Zobacz temat
Artykuły z datą końcową
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.07.2008 09:39:35
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Jak już wspominałem, nie robię nic dla nikogo specjalnie, wyjątek stanowi prośba użytkownika z gwiazdką, gdzie tu tak było. Motorem tej modyfikacji była prośba Kolegi dante77 posiadacza gwiazdki przy niku. Data końcowa artykułu bazuje na dodatkowym polu article_end tabeli articles Zapytanie do utworzenia dodania tego pola z poziomu PA wykonania podglądu nowej strony informacyjnej to: Dodana paczka zawiera pliki do podmiany: articles.php administration/articles.php oraz katalog: articles_end_panel, który należy umieścić-wgrać do swojego katalogu infusions Po wgraniu zainstalować z poziomu PA infusiona(utworzy potrzebne tabelę) dodać i włączyć panel przy widoku publicznym. Tego panela nie będzie widać jednak wykona swoje zadanie wyśle PW jeśli artykuł osiągnie datę końca. Jeżeli ktoś nie potrzebuje powiadomienia nie musi wcale instalować tego panela, artykuły i tak będą znikać z listy. Do celów czyszczenia niepotrzebnych już wpisów tabeli tymczasowej articles_end należy dodać do pliku foter.php dodatkowe zapytanie: czas ustawiony jest na 24 godziny można zmienić na krótszy. Na koniec nie jest to żadna nowa modyfikacja, a jedynie zlepek kodów już istniejących. Przy zliczaniu ilości artykułów prawidłowej ma swój udział Grzes. W tym miejscu za pomoc w tym zagadnieniu, bardzo Mu dziękuję. Tyle może akurat komuś się przyda. DOPISANO W EDYCJI Poprawiłem zapytanie dodające dodatkowe pole do tabeli artykułów na takie jakie w następnym pośćie w temacie podaje Kolega bo miał słuszną rację nazwa pola :brzmi: article_end a nie articles_end
wlodekp dodał/a następującą plik:
Edytowane przez wlodekp dnia 11.07.2008 14:29:36 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:46:17
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
rafek71 |
Dodany dnia 11.07.2008 10:35:25
|
Przedszkolak Postów: 70 Pomógł: 6 Data rejestracji: 27.12.2006 19:52 |
W zapytaniu powinno chyba byc "article_end" zamiast "articles_end". Pozdrawiam Zanim do mnie napiszesz przeczytaj TO
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.07.2008 12:20:25
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Masz całkowitą rację, pisałem szybko na forum z ręki, jednak testowałem zapytanie na tabeli artykułów i rzeczywiście jedno byyło, a dodało drugie takie pole, więc musiała, być inna nazwa, bo normalnie powinien wyskoczyć komunikat duplicate column ....itd. Nie chcę zniekształcać Twojej wypowiedzi, znalezienia mojego błędu, wiec nie poprawiam go w edycji, przypisując tym samym zastosowanie TYLKO UWAŻNYM CZYTACZOM. Pozdrawiam Włodek Edytowane przez wlodekp dnia 11.07.2008 12:21:09 |
|
Przejdź do forum: |