Zobacz temat
Tagowanie wewn?trz portalu
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 11.08.2008 21:40:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 01.03.2006 10:28 |
Interesuje mnie takie co? (tworzenie 'Related links' z poziomu edytora artyku?ów i stron dodatkowych), co jest w Last.fm i Wikipedii i fantastycznie u?atwia nawigowanie wewn?trz danego serwisu odno?nie jednego zagadnienia: http://img120.ima...agire0.jpg Czyli w edytorze zaznaczam sobie dan? nazw? czy wyraz i chc? mu nada? tag, aby czytaj?cemu po klikni?ciu zosta?a albo pokazana lista odno?ników, w jakich pojawia si? ta nazwa (tak jak w wynikach szukania) np. artyku?ów (przede wszystkim), ale tak?e np. downloadów czy newsów zawieraj?cych dane has?o/tag, albo ?eby konkretnie zosta? przekierowany do np. strony, na której wyst?puje najwi?ksza liczba danego s?owa lub okre?lona nazwa/has?o (jak w Wikipedii). Czyli w przypadku mojego portalu muzycznego - chcia?abym, aby osoba czytaj?ca mia?a szybki czas dost?pu do innych informacji dotycz?cych np. danego zespo?u (tag-wykonawca) lub p?yty CD (tag album) i ja z poziomu edycji artyku?u mog? nada? odpowiednie tagi na takiej zasadzie jak w Last.fm. Mnie zaoszcz?dzi?oby to te? mnóstwo czasu, bo obecnie, chc?c zalinkowa? odpowiedni wywiad czy recenzj?, musz? za ka?dym razem szuka? go w portalu i wkleja? link. I chodzi o to, ?eby stworzy? kilka dodatkowych buttonów w edytorze tre?ci (nie Tiny MCE, tylko ten podstawowy) i pó?niej klikam odpowiedni, a kod si? dodaje sam. Tagi dotyczy?yby np. nazw zespo?ów, tytu?ów p?yt, tytu?ów utworów, nazwisk muzyków. Nie wiem jak to nazwa? fachowo od strony technicznej, mo?e kto? m?dry wie? ![]() Jak zrobi? co? takiego i czy jest szansa, ?e kiedy? w php-fusion znajdzie si? taka opcja? PW od moderatora:
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 18:35:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |