ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
TinyMCE przy dodawaniu artykułu lub newsa przez użytkownika
maci4
Witam w jaki sposob uaktywnić tinymce w tzw pliku submit.php?? Moze być tez inny edytor ktory by posiadal proste wgrywanie zdjec do artykulow
Pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - hoopak 14.04 - 18:27
  2. Ogólna Uwaga - hoopak 14.04 - 18:34

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 22:22:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Kozuman
Dołączam się do prośby.

Wiadomość doklejona:
Przepraszam ze odswieżam lecz chyba znalazłem rozwiązanie Wink Znajduje sie ono na http://phpfusion-...;pid=37575 Wgralem pliczek submit.php i wszystko działa jak należy Wink

Pozdrawiam
Kozuman dodał/a następującą plik:
v7-submit_tinymce.zip [3.61kB / 245 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 03.04.2011 00:40:28

jbork
Witam
Pozwalam odświeżyć temat, gdyż po za instalowaniu tego dodatku w php-fusion-7-01-01-pl okazuje się, że jest tylko jedne pole - "Treść", Brak jest pola "Treść rozszerzona". Do tego nadal news musi być akceptowany przez administratora. Jak zrobić aby:
  1. użytkownik miał możliwość pisania w TinyMCE,
  2. wygląd edytora, w którym jest pisana przez użytkownika treść była taka sama jak w PA (Treść i Treść rozszerzona),
  3. czy można nadać prawa tak, aby tylko jedna grupa użytkowników (np. pisarze) mogła pisać a inne grupy (np. "czytacze" ) już nie,
  4. jak zrobić aby "pisarze" dodawali w php-fusion-7-01-01-pl newsa bez akceptacji administratora (opisy na forum znalazłem tylko do wersji 6, ale dopiero przeszukałem 2/3 zasobów, więc mogłem coś ominąć).

Dla znawców TinyMCE mam dodatkowe pytanie: czy istnieje możliwość stosowania w TinyMCE szablonów (np. z tabelkami do wypełnienia).

pozdrawiam
Edytowane przez jbork dnia 30.09.2010 20:33:55

eldiablo
Ad.1 Powinno działać dla użytkowników, chyba że chodzi ci o gości ?
Ad.2 To jest "submit.php" z dodanym TinyMCE i z włączonym lub wyłączonym edytorem, nie posiada i nie posiadał opcji dodatkowego textarea na treść rozszerzoną.
Ad.3 Było na forum, podobnie jak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Operujesz ale nie iMEMBER a numerem grupy
Ad.4 Również było na forum.

@jbork, submit służy jako prosty formularz dla użytkowników, aby mogli coś skrobnąć ciekawego czy dodać linka do swojej strony.

Jeżeli grupa "pisarze" ma mieć możliwość pisania treści + treści rozszerzonej w osobnych polach textarea, możliwość pisania z TinyMCE, możliwość pisania bez akceptacji admina.... To po co się bawić w przeróbkę submit.php lub angażować kogoś (być może i odpłatnie), skoro możesz dać przywilej wybranej grupie (niestety udzielając uprawnień user'om z tej grupy, każdemu z osobna) do pisania newsów za pomocą news.php w panelu administratora. Nie prościej tak ?
Edytowane przez eldiablo dnia 30.09.2010 20:56:20

http://dropdire.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl