ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Nag?y zanik paneli dodanych w PA
m88
Witam! Mam ma?y problem i nie mam poj?cia "co w trawie piszczy" Strona dzia?a ju? od 2 lat bez zarzutu, nic nie majstrowa?em w kodach itp. Wszystko by?o w porz?dku jeszcze par? godzin wstecz, niedawno wchodz? i panele które doda?em w PA nie wy?wietlaj? si?. S? w??czone itp, a gdy bior? "edytuj" w tre?ci panelu jest puste pole. Ponowna próba dodania te? nic nie daje, dodany panel nie wy?wietla si?. Z góry dzi?kuj? za jak?? pomoc.

Pozdrawiam

Edit: adres mojej strony www.granica-ketrz...

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - chemix 04.05 - 20:46
  2. Przeniesienie tematu - chemix 04.05 - 20:47

Edytowane przez m88 dnia 04.05.2009 20:46:44

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 22:14:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Nic si? samo nie psuje Pfft
Podaj ?askawie nazwy/tre?? paneli, które "znikn??y".

http://fsong.pl
m88
Gismo_PL napisa?/a:
Nic si? samo nie psuje Pfft
Podaj ?askawie nazwy/tre?? paneli, które "znikn??y".

?ebym majstrowa? to bym wiedzia?, ?e co? skopa?em, a nic nie grzeba?em od d?u?szego czasu, a strona dzia?a?a bez zarzutu jeszcze dzi?. Dopiero 3 godziny temu znikn??y mi nowe panele, które sam dodawa?em ju? jaki? czas temu. Pozosta?e panele wy?wietlaj? si? normalnie. Sprawdza?em gdy chc? doda? nowy panel, gdy bior? na podgl?d wy?wietla si? wszystko OK. Zapisuj?, w??czam i niestety, ale si? nie wy?wietla. Nie mam poj?cia co to mo?e by?.

Manias
Witam, mam dok?adnie ten sam problem co ty, by?y panele i nie ma a wczoraj jeszcze wszystko dzia?a?o a dzi? ju? nie.

Gismo_PL
Mo?e wina le?y po stronie hostingu Sad chocia? wydaje mi si? to niemo?liwe. Wybiórczo panele same z siebie nie przestaj? dzia?a?.

http://fsong.pl
Manias
A mo?e jaki? wirus si? wkr?ci? i namiesza?, bo skoro nikt nic nie rusza?, to nie wiem

m88
Gismo_PL napisa?/a:
Mo?e wina le?y po stronie hostingu Sad chocia? wydaje mi si? to niemo?liwe. Wybiórczo panele same z siebie nie przestaj? dzia?a?.

Dok?adnie mam takie samo podejrzenie, kolega rano zauwa?y? jak?? awari? na serwerze, skontaktuj? si? z dostawc? hostingu, by? mo?e wina le?y po ich stronie. Je?li tak co mam robi??

Manias
m88
A gdzie masz zamieszczon? stron?? Ja mam na netstrefa.pl

m88
Manias napisa?/a:
m88
A gdzie masz zamieszczon? stron?? Ja mam na netstrefa.pl

http://www.linuxp...

Manias
Kurcze dwa ró?ne serwery i takie same usterki, co? tu nie gra.
Edytowane przez Chemikpil dnia 04.05.2009 21:41:11

m88
Nikt nie wie co to mo?e by?? Czy zosta?o mi przeinstalowanie wszystkiego od nowa? :/

Placio74
Mam to samo, ale akurat jestem niemal na 100% pewien ?e jest to robota botów (od pi?tku trzeci atak).

Po przejrzeniu wczorajszych logów adresy IP które uzyska?y dost?p do panel_editor.php:
185.169-142-79.FTTH.rus-com.net
ip-89-29-6-210.customer.poda.cz
121.164.13.170
88.251.51.95
Edytowane przez hoopak dnia 05.05.2009 13:48:13

m88
Placio74 napisa?/a:
Mam to samo, ale akurat jestem niemal na 100% pewien ?e jest to robota botów (od pi?tku trzeci atak).

Po przejrzeniu wczorajszych logów adresy IP które uzyska?y dost?p do panel_editor.php:
185.169-142-79.FTTH.rus-com.net
ip-89-29-6-210.customer.poda.cz
121.164.13.170
88.251.51.95

W takim razie co robi? i jak to naprawi??

DJPromo
Panowie jak widz? temat ci?gniecie w dziale dla 6 wi?c ?askawie zamiast wypisywa? ja mam to ja tamto to by?cie si? wzieli za aktualizacj? do PF7 i dopiero wtedy piszcie ?e co? si? jeszcze dzieje Jak wida? kto? mo?e doszuka? si? jeszcze gdzie? dziury w 6 i dla tego co? miesza u was Smile

@m88 nie dobijaj mnie jak ty chcesz by? bezpieczny jak masz

v6.01.11

Edytowane przez DJPromo dnia 05.05.2009 14:49:52
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Placio74
DJPromo napisa?/a:
... to by?cie si? wzieli za aktualizacj? do PF7 ...

Jak najbardziej (do czego i tak si? ju? przymierza?em).

bogas82
Ja niestety mam ten sam problem i niestety nie wiem co robi?, tym bardziej, ?e w tematyce PHP jestem raczej laikiem. Po znikni?ciu zawarto?ci paneli pomy?la?em, ?e mo?e hosting nawala wi?c skopiowa?em stron? z yoyo.pl na cba.pl, ale nie rozwi?za?o to problemu i dalej nie chce si? zapisywa? tre?? paneli. Nast?pnie zaktualizowa?em stron? do wersji 7 (na serwerze cba), ale dalej to samo.
Bardzo prosz? o pomoc, je?eli kto? wie co z tym zrobi?.

Strony:
http://www.pasjon...ice.cba.pl wersja: 7.00.05
http://www.pasjon...ce.yoyo.pl wersja: 6.01.10

EDIT:
Gdzie powinna si? poprawnie zapisywa? tre?? dodawanych paneli tzn. gdzie w bazie danych czy te? w jakim pliku?
Edytowane przez bogas82 dnia 10.05.2009 22:02:47

Zdzichu93
Ja ju? od oko?o tygodnia te? mam to samo. To chyba wina jakiego? wirusa. Moja strona to: http://www.mafia-...l/news.php
Znikn??o dodatkowe menu po prawej stronie i buttony na dole po lewej. Wszystko tak, jak napisane wy?ej.
Dodatkowe panele jak i ich zawarto?? zapisuj? si? do bazy danych. Tylko nie wiem czy ten wirus siedzi w bazie danych czy na FTP. Bo mam skopiowan? baz? danych ale ju? po zaniku paneli. Je?li na FTP, to chyba wystarczy wywali? wszystkie pliki z serwera, wrzuci? od nowa php-fusion. Jeszcze tak nie robi?em, bo boj? si?, ?e co? spartacz?.

Pieka
Zalogujcie sie do phpMyAdmin, wejdzcie do tabeli panels, kliknijcie w strukture i sprawdzcie jaka wartosc ma pole panel_content. Zapewne znajdziecie tam varchar(0). Aby wszystko wrocilo do normy nalezy zmienic wartosc pola na text. Przywroci to mozliwosc dodawania paneli, niestety nie odzyskacie w ten sposob poprzednich, brakujacych paneli typu PHP.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bogas82
Wielkie dzi?ki! Dzia?aSmile

P.S. Czy istnieje sposób ?eby na przysz?o?? ustrzec przed takimi sytuacjami, czy te? sama aktualizacja do v7 za?atwia spraw??

Pieka
bogas82 napisa?/a:
..Czy istnieje sposób ?eby na przysz?o?? ustrzec przed takimi sytuacjami, czy te? sama aktualizacja do v7 za?atwia spraw??

Zasadniczo sama aktualizacja rozwiazuje te kwestie, ale zasady bezpiecznego funkcjonowania w internecie caly czas obowiazuja. Mocne hasla, brak dostepu dla byle kogo do PA oraz na biezaco przeprowadzane aktualizacje stanowia juz powazny krok naprzod. Wszystko wielokrotnie opisywane na tym forum.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl