ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Hasło admina - czy da się je wyłączyć?
Seraf
Jak w temacie. Drażni mnie ono, bo za każdym razem muszę je wpisyać jak edytuję coś na stronie.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 10.09 - 19:12

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:44:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Przyzwyczaj się lub trać na bezpieczeństwie.

Ja Ci takiego moda nie zrobię, bo to bezsens. Czekaj na innego księcia z bajki.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
mateusz0608
Podbijam, czy można to jakoś wyłączyć? Chociaż na chwilę bym przy dodawaniu nowych stron informacyjnych nie musiał wpisywać hasła.

nergal
Zawsze możesz sobie hasło w notatniku czy gdziekolwiek, nawet w pasku adresu Grin, zapisać i stosować metodę kopiuj/wklej czy drag'n'drop.

k@mil007
Ja zrobiłem moda, żeby hasło admina trzeba było wpisywać przy wchodzeniu do panelu. I to hasło działałoby tylko przez godzinkę (ja chyba mam ustawione trzy godziny). Po upływie tego czasu trzeba je wpisać jeszcze raz...

Jak wygrzebię tego moda z zakątków mojego dysku, to wrzucę Pfft

bartek124
Owszem, trochę krótki jest czas życia ciasteczek odpowiedzialnych za hasło admina, ale wyłączanie tego naprawdę nie ma sensu.

Można zwiększyć czas, lub tak jak koledzy mówią, raz wpisać hasło i niech działa przez dłuższy czas.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
perver88
A dlaczego np. osoby, które mają wszystkie uprawnienia administratora i znają hasło Głównego(ale nie są administratorem głównym) jak próbują stworzyć/edytować stronę wpisują to hasło to i tak nic nie zmienią? Można to jakoś zmienić ?

jantom
znają hasło Głównego
Nie skomentuję zachowania owego Głównego.
jak próbują stworzyć/edytować stronę wpisują to hasło to i tak nic nie zmienią
Ponieważ każdy ma mieć swoje hasło administratora, które jest przypisane do określonego konta? To by było zbyt oczywiste, nieprawdaż?
Edytowane przez jantom dnia 26.10.2009 17:46:50

http://jantom.info
damek132
Jeżeli chodzi Ci o samo wpisywanie hasła (monotonie) to radze zainstaluj sobie plugin do Firefox'a Auto Fill Form. Możesz sobie ustawić ten program i przy kliknięciu buttona automatycznie wpisuje się hasło.
Oto link: http://autofillfo...ozdev.org/ Cool

perver88
Problem rozwiązałem sam, po prostu nowi admini nie wprowadzili swoich haseł na Admina i stąd ten problem Smile

Pozdrawiam i dziękuje za pomocSmile
Edytowane przez perver88 dnia 26.10.2009 18:56:01

Seba0p
Można w bardzo łatwy sposób wyłączyć "Hasło administratora" w panelu admina (na przykład w Dodatkowych Stronach).

Przykład:

Edytujemy plik: administration/custom_pages.php

Pod linią 28:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodajemy:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Seba0p dnia 25.02.2010 01:31:58

http://seba0p.pl
maad
Witam,
Chcialbym takze poprosic o pomoc w wylaczeniu hasla administratora w panelach. Jestem jedynym adminem i ktos wczesniej musialby rozszyfrowac moje haslo do profilu aby wlamac sie do paneli. Poza tym nie wiem czy to wina przegladarki (korzystam z opery) ale czesto bywa tak ze po wpisaniu hasla nawet jesli sekunde pozniej dam podglad lub zapisz to juz wyskakuje komunikat o wpisaniu hasla. Jest to strasznie irytujace szczegolnie jesli robie cos na stronie i kilkadziesiat razy podgladam/zapisuje panele.

Apis
Niezależnie od przeglądarki hasło w Fusion v 7.02.xx jest podtrzymywane bardzo długo w jednej sesji. Nie podałeś w profilu jaką wersją Fusion dysponujesz, ale dam głowę, że masz źle wpisaną domenę/ścieżkę w głównych ustawieniach. Stąd błąd w cookies i kłopot z podtrzymaniem hasła w sesji.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
maad
No dobrze przepraszam za tą dygresje. Czekam na jakąs rade odnosnie wylaczenia hasla administratora lub wydluzenia jego czasu na przynajmniej kilka godzin w obrebie wszystkich paneli. Nazwe domeny zmienilem zgodnie z zaleceniami, nie pomoglo.
Edytowane przez maad dnia 04.02.2012 16:18:53

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl