ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Pole "Informacje kontaktowe" wy?wietla si? w profilu mimo braku wpisów
miriwol
Witam serdecznie!!

Nie ma to jak wróci? po tygodniowym banie pe?nym do?wiadcze? i przemy?le? regulaminu Smile

A wi?c do rzeczy:
Je?eli w profilu uzupe?ni? dane na temat p?ci lub daty urodzenia (tylko takie mam opcje) to ?adnie si? wy?wietlaj? w tabelce pod tytu?em "Dodatkowe informacje". Je?eli natomiast nic nie mam uzupe?nionego z opcji "dodatkowe informacje to jak wejd? w "list? kontaktów" i w profil jakiego? u?ytkownika, to w ogóle mi si? nie pojawia ta tabelka. Ale mój problem polega na czym innym a mianowicie (to wy?ej by?o taki wst?pem) kiedy w opcjach z kategorii "informacje kontaktowe" nie mam nic wype?nionego, ?adnego pola to nie znika mi ta belka co w za??czonym obrazku jak wchodz? w profil u?ytkownika.

Pisz?c w skrócie jak zrobi?, ?eby jak nie mam wype?nionych informacji w profilu, w grupie "informacje kontaktowe" to nie pojawia?a si? ta belka (chodzi tu o to co na rysunku zaznaczy?em) jak wchodz? w profil jakiego? u?ytkownika co nie ma wype?nionych tych danych.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 17.12 - 13:02
miriwol dodał/a następującą grafikę:
a1_1.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 16:12:35

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:45:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piotrek199214
Daj warunek ?e jak nie ma wprowadzonych danych w tej tabeli to si? on nie wy?wietli.
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Pieka
To pole jest standardowo ukryte jesli nie zostaly podane dane.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Aha. Prosi? bym, ?eby?cie jak mo?ecie napisali po kolei co zrobi?.

Pieka
miriwol napisa?/a:
Aha. Prosi? bym, ?eby?cie jak mo?ecie napisali po kolei co zrobi?.

Nic nie trzeba robic, nie ma danych = nie ma pola.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Tylko, ?e u mnie jest te pole jak nie ma danych. Utworze panu konto niech pan spojrzy. Login pieka has?o:phpfusion. Adres: www.mfi2008-2011.... np. niech pan wejdzie w swoje konto wtedy.
Edytowane przez miriwol dnia 17.12.2008 13:59:09

Pieka
Sprawdze pozniej, a Ty sobie zobacz w miedzyczasie, ze tego nie ma w standardzie, wiec musiales sam dodac:
  1. http://test.pieka...p?lookup=1
  2. http://test2.piek...p?lookup=2
  3. http://pieka.unl....p?lookup=3

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Raczej nic takiego umy?lnie nie robi?em. A da rade co? zrobi?, aby dzia?a?o jak nale?y?

Pieka
miriwol napisa?/a:
Raczej nic takiego umy?lnie nie robi?em. A da rade co? zrobi?, aby dzia?a?o jak nale?y?

Usun testowo pole "Telefon" i sprawdz. Jesli nadal bedzie zle, wylacz wszystkie modyfikowane pola.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Dzia?a jak wy??cz? wszystkie pola z kategorii kontaktowe. Ale co zrobi?, aby te pola by?y i normalnie dzia?a?o jak nie mam wype?nionych tych pó?. Te trzy skrypty (kontaktowe) to ja sam przerabia?em ze skryptu imie co kiedy? by?o na forum. Zabardzo na tym si? nie znam ale dzia?a?o. Tylko co? ?le chyba bo w?a?nie ta tabelka nie znika jak nale?y. Pieka poda? ci kody tych skryptów mo?e co? poradzisz?

Pieka
Twoje pliki sa uszkodzone, zawieraja tzw. BOM, czyli nadmiarowe 3 bajty, co objawia sie znaczkiem ???.
Poprawilem Twoje pliki, wstawie je za chwile do wlasciwego tematu (Twojego). Wystarczy podmienic pliki.

P.S. Opisywana wyzej poprawka: http://www.php-fu...ost_113147
Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 16:08:07
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Chyba jest u mnie co? nie tak. Nadpisa?em wszystkie pliki z nowej paczki i nadal to wyst?puje. Ale jak uruchamiam w tabeli "informacje kontaktowe" aby poda? adres swojej strony i jest tylko ta opcja w??czona, a pole jest nie uzupe?nione to dzia?a. Tylko te numery nie dzia?aj?. Co mo?na zrobi? w takim wypadku?

Pieka
Nie wiem, co Ty tam mieszasz. Poprawione pliki w akcji: http://test2.piek... (login: user, haslo: support).

P.S. Popraw sobie pliki utf-8, bo tam zapewne jest blad. Tego nie ruszalem podczas korekty.
Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 16:37:54
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Ja te? nie wiem. Co? nie tak jest. Nadpisa?em pliki z paczki i nadal nie dzia?a. Dzi?kuje mimo wszystko za pomoc.

Pieka
miriwol napisa?/a:
Ja te? nie wiem. Co? nie tak jest. Nadpisa?em pliki z paczki i nadal nie dzia?a. Dzi?kuje mimo wszystko za pomoc.

Tak jak napisalem w dopisku, To znowu Twoja wina chlopie, nie potrafisz poprawnie edytowac plikow.
Poprawilem paczke. Wyczysc pamiec przegladarki (plus restart), a nastepnie pobierz ponownie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
miriwol
Prawdopodobnie ma pan racje. Ale teraz dzia?a. Dzi?kuje jeszcze raz za pomoc i po?wi?cony czas Smile
Edytowane przez miriwol dnia 17.12.2008 17:25:38

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl