Zobacz temat
Niemo?no?? za?adowania fotek do galerii na serwerze sieciowym OpenBSD
|
|
wa |
Dodany dnia 08.05.2009 20:22:29
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 08.05.2009 20:16 |
Witam. Mam nast?puj?cy problem. Postawi?em php fusion na serwerze z openbsd, wszystko dzia?a i ?miga. Prawie wszystko. Otó? admin, którego mianowa?em zanim zako?czy?em t? robot?, nie mo?e dodawa? fotek do galerii. Tj. funkcja ta albo nie dzia?a, albo jej nie rozumiem. Testowa?em system maj?c go zainstalowanego na swoim w?asnym serwerze (na którym wtedy fizycznie pracowa?em), wystarczy?o wtedy wybra? obrazek z dysku i pojawia? si? w galerii. Natomiast teraz, gdy stoi ona na serwerze sieciowym, admin chc?c doda? obrazek widzi tak?e okienko wyboru pliku. Mo?e wtedy jedynie wybrac plik z w?asnego laptopa, potwierdzi?... i nic. Plik nie jest nigdzie wczytywany, nie pojawia si? w galerii. A ?ci?lej - w galerii pojawia si? nowy wpis, jest to pusty obrazek z nadanym mu tytu?em (pisze "brak obrazu" ![]() Próbowali?my tak?e innej sztuczki. Po??czeni przez ssh, utworzyli?my folder /images w katalogu fusiona i dodaj?c obrazek, wpisywali?my na si?? ?cie?k? do obrazka w oknie wyboru pliku "np. .../images/test.jpg". skutek by? taki sam, czyli ?aden. Prosz? mi wyt?umaczy? o co chodzi i czego nie rozumiem? Dzi?ki wojtek PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 08.05.2009 20:49:48 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 16:46:01
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
lupozo |
Dodany dnia 08.05.2009 20:56:37
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 192 Pomógł: 18 Data rejestracji: 19.02.2009 18:55 |
Zobacz czy katalog /images/photoalbum/submissions ma chmody 777 i czy wogóle twój serwer ods?uguje bibliotek? GD. Szukaj na forum by?o wiele razy.
|
|
|
wa |
Dodany dnia 13.05.2009 17:44:26
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 08.05.2009 20:16 |
Witam. Dzi?kuj? za odpowiedzi. Chmody mam, GD dzia?a. Wersja 7, nie pami?tam jaka podwersja... nie umiem teraz tego sprawdzi?. Poszukam jeszcze g??biej, cho? widz? tu g?ównie posty ludzi z problemami a'la wymienione przez lupozo. Pozdrawiam Edytowane przez ICEK dnia 13.05.2009 19:04:00 |
|
Przejdź do forum: |