ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brakuj?ce podstrony w?tku na forum
Gander
Natkn??em si? na bardzo dziwny b??d w nowym PHP-Fusion. Funkcja generuj?ca nawigacj? w temacie na forum nie pokazuje wszystkich podstron. Najpierw, gdy nie pojawi? post my?la?em ?e szybka odpowied? nie dzia?a, wi?c wykona?em jeszcze kilka prób. Potem przez panel "Ostatnio poruszane tematy" wszed?em do tego tematu i zobaczy?em wszystkie moje posty, oraz na dole ciekaw? rzecz: Strona 14 z 13...

To s? oryginalne pliki forum, a to co w nich zmienia?em, absolutnie nie jest powi?zane z problemem. Dla pewno?ci wrzuci?em oryginalny viewthread.php, ale niestety nie pomog?o Sad

Zabieram si? w?a?nie za bardzo wnikliwe analizowanie kodu tej funkcji maj?c nadziej? ?e jeszcze dzi? uda mi si? rozwi?za? problem, je?li kto? jednak?e rozwi?za? ten problem ju?, lub po?apie si? szybciej, bardzo prosz? by opisa? metod? naprawy.
Edytowane przez Gander dnia 30.12.2008 23:46:42

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:36:53
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Wooya
Jak sie DEV podniesie ruszaj z probsem tam Smile Sam jestem ciekawy Wink
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
U nas tez tak jest? Sprawdz przy okazji i napisz w tym temacie Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Dziwne rzeczy si? dziej?...

Przeprowadzi?em diagnostyk? wy?wietlaj?c sobie warto?ci zmiennych przekazywanych do funkcji generuj?cej nawigacj?. Wygl?da na to ?e funkcja jest ok, a problem wyst?puje w zupe?nie innym miejscu.

makePageNav(260,20,261,3,"viewthread.php?thread_id=21559&")

Doda?em 2 kolejne posty, uzyskuj?c tym samym liczb? 261 postów w tym temacie. Nawigacja si? zgadza. Nie zgadza si? natomiast ilo?? postów na stronie czternastej: powinien by? tu 1 post (rowstart=260), a jest ich 5...!

Aktualizacja / Rozwi?zanie:

Przeprowadzi?em kolejne testy i w pewnym sensie znalaz?em rozwi?zanie.

Zamiast wywo?ywa? takie polecenie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

wywo?uj? takie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

W wykonanych 3 próbach czasowych, wykonanie takiego zapytania trwa?o dok?adnie 0.008 sekundy :)

To jest jedyne rozwi?zanie tego problemu na jakie wpad?em i jak do tej pory nie bardzo wiem czemu krótsza forma dawa?a mniej wyników.
Edytowane przez Gander dnia 30.12.2008 23:45:31

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl