ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana headera strony w skórce Asperon
rafau
Chodzi mi o to, ?e w skórce Asperon header strony sk?ada si? z kilku plików graficznych: php-fusion-logo.png, header.png oraz footer.png. Chcia?bym stworzy? w?asne logo strony - header.png, tylko nie wiem co zmieni? w kodzie strony.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Mam jeszcze jeden problem, obrazek pokazuje jak panele boczne wy?wietlaj? si? w IE, tzn to czarne pole nie dochodzi do ko?ca ramki, je?li mo?na to w taki sposób wyt?umaczy?.

img522.imageshack.us/img522/9940/screeniq6.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 18.02.2009 18:19:48

W?cibski Go??
Dodany dnia 25.10.2025 01:06:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
asters
Najpro?ciej - to podmieni? plik header.png na swój. Je?li nie pasuje Ci takie rozwi?zanie, to mo?esz otworzy? plik styles.css w pliku skórki i wskaza? w nim nazw? swojego logo w sekcji:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Je?li na tle nag?ówka ze stylu chcesz mie? swoje logo, to wejd? do PA / zarz?dzanie stron?/ g?ówne ustawienia i tu wstaw link do swojego banneru w odpowiednim miejscu (polu tekstowym), a nast?pnie zapisz ustawienia.
Napisz czy o to chodzi?o.
Edytowane przez Pieka dnia 18.02.2009 22:10:57
czasem lepsze jest wrogiem dobrego

rafau
Zrobi?em tak jak mówi?e?, pojawi? si? mój header, ale teraz poza niego wystaje jeszcze kawa?ek innego niebieskiego, nie mam poj?cia jak to usun??. W zamian za usuni?cie logo z PA pojawi? si? tytu? strony.
Edytowane przez rafau dnia 18.02.2009 21:33:28

asters
Z której rady skorzysta?e??
Ten kawa?ek "innego niebieskiego" to jeden z obrazków z katalogu images.Wypada?oby chyba te? go podmieni?.
Poza tym nikt nie kaza? Ci usuwa? Twojego logo z PA, ono tam jak najbardziej powinno by? Smile.
Podaj najlepiej linka do strpny.

rafau
Oto strona, obecny header to tylko prowizorka, któr? wykorzystywa?em do testów, bo chcia?bym, ?eby przysz?y header by? tej wielko?ci. Smile
http://www.ladyga...

asters
Kawa?ek niebieskiego - zmie? kod kolorku #005599 w pliku styles.css na odpowiadaj?cy Tobie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Je?li chcesz mie? swoje logo zamiast standardowego php-fusion - to albo deklarujesz w PA/zarz?dzanie stron?/g?ówne ustawienia i wtedy PF zamienia (warunek - musi by? dobra ?cie?ka dost?pu do pliku i prawid?owa nazwa wliczaj?c wielko?? liter), albo podmieniasz logo PF w katalogu /images g?ównego katalogu strony.
Edytowane przez Pieka dnia 18.02.2009 22:10:29

rafau
Pozby?em si? tego przekl?tego napisu! Smile usun??em z theme.php ".showbanners()." Smile
Problem dalej z tym paskiem do którego zamie?ci?em screena. Przez to w IE powtarza si? w mój header w poziomie.
Edytowane przez rafau dnia 19.02.2009 01:09:52

asters
rafau napisa?/a:
Problem dalej z tym paskiem do którego zamie?ci?em screena. Przez to w IE powtarza si? w mój header w poziomie.

Nie widz? nic powtarzaj?cego si?, ale mo?e mam za ma?y ekran Smile.
Je?li masz dopasowany obrazek do szeroko?ci thema, to po prostu w styles.css usu? repeat-x w znaczniku #header {...} (linia 58).
Odst?py odpowiedzialne za "niedochodzenie paska" reguluje znacznik #side-caption {... padding: ....}.
Pozdrawiam.

rafau
To znowu ja Smile
Mam kolejny problem z t? skórk?. Forum wy?wietla mi si? w ramce pod IE. Uci??liwe jest przesuwanie. Móg?by kto? zobaczy? o co chodzi? Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl