze nazwe tematu. Przenosze. Temat, ktory moze byc pomocny: http://www.php-fu...ad_id=1231 Edit: Widze, ze nie do konca zalapalem ![]() Przede wszystkim sprawdz CHMODy, nastepnie, czy masz biblioteki GD. Jakie? Pisalismy o tym kilka razy. Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2008 17:39:25 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 07.07.2008 18:39:50
|
No w?a?nie tylko o localhost chodzi, bo jak dodaj? foty na serwerze zdalnym (lua.pl) to si? ?adnie pojawiaj?. CHMODY na lokalnym? Jak? Brak b??dów. Da?am kompresj? miniaturek raz na GD1, a potem na GD2, ale nie mam miniaturek ani pe?nych zdj??, wi?c nie zobacz? nic ;) Info o GD: Safe mode: Poczytam teraz ten temat z podanego przez Ciebie linku i zobacz? czy co? ruszy... |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 07.07.2008 18:57:31
|
industrialrock napisa?/a: No w?a?nie tylko o localhost chodzi, bo jak dodaj? foty na serwerze zdalnym (lua.pl) to si? ?adnie pojawiaj?. CHMODY na lokalnym? Jak? Brak b??dów. Da?am kompresj? miniaturek raz na GD1, a potem na GD2, ale nie mam miniaturek ani pe?nych zdj??, wi?c nie zobacz? nic ![]() Jesli masz locala na Windowsie, to nijak, poniewaz ten system nie ma czegos takiego. Nie napisalas na czym stawialas localhosta? Jakis system typu XAMP lub Kransnal? industrialrock napisa?/a: ..Da?am kompresj? miniaturek raz na GD1, a potem na GD2, ale nie mam miniaturek ani pe?nych zdj??, wi?c nie zobacz? nic ![]() Oj dziewczyno, nic nie szukasz... Nie chodzi o ustawienia CMS-a, tylko serwera: - http://www.php-fu...d_id=10699 - http://www.php-fu...post_43249 Radze poczytac na Google i u nas jak instalowac na localhoscie i jak go samego skonfigurowac: - http://www.php-fu...ad_id=9572 Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2008 18:59:25 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 07.07.2008 19:54:22
|
Na lokalnym jest zainstalowany Appserv. http://www.appser... Uprawnienia s? wszystkie na 'all privileges'. System Windows XP. Plik 'instalacje na localhost w wersji obcoj?zycznej (BE)' ogl?dn??am, ale nie ma tam nic, czego bym ju? nie zrobi?a, w ko?cu fusion hula i baz? mog? przenosi? na FTP i wgrywa?, a jedyne co nie dzia?a do ko?ca prawid?owo, nie wyrzucaj?c b??dów, to galeria. Pojawia si? komunikat 'Album zosta? uaktualniony' po próbie 'dodania' pliku .jpg w celu zrobienia z niego miniatury dla konkretnego albumu, ale nie ma ani miniatury ani foto. Info pod albumem - Obrazy: 0. Czyli problem jest taki, ?e fusion nie chce tworzy? miniaturek, bo biblioteka, mimo, ?e dzia?aj?ca - nie dzia?a w?a?ciwie? Biblioteki GD s?, bo jest napisane, ?e enabled... Czy problem jest mo?e w tym, ?e nie chce zapisywa? zdj?? w albumach? Czy w?a?ciwo?ci album_x w images/photoalbum to 'tylko do odczytu' na lokalnym? U mnie s? w?a?nie takie. A mo?e co? z konwersj? galerii? Nigdy wcze?niej nie by?a u?ywana, wi?c nie by?o ?adnych albumów, a pierwotny php-fusion, na którym by? stawiany portal mia? numerek bodaj?e 6.1.11 i wszystkie update'y robi?am z patchów a? do 6.1.15. Poczytam sobie tym czasem http://webmade.or...gd-php.php co ju? poleca?e? komu?, kiedy?. Linki poczyta?am, dzi?ki. Studiowa?am zakres wiedzy z tagiem 'brak miniaturki', 'nie mo?na doda? zdj??' itp., ale tam ludzie maj? problemy na zdanych serwerach. No nic jutro si? tym zajm?, ?ycz? dobrej kolacyjki ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 07.07.2008 20:16:32
|
Nie wiem co to za wynalazek, ale jest pewne, ze masz zle CHMODy na katalogach albumow i zapewne stopien wyzej (photoalbum), jesli jest tak jak piszesz, ze masz 644. Masz miec minimum 755, ale najlepiej od razu ustawic 777. Poza tym, to, ze pisze "enabled" nie oznacza, ze masz wszystkie biblioteki, o czym moglas przeczytac w podanych tematach. Zakladajac, ze je przeczytalas.... Oczywiscie jest ich wiecej, ale wybacz, mam lepsze rzeczy do roboty, niz szukanie za Was. Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |