ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak okre?lonych s?ów kluczowych w znacznikach
maszol19
Z ciekawo?ci sprawdzi?em jak tam ma si? moja strona...masakra. Jak pozmienia?/powpisywa?(gdzie?) te b??dy ?

Tre?? strony: tekst mi?dzy znacznikami <body>zawarto?? strony</body>

Brak okre?lonych s?ów kluczowych w znaczniku <meta name="keywords" content="s?owa kluczowe" />, lub brak ca?ego znacznika m$txt_firsto?e spowodowa? nisk? pozycj? strony w wyszukiwarkach.

* Zawarto?? strony: <body> zawarto?? </body>

Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w tre?ci strony

* Nag?ówki: <h1, h2, ...> nag?ówek </h1, /h2, ...>

Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w nag?ówkach

* Anchory: <a> anchor </a>

Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w anchorach

* Atrybuty alt: alt="zawarto??"

Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w tre?ci atrybutów alt

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 16.04 - 20:50

Edytowane przez Pieka dnia 10.11.2009 18:13:03

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 01:48:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
djlusiak
Równie? mam podobny problem, tj. nawet gdy w Panelu Administratora dodam s?owa kluczowe i opis do strony, na stronie g?ównej (news.php , przekierowanie) po wy?wietleniu ?ród?a strony, na pró?no szuka? mo?na znaczników meta. Jak mo?na to poprawi?? Edycja theme.php ?

lupozo
Modyfikujecie pliki a pó?niej zadajecie g?upie pytania, jako? na supportach ef i pf jest wszystko w porz?dku. A je?eli chcecie by? naprawd? friendly dla google to poczytajcie sobie na http://phpfusion-...p?cat_id=2
Edytowane przez lupozo dnia 18.05.2009 21:15:15

szczeepan
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na prv zrobilem testy mojej stronki wyszlo:

Tre?? strony: tekst mi?dzy znacznikami <body>zawarto?? strony</body>

Brak okre?lonych s?ów kluczowych w znaczniku <meta name="keywords" content="s?owa kluczowe" />, lub brak ca?ego znacznika m$txt_firsto?e spowodowa? nisk? pozycj? strony w wyszukiwarkach.

* Zawarto?? strony: <body> zawarto?? </body>
Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w tre?ci strony
* Nag?ówki: <h1, h2, ...> nag?ówek </h1, /h2, ...>
Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w nag?ówkach
* Anchory: <a> anchor </a>
Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w anchorach
* Atrybuty alt: alt="zawarto??"
Cecha Warto??
Nie znaleziono ?adnych s?ów w tre?ci atrybutów alt

Strona kodowa: zawarto?? metatagu <meta http-equiv="content-type" content="strona kodowa"/>
Brak okre?lenia strony kodowej
Okre?l kodowanie, aby poprawnie wy?wietla? stron? w przegl?darce
Opis strony: zawarto?? metatagu <meta name="description" content="opis strony"/>
Brak opisu strony
Okre?l opis strony poniewa? pojawia si? on w wynikach wyszukiwania
S?owa kluczowe: zawarto?? metatagu <meta name="keywords" content="lista s?ów kluczowych"/>
Brak zdefiniowanych s?ów kluczowych.
Zaleca si? ich okre?lenie, poniewa? przegl?darki bior? je pod uwag? podczas pozycjonowania strony.
J?zyk strony: zawarto?? metatagu <meta name="language" content="symbol j?zyka strony"/>
Brak okre?lenia j?zyka strony.
Okre?l j?zyk strony, aby strona by?a by?a bardziej przyjazna dla robotów wyszukiwarek.
Tytu? sprawdzanej strony: tekst mi?dzy znacznikami <title>tytu? strony</title>
Brak zdefiniowanego tytu?u strony.
Nadaj tytu? stronie poniewa? przegl?darki bior? go pod uwag? podczas pozycjonowania strony.

co moze by? b??dem? Strona jest od 2 tyg, mimo to nie ma jej w wyszukiwarkach. Dodawa?em urle do google i zadnego efektu.

Strona to http://www.dbmmo....l/news.php

uzywam php fusion7. licz? na wasza pomoc.
Edytowane przez szczeepan dnia 07.11.2009 18:59:07

hoopak
Ch?opie, wiesz co to s? tagi bbcode?!

www.hoopak.pl
szczeepan
Z rozp?du zapomnia?em ;p

http://validator....mp;group=0

Sprawdzone walidatorem, b??dów w meta nie ma (s? jakie? inne), a wg tego na prv s? b??dy. Ehh, kto? pomo?e ? Bo wytyka? b??dy to ka?dy jeden potrafi.
Edytowane przez szczeepan dnia 07.11.2009 19:45:22

zuri1984
No ja te? mam z tym problem.Ca?y czas google nie bierze pod uwag? moich meta tagów,mo?e mam co? namieszane?

Edytowane przez zuri1984 dnia 08.11.2009 09:46:10

FiXik
Kolego zuri1984 polecam poczyta? lektur? (mnóstwo w internecie) n/t s?ów kluczowych. Nie wnikaj?c w ich trafno?? mo?na stwierdzi?, i? to nie s? s?owa tylko jedno wielkie s?owo (brak spacji pomi?dzy s?owami). To dyskwalifikuje w wyszukiwarkach. Pozdrawiam

P.S.
Dla uzupe?nienia ca?o?ci poleca jedno z wielu narz?dzi do testowania meta tagów na stronach http://www.seocen...lyzer.html
Edytowane przez FiXik dnia 08.11.2009 12:21:13
mo?e ju? nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
szczeepan
A co powiesz o moim meta tagu? Testuje na podanej stronie i oto efekt:
img441.imageshack.us/img441/996/testmetatagw.jpg

mimo to nie widnieje w google -.-

BenLomax
FiXik napisa?/a:
Nie wnikaj?c w ich trafno?? mo?na stwierdzi?, i? to nie s? s?owa tylko jedno wielkie s?owo (brak spacji pomi?dzy s?owami). To dyskwalifikuje w wyszukiwarkach.

Nie zgodz? si? z Tob?, w znaczniku Keywords s?owa mog? by? oddzielone przecinkami (nie wymagana jest spacja). Nawet na stronce co poda?e? linka, analizatorowi jest to oboj?tne.

@szczeepan - ile Twoja strona wisi w sieci? Doda?e? j? to podstawowych wyszukiwarek?
Edytowane przez BenLomax dnia 08.11.2009 20:36:18
21293.png

luk1989
S?owa mog? byc oddzielone przecinkami a nawet powinny bo inaczej nie ma mozliwosc pozycjonowac fraz.

Ja proponuje ustalic sobie kilka slow i do nich dopisywac frazy z nimi, miec te slowa w tresc i miec duzo linkow do strony ja w nie caly miesiac na 2 hasla po 5mln wpisów(google pisze ile razy by?a wpisywana fraza) jestem na 1 i 2 stronie Smile

szczeepan
Jutro mijaja 2 tygodnie, nie jestem pewny, ale mo?liwe ze to wina hostingu. Na pocz?tku zrobi?em stron? na yoyo.pl ale tam wgrana joomla dzia?a?a bardzo powoli (jest to strona dbmmo.yoyo.pl) i mimo ze jej nie dodawa?em nigdzie to po wpisaniu frazy dbmmo.yoyo.pl google j? znajduje. Natomiast dbmmo.prv.pl nie. Do wyszukiwarek dodaj? j? sukcesywnie od wtorku (próbowa?em w kilku miejscach). No nic czas poka?e. Najprawdopodobniej wykupie na home.pl domene .net, w promocji za 0 z? i wtedy tak? domene bede dodawa? do wyszukiwarek, mo?e to pomo?e.

luk1989 napisa?/a:
Ja proponuje ustalic sobie kilka slow i do nich dopisywac frazy z nimi, miec te slowa w tresc i miec duzo linkow do strony ja w nie caly miesiac na 2 hasla po 5mln wpisów(google pisze ile razy by?a wpisywana fraza) jestem na 1 i 2 stronie Smile

Tez na to wpad?em, dlatego teraz w ka?dym newsie doda?em rozmiarem h1 tekst Dragon Ball Online, wg stronki tu podanej najlepszym keywordem by?by szczeepan (bo wyst?puje najwiecej razy) Grin
Edytowane przez Pieka dnia 08.11.2009 21:13:54

ostry38
Równie? mo?esz sobie zrobi? przekierowanie ze starej strony na now? Smile
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Gide0n
Mam ten sam problem. Wpisuje tagi i nic. Nie wizi ani opisu ani tagów - za to pobiera zawarto?? strony jako opis w google.

Sposób wpisywania tagów:
tag1, tag2, tag3, ta4, itd..

www.asgwroclaw.pl
FiXik
Kolego BenLomax przyznam, i? oba sposoby s? trafne jednak te tagi w których s? spacje s? ?atwiej (szybciej) indeksowane dla niektórych wyszukiwarek. Je?li chodzi o koleg? Gide0n to twoja strona zawiera tagi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP
wi?c jest wszystko ok. Nie wiem jednak kiedy je umie?ci?e?. Je?li ostatnio zmieni?e? to potrwa to troszk? czasu, je?li mia?e? takie zawsze to z pytaniem o sposób indeksowania twojej strony zwró? si? do techników tej pot??nej wyszukiwarki. Pozdrawiam
mo?e ju? nie szukajmy

zuri1984
U mnie nadal jest co? nie tak
Stan strony z 15 Wrz 2009 05:09:05 i tylko ta jedna strona widnieje w google a na 2 mojej stronie nic nie robi?em a zaindeksowanych stron mam ponad 50 i jest krócej jak ta

ostry38
Wi?c tak:
Co do b??du brak Ci tego pliku last_seen_users_panel.php.
?ci?gnijcie sobie lub napiszcie map? strony i to co? powinno pomóc Smile
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
zuri1984
ostry38 Ale nie chodzi mi o ten b??d o wyst?powa? na pocz?tku i w google jest strona w?a?nie tak opisana.Nie wiem czy google nie za?o?y?a filtra na moj? stron? bo to dziwnie wygl?da.A co do mapy witryny to mam j? w xml i nie ma z ni? problemu

Wiadomo?? doklejona:
No przecie? to jest nie mo?liwe ?e by strona mia?a 1 link w google i do tego zaindeksowany na samym pocz?tku.A 2 moja strona której nigdzie nie promowa?em ma ich ok 50 Mo?e kto? kto si? zna powie mi co jest nie tak?img35.imageshack.us/img35/8580/googleimg.jpg
Edytowane przez zuri1984 dnia 12.11.2009 00:51:59

FiXik
Koledze Zuri1984 polecam na pocz?tek ustawi? panel sitemap na prawid?owy adres poniewa? zaindeksowan? masz stron? bez www, a w sitemap.xml masz wszystkie linki z www (strona www.ksv.cba.pl nie jest indeksowana przez google). Dla tego jest tylko jeden link w google. Druga sprawa to po aktualizacji strony (panelu) polecam wys?a? plik sitemap do wyszukiwarek (link w panelu). Po trzecie je?li w tagu description jest zbyt krótki opis to nasz potentat indeksuje zawarto?? strony, a nie sam opis. Z do?wiadczenia wiem ?e najlepiej mie? opis zbli?ony do 200 znaków (ale nie wi?cej ni? ta ilo??).
mo?e ju? nie szukajmy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl