ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Padni?ty Windows po bluescreenie - prawdopodobnie dysk
bartek124
Witam.

Jestem wkurzony jak nigdy wi?c wybaczcie wulgaryzmy je?li wyst?pi?...
S?ucha?em sobie muzyki no i programowa?em co? tam. Nagle zwiecha. Nie przej??em si? tym, poniewa? u mnie wyst?powa?a przynajmniej raz dziennie i zaraz przechodzi?a. Tym razem tak nie by?o. System sie zap?tli? (kawa?ek muzyki któr? s?ucha?em lecia? w kó?ko) i ju? nie ruszy?. Zrobi?em reset, a po nim zobaczy?em blue screen:

PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
0x00000050 0xC5537000 0x00000001 0x80660886 0x00000000

Kiedy? mia?em problemy z ramem, wi?c wyj??em jedn? ko?? w nadzieji ?e system ruszy. Ale nie...

Pogooglowa?em, i wyczyta?em, ?e to jest problem z pami?ci?, ale nie wiadomo jak? (ram, wideo ram, cmos).
Jednak ja odnosi?em dziwne wra?enie ?e to dysk...
Ok, odpali?em Ubuntu 8.10, próbowa?em zamontowa? dyski, nie posz?o. Wywala?o:
indicates unclean shutdown

Co oznacza, ?e Windows zosta? nie?adnie zamkni?ty. To jak inaczej do hu** mia?em go wy??czy? podczas resa?
Znow googlowanie, uda?o si?. Zamontowa?em partycje w trybie -force. Moje przypuszczenia si? sprawdzi?y, to co? z dyskiem.
Backup danych zrobiony (o to si? najbardziej martwi?em). Teraz tylko nie wiem jak spowrotem postawi? wind? na nogi. Je?li jej nie postawie, to oznacza?oby jakie? uszkodzenie fizyczne dysku, i pozosta?oby mi oddanie na gwarancje...

Mia? ju? kto? z takim czym? styczno??? Windows dalej wywala ten b??d, w momencie pokazywania ekranu logowania ten b??d wyskakuje. Ubuntu dzia?a sprawnie, ale jednak Windowsa musze mie?.
Je?li to pomo?e, jestem w stanie zrobi? full formata.

Prosz? o pomoc.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 03:46:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJPromo
Powiem ci Mia?em to samo z Lapkiem Dziewczyny Mojego Brata wgrywa?em program alcohol 120 i lecia?a muza Mowa tutaj o Viscie i nagle zwiecha i pac niebieski ekran z podobna ju? nie pami?tam do ko?ca tre?ci? i nic nie pomaga?o resy itp jedynie co mi pozosta?o to z pod Biosa odpali? Przywracanie Systemu które te? nie chcia?o za bardzo dzia?a? bo wywala?o b??d jakiego? pliku i dupa To samo podczas logowania b?ad i off kompa Pozosta? Format Sad i odzyskiwanie danych które uda?o sie przywróci? Smile
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

bartek124
Tyle, ?e w moim przypadku podczas próby nowej instalacji windowsa tez wywala ten b??d, podczas próby wej?cia do konsoli odzyskiwania to samo.

www.bartek124.net
piotrek199214
http://support.mi...bid=329293 - czyta?e? to?
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
bartek124
Czyta?em, to raczej nie to..
Z reszt? problem naprawiony, zrobi?em full formata i dzia?a na razie Smile

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl