Zobacz temat
[EF IV] Prosta strona, w której aktualizują się pewne dane.
|
|
QooBooS |
Dodany dnia 08.07.2008 17:57:27
|
Przedszkolak Postów: 52 Data rejestracji: 02.06.2008 22:31 |
Witam. Piszę w tym dziale, ponieważ szanowny Pan Pieka poinformował mnie, abym, będąc użytkownikiem EF, używał tylko i wyłącznie tego podforum. Inaczej napisałbym post w dziale "Propozycje Użytkowników". Chciałbym umieścić stronę, w której byłaby jakaś stała treść i miejsca, które się aktualizują. Dodatkowo, wygodnie byłoby, aby do tego powstał jakiś formularz, w który wpisywałoby się nowe wartości dla zmiennych. Byłaby to zwykła strona informacyjna, jednak nie umieszczona wraz z innymi "Dodatkowymi stronami" ani "Newsami", tylko w osobnym pliku, z wartościami w osobnej tabeli w bazie danych. Opiszę na przykładzie (lecz w wersji bardzo skróconej): Oczywiście zmiennych byłoby nieco więcej (dobrze byłoby, gdyby dało się je dodawać). Konkretnym przykładem może być strona http://co.91.com/...ndex.shtml . Wątpię, żeby jej administratorzy wszystko zmieniali ręcznie w pliku. Jeśli to konieczne, mogę podać konkretne nazwy dla zmiennych oraz co one będą przedstawiać. Czy jest ktoś w stanie coś takiego zrobić? Lub przerobić któryś z modów, aby się do tego nadawał? Nie jestem na tyle dobry w PHP, aby się za coś takiego zabierać, dlatego proszę Was, bardziej doświadczonych użytkowników, o pomoc. Niestety nie jestem w stanie wynagrodzić pieniężnie "zbawcy", więc podkreślam, że jest to robota dla chętnych. Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 15.11.2024 08:43:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
kefirek |
Dodany dnia 09.07.2008 10:33:23
|
Zaawansowany Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 v6.00.xxx Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Nic trudnego proszę bardzo zrobiłem tylko tyle i ile danych podąłeś jakbyś podał cały tekst bo bym zrobił cały ale myślę ze resztę sobie sam zrobisz Baza danych wyglądała by mniej więcej tak wchodzisz w dodatkowe strony i wklejasz ten kod jako nazwa wpisz np aaa i daj podgląd. Potem wykasuj ten kod i wklej zamiast niego ten. Teraz tworzysz sobie np plik zmienne.php gdzie będziesz dodawał swoje dane kod tego pliku to: I na końcu tworzysz plik np wynik.php co będzie ci pokazywał stały tekst ale ze zmiennymi co zmieniasz w pliku zmienne.php kod pliku wynik.php I to cała filozofia :D Edytowane przez kefirek dnia 09.07.2008 10:35:58 |
|
|
QooBooS |
Dodany dnia 09.07.2008 13:46:59
|
Przedszkolak Postów: 52 Data rejestracji: 02.06.2008 22:31 |
Serdeczne dzięki, w 100% zgadza się z moimi oczekiwaniami. Po prostu "nic dodać nic ująć" Masz u mnie DUUUUŻEGO plusa Jest jedno ale... Gdy ustawię godzinę na 3:00, wyświetla mi 5:00. Co jest źle? To samo dzieje mi się od samego początku strony na shoutboxie - dodaje mi około 2 godziny do czasu napisania wiadomości. Edytowane przez QooBooS dnia 09.07.2008 17:03:49 |
|
Przejdź do forum: |