ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Orange MIX - pakiet sms-ów
Spaik
Witam wszystkich. Mam jedno proste pytanie. A mianowicie Orange sieje zament. Do tej pory mia?em mo?liwo?? zakupu pakietu kiedy tylko mi sie podoba?o. P?aci?em 5 zl i wysylalem smsa o tre?ci SMS na numer 255 i dzia?a?o. Teraz Orange polecialo w kulki. Aby miec pakiet musze zaplacic 10 zl i dostane 1000 sms-ów. I z tego co zrozumialem to jest oplata aktywacyjna. Pakiet dostaje raz w miesiacu. I do tego do rachunku dopisuje sie + 10 zl miesiecznie. Uzywa ktos tego ? Bo ja z tak to rozumiem. Wie ktos moze czy jest jakis mniejszy pakiet ktory moge uruchomic kiedy mi sie podoba? I ile razy mi sie podoba ? Prosze o wasze odpowiedzi.

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 00:04:19
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
No tak. Szczerze nie lubi? Orange. Kilka kumpli mia?o z nim problem i przechodzi?o to na plusa lub ere. Pozostaje tobie przej?? si? do salonu i zada? to pytanie mi?ej pani przy tam pracuj?cej Smile
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Spaik
Napisa?em do tych mo?ków mail-a ale oczywiscie odpisza po 14 dniach. Uhh by?o dobrze to juz musza ludzi naciagac na kase. Zlodzieje Pfft

Liberat0r
Ja mia?em wcze?niej w Orange i z tego, co pami?tam to by?y pakiety 600 smsów za 6 z?, ale dodatkowo tak?e jaka? tam us?uga smsowa za kilka z?otych, która dzia?a?a raz na 30 dni. W tym czasie nie mo?na by?o u?ywa? pakietu 600 smsów itd.

Us?uga, o której tutaj wspomnia?e? dzia?a raczej na tej samej zasadzie, co wcze?niejsze 600 smsów. Mianowicie kupujesz pakiet 1000 smsów, które mo?esz rozdysponowa? jak chcesz i kiedy chcesz, ale po up?ywie 30 dni tracisz wszystkie, które nie wykorzysta?e?, chyba ?e przed up?ywem czasu wykupisz nowy pakiet, wtedy one si? dodaj? i termin zostaje przed?u?ony o 30 dni od daty przed?u?enia. Pakiet ten w??czasz kiedy chcesz itd., no ale cena faktycznie jest troch? kontrowersyjna, bo kto da rad? zu?y? 1000 smsów? ;] Ja z 600 mia?em problemy ;] Oczywi?cie nie trzeba wspomina? o tym, ?e pakiet obowi?zuje tylko do numerów z sieci Orange :]

Obecnie jestem w Heyah i maj? pakiety 300 smsów za 5,99 (za darmo je?li uzupe?ni si? konto o 50 z?), a sam korzystam z pakietu 3 godziny za darmo do wybranego numeru Heyah. Problemem jest to, ?e mo?na u?ywa? tylko jednego pakietu naraz oraz w ci?gu 30 dni.

Musisz niestety poczyta? o aktualnych ofertach ró?nych sieci. Ostatnio Play robi si? bardzo tanie i popularne :]

Spaik
Otrzyma?em odpowiedz która brzmi nast?puj?co:

W odpowiedzi na zg?oszenie pragn? wyja?ni?, ?e dost?pny w ofercie Orange
MIX pakiet 1000 SMS/500 MMS w??czany jest zgodnie z okresem rozliczeniowym.
Zlecenie mo?na z?o?y? w dowolnym momencie cyklu, natomiast aktywacja
pakietu nast?pi z pocz?tkiem nowego okresu rozliczeniowego.

Op?ata aktywacyjna w wysoko?ci 10,00 z? nie jest ju? pobierana z konta
dodatkowych do?adowa?, jak to mia?o miejsce w poprzednich ofertach MIX.
Kwota ta zostaje doliczona do faktury, dzi?ki czemu kontrola wydatków jest
jeszcze prostsza ni? dotychczas. Tym samym wyeliminowane zosta?o ryzyko
utraty ?rodków z konta dodatkowych do?adowa?.

Skandal. Nie do?? ?e p?ace 10 z? za aktywacje to jeszcze b?d? dolicza? mi +10 z? do rachunku. Eh szkoda gadac.

khaman
Raz mia?em Orange i ju? dzi?kuje Smile
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Liberat0r
Z tego, co ja zrozumia?em, to aktywacja dokonywana jest co miesi?c naliczaj?c Tobie do rachunku 10 z?. Nie rozumiem gdzie tu widzisz jakie? doliczanie. To tak, jakby? ustawi? sobie przelew zdefiniowany w banku. Uruchamiasz sobie us?ug?, a Orange ju? samo b?dzie Tobie ca?y czas to uzupe?nia?o.

Nie wiem czy czyta?e?, ale masz te? mo?liwo?? wybrania pakietu 400 smsów, je?li do?adujesz konto za minimum 35 z?. Tutaj masz wszystkie oferty: http://www.orange...9107527030

Ja osobi?cie zrezygnowa?em z Orange dlatego, bo niektóre ich us?ugi dzia?a?y wadliwie. W dodatku BOK wiedzia? swoje, a technicy swoje, wi?c przerzuci?em si? na Heyah. Nie jest mo?e idealnie, ale i tak jest o wiele lepiej ni? w Orange :]

ICEK
Ja tam polecam plusa, nigdy orange, ewentualnie era.

www.modlinski.net
Spaik
Liberat0r napisa?/a:
Z tego, co ja zrozumia?em, to aktywacja dokonywana jest co miesi?c naliczaj?c Tobie do rachunku 10 z?. Nie rozumiem gdzie tu widzisz jakie? doliczanie. To tak, jakby? ustawi? sobie przelew zdefiniowany w banku. Uruchamiasz sobie us?ug?, a Orange ju? samo b?dzie Tobie ca?y czas to uzupe?nia?o.

Nie wiem czy czyta?e?, ale masz te? mo?liwo?? wybrania pakietu 400 smsów, je?li do?adujesz konto za minimum 35 z?. Tutaj masz wszystkie oferty: http://www.orange...9107527030

Ja osobi?cie zrezygnowa?em z Orange dlatego, bo niektóre ich us?ugi dzia?a?y wadliwie. W dodatku BOK wiedzia? swoje, a technicy swoje, wi?c przerzuci?em si? na Heyah. Nie jest mo?e idealnie, ale i tak jest o wiele lepiej ni? w Orange :]

Niestety trzeba wydac 10 zl zeby wyslac sms-a dzieki ktoremu aktywuje sie ta opcje. I oczywiscie jest tak jak napisales ze sami sobie beda brac te dodatkowe 10 zl.
Ale na poczatku sam sobie musisz aktywowac ta usluge. Oczywiscie pieniadze ( 10 zl ) musisz miec jako doladowanie zeby cos takiego zrobic Smile

Liberat0r
Rozumiem, na pocz?tku jak dla mnie regulamin na to nie wskazywa?. Ale szczerze mówi?c wcale mnie to nie dziwi, bo w?a?nie w Orange mia?em ju? kilka takich sytuacji (ukryte limity itd.). Pozostaje przej?? do innej sieci ;]

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl