ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodanie nowego pola do rejestracji
ciechu
Administruj? szkolna stron? i chc? doda? do rejestracji obowi?zkowe pola imi? i nazwisko oraz klas?. Czyta?em i by?o wyja?niane dla wersji PHPv6 ale dla wersji 7 nigdzie si? nie doczyta?em. Z góry dzi?ki za pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 07.11 - 18:17

Edytowane przez Pieka dnia 07.11.2008 18:18:31

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:32:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
LAbUdZiN
U?yj wtyczki Extended Profile :
http://www.php-fu...ile=106954

www.takgramy.pl
kefirek
Hmmm mo?esz zrobi? tak wchodzisz w dodatkowe strony wklejasz ten kodzik
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

dajesz podgl?d i wychodzisz potem w pliku register dodajesz to co na czerwono
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez kefirek dnia 06.11.2008 17:44:29

ciechu
W?a?nie zainstalowa?em ten mod i we wtyczkach go nie ma podmieni?em odpowiednie pliki tak jak pisz? ale nie mog? zainstalowa? - pewnie co? robi? ?le. Natomiast kefirek wiem jak zmieni? plik register bo mi wspaniale opisa?e? ale co to znaczy (Wchodzisz w Dodatkowe strony>?) Jestem czeski dodam ?e to forum ju? mi pomog?o i upora?em si? z masowym dodawaniem zdj?? oraz zamian? banera a to ju? dla mnie du?o Pozdrawiam u?ytkowników tego forum za ch?ci i dobroczynnos?

kefirek
ciechu napisa?/a:
Natomiast kefirek wiem jak zmieni? plik register bo mi wspaniale opisa?e? ale co to znaczy (Wchodzisz w Dodatkowe strony>?)

Panel administratora => Dodatkowe strony =>
I teraz
Tytu? strony: wpisz np. aaa
Zawarto?? strony: wklej tam ten kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

wpisz has?o administratora i daj podgl?d i wyjd?

ciechu
Tzn w slangu nie bardzo si? jeszcze znam ale si? ucz?. Ale do rzeczy zrobi?em tak jak nakaza? kefirek i pola rejestracji si? uaktywni?y. jednak?e po rejestracji mam kounikaty Aktywuj swoje konto klikajac na poni?szy link.... (i jest podany link)
klikne na ta strone to wyswietla mi sie...
Konto zosta?o poprawnie zweryfikowane. Wkrótce Twoje konto zostanie aktywowane przez administratora. Natomiast w PA nie mam tego u?ytkownika wy??czy??m akceptacj? admina i te? nie mam czy jest jaki? czas na to kiedy zobacze usera w PA.

Wiadomo?? doklejona:
TZn i tak i tak u?ytkownik nie mo?e si? logowa?.
Edytowane przez Pieka dnia 19.11.2008 21:54:27

skris
Kefirek jest wszystko OK Wink do momentu przej?cia by aktywowa? swoje konto klikaj?c na link w li?cie:xxxxxxxxxx Wtedy pojawia si? komunikat: Sad

images50.fotosik.pl/27/523fd94c63967608med.jpg

Co z tym robi??
Edytowane przez Milka dnia 07.11.2008 00:08:45

ciechu
Witam upora?em si? z tymi polami przy rejestracji tzn wszystkie pola przy rejestracji s? dost?pne. Co prawda musia?em wy??czy? wpisywanie kodu z obrazka bo wyskakiwa? b??d o nieprawid?owym kodzie, ale tej opcji nie musi by?. Natomiast mam problem tak, i? przy u?ytkowniku w PA i tak nie widz? Imienia nazwiska oraz klasy wi?c tak naprawd? ten skrypt jest bezu?yteczny. o mam zrobi? a?eby w PA widzia? pola dodane przy rejestracji (imi?, nazwisko, klasa). AHA czy kefirek mo?esz mi pokrótce wyt?umaczy? na jakiej zasadzie dzia?a dodatkowa strona czy ona jest powi?zana z plikiem register.php. Z góry dzi?ki za pomoc

kefirek
ciechu napisa?/a:
Natomiast mam problem tak, i? przy u?ytkowniku w PA i tak nie widz? Imienia nazwiska oraz klasy wi?c tak naprawd? ten skrypt jest bezu?yteczny.

ciechu napisa?/a:
AHA czy kefirek mo?esz mi pokrótce wyt?umaczy? na jakiej zasadzie dzia?a dodatkowa strona czy ona jest powi?zana z plikiem register.php.

W bazie w tabeli users tworzysz trzy dodatkowe kolumny bo przechowywa? tam informacje i imieniu, nazwisku, i klasie jak? podaj? u?ytkownicy podczas rejestracji

ciechu
Chc? widzie? imi? i nazwisko oraz klas? w U?ytkownikach w PA bo raczej nie wiem jak zrobi? dodatkowe tabele w bazie danych. Bo teraz pomimo ?e wpisuje sie imie i nazwisko oraz klase nigdzie tego nie widz?. Pozatym chcia?bym poprawnie zainstalowa? jeszcze wtyczke etended profile mo?e z tego co? wyjdzie (spróbuj?).

Wiadomo?? doklejona:
Dodam ?e chc? widzie? imiona i nazwiska ja jako admin a inni a?eby nie widzieli na stronie pozwoli mi to akceptowa? uczniów poprzez klas? i dane w razie czego wyci?ga? konsekwencje

Wiadomo?? doklejona:
W profilu u?ytkownika przy polach imie nazwisko klasa mam nieokre?lony ale nie wiem czy mam dobrze bo mam zainstalowan? wtyczke extended profile i dodatkowo wklejon? dodatkow? stron? podan? przez Kefirka i zmieni?em plik register. Czy musz? robi? co? w Bazie Danych czy nie musz? grzeba? w bazie. Pozdrawiam
Edytowane przez ciechu dnia 13.11.2008 13:20:43

decymka
Chcia?abym aby moi u?ytkownicy mieli mo?liwo?? zaznaczania podczas rejestracji swojego stopnia awansu zawodowego.
Mam fusion v7.00.07.
W?a?ciwie to zwracam si? z pro?b? o wykonanie takiej modyfikacji ewentualnie dopisania kodu do pliku register.php.
Czy mog? prosi? o tak? pomoc?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 27.08.2012 20:13

Edytowane przez Pieka dnia 27.08.2012 20:12:09
...Nie bierzmy ?ycia zbyt powa?nie...

nauczycieleprzedszkola.pl
Apis
Czy aktualizacja do wersji 7.01.xx lub 7.02.xx nie wchodzi w rachub?? Pytam, bo w wy?szych wersjach jest to ?atwiej zrobi? (mo?na do?? swobodnie manipulowa? polami profilu u?ytkownika: dodaj?c w?asne (np. w?a?nie stopie? awansu zawodowego, imi?, nazwisko itp.) oraz okre?laj?c w ustawieniach z poziomu Panela Admina które z nich maj? by? wymagane przy rejestracji.

www.apisvideo.pl/zapasy/rej_001.jpg
wszystkie pola wy??czone z jakichkolwiek obowi?zków

www.apisvideo.pl/zapasy/rej_002.jpg
modyfikacja pola "imi?" z poziomu PA aby by?o wymagane przy rejestracji

www.apisvideo.pl/zapasy/rej_003.jpg
widok po operacji

Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
decymka
W?a?nie nie. Dla takiego portalu musi by? jednak jaka? "fajna" skórka. A w tej nowszej wersji jest ich zbyt ma?o i nie takiej, jaka by mi odpowiada?a.
...Nie bierzmy ?ycia zbyt powa?nie...

nauczycieleprzedszkola.pl
bartek124
Skórki s? kompatybilne w ka?dej wersji 7.00 z tego co wiem, bodaj?e w 7.02 dosz?a funkcja render_comments() która i tak nie jest obowi?zkowa.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Apis
Dok?adnie tak jest - wi?kszo?? skórek z wersji 7.00.xx pasuje do 7.01.xx i 7.02.xx jesli nie dokonywano zbyt wielu w?asnych modyfikacji. Sadz? wi?c, ?e skórka u?ywana przez @decymk? obecnie b?dzie dzia?a? w wersji wy?szej.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
tyszek
Witam!!

Szuka?em informacj? w necie na ten temat ale nic nie uda?o si? znale?? szczególnie do najnowszej wersji fushiona (7.02.07)

Potrzebuj? dopisa? nowe pole przy rejestracji - Regon.
Pole tylko na dane cyfrowe bez liter i innych znaków.
Dobrze by by?o aby da?o si? zrobi? równie? sum? kontroln? (https://pl.wikipedia.org/wiki/REGON#Suma_kontrolna)

Kto? walczy? z takim problemem? Ma pomys? jak to zrobi??

Pozdrawiam i z góry wielkie dzi?ki Smile
Piotrek.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 15.11.2015 15:56

adi
Witam mo?e to nie do ko?ca czego oczekujesz, ale podstaw? ju? masz.
Moje pole wymusza 9 znaków, ale regon ma te? 14 znaków wi?c musisz zmieni?.
Tyle ?e jak chcesz sprawdza? te sum? to ten numer nie przejdzie, musisz do ka?dej liczby doda? osobne pole a to ju? inny kod.
Daj zna? czy sobie poradzi?e?, jak nie to za par? dni mo?e co? wymy?l?, ale nie obiecuje brak czasu.
Pozdrawiam.
adi dodał/a następującą plik:
v7-user_field-regon.zip [4.51kB / 473 Pobrane]

Edytowane przez adi dnia 15.11.2015 16:49:41

radiosilesia.de
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl