ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Php-Fusion i inne na wlasnym PC
Patrickoo
Witam.

Co potrzebuje zebym mogl przegladac calego PHP-Fusion na wlasnym PC bez koniecznosci podlaczania sie do neta.

Gdy edytuje jakis plik to chce od razu zobaczyc zmiany, nie wchodzic i czekac na zaladowanie sie strony.

Co takiego potrzebuje ? I jak to zrobic zeby bylo dobrze Smile

Z gory dziekuje za pomoc.

http://www.psp.moron.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 03:38:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
Mo?esz zainstalowa? sobie na kompie krasnala - bo to najszybsze i najprostsze w instalacji. Praktycznie nie powinno by? problemów, a je?li jakie? wyst?pi? to maj? swoje forum, gdzie mo?esz zadawa? pytania.

Je?li masz troch? wi?cej czasu i znasz angielski, to mo?esz zainstalowa? oddzielnie apache, php i mysql - co prawda daje to pe?n? kontrol? nad tym, co masz zainstalowane na domowym serwerze, ale mo?esz mie? wi?cej problemów ni? w przypadku krasnala...
working

Gander
Ja u?ywam WAMP5 1.3 i jestem z niego bardzo zadowolony Cool

http://www.wampse.../index.php

gander.solutions
JazOOn
Shaolin napisa?/a:
Mo?esz zainstalowa? sobie na kompie krasnala - bo to najszybsze i najprostsze w instalacji. Praktycznie nie powinno by? problemów, a je?li jakie? wyst?pi? to maj? swoje forum, gdzie mo?esz zadawa? pytania.

Je?li masz troch? wi?cej czasu i znasz angielski, to mo?esz zainstalowa? oddzielnie apache, php i mysql - co prawda daje to pe?n? kontrol? nad tym, co masz zainstalowane na domowym serwerze, ale mo?esz mie? wi?cej problemów ni? w przypadku krasnala...

tak shaolin - uzywam krasnala i sadze ze jest ok - i nie ma z nim problemow jesli...zainstalujesz go w domyslnym katalogu ( C:\usr ) - w przeciwnym wypadku wszystkie configi (php, apache i reszte) musisz edytowac recznie i mozna machnac errora...

pasta20
No a ja mam WebServ i te? jestem z niego zadowolony ale jest jeden problemik ludzie niemog? si? na mojej stronce zarejestrowa? bo jest ma?y b??d z wysy?aniem emaili do nich z linkiem potwierdzaj?cym rejestracj?. Potrzebowa? bym do tego serwer emaila na w?asnym kompie i to powinno pomóc. Wpisywa?em w?asny adres emaila i to nieposz?o. Mo?e wy macie jakie? pomys?y na takie co?.

JazOOn
pasta20 napisa?/a:
No a ja mam WebServ i te? jestem z niego zadowolony ale jest jeden problemik ludzie niemog? si? na mojej stronce zarejestrowa? bo jest ma?y b??d z wysy?aniem emaili do nich z linkiem potwierdzaj?cym rejestracj?. Potrzebowa? bym do tego serwer emaila na w?asnym kompie i to powinno pomóc. Wpisywa?em w?asny adres emaila i to nieposz?o. Mo?e wy macie jakie? pomys?y na takie co?.

zawsze mo?esz wy??czy? potwierdzenie rejestracji e-mailem

pasta20
Tak zrobi?em ale wole mie? to w??czone. Czy wiecie jak to zrobi? aby emaile by?y wysy?ane??? Mo?e jest jaki? dodatkowy mod do EP II który wysy?a emaile

Pieka
pasta20 napisa?/a:
Tak zrobi?em ale wole mie? to w??czone. Czy wiecie jak to zrobi? aby emaile by?y wysy?ane??? Mo?e jest jaki? dodatkowy mod do EP II który wysy?a emaile

Mysle, ze o to powinienes zapytac kolegow od EP II Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cano
Chc? uruchomi? php Fusion w Krasnalu. Otwieram tam setup.php, wpisuj? wszystko w te formularze i wy?wietla mi si? ci? takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy wie kto? co mam wpisa? w miejscu Host (domy?lnie localhost), adres IP nie dzia?a i cho?bym nie wiem co tam wpisywa? zawsze pojawia si? ten komunikat. Z linijk? 84 w pliku setup.php wszystko jest w porz?dku.
Z góry dzi?ki!

Pzdr
Cáno

JazOOn
cano napisa?/a:
Chc? uruchomi? php Fusion w Krasnalu. Otwieram tam setup.php, wpisuj? wszystko w te formularze i wy?wietla mi si? ci? takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy wie kto? co mam wpisa? w miejscu Host (domy?lnie localhost), adres IP nie dzia?a i cho?bym nie wiem co tam wpisywa? zawsze pojawia si? ten komunikat. Z linijk? 84 w pliku setup.php wszystko jest w porz?dku.
Z góry dzi?ki!

Pzdr
Cáno

w miejscu host powiniene? wpisa?...localhost :) tak jak napisa?e? - ten komunikat ?e jest b??d w setup znaczy ?e nie ma po??czenia z baz? danych... stworzy?e? baze danych w phpmyadmin? jest w??czona?

cano
Mo?esz mówi? mi tr?ba Pfft. Wielkie dzi?ki!

Ale nigdzie o tym nie pisa?o. Hmm... S? jakie? poradniki d krasnala?

Pzdr
Cáno

SebaZ
www.kranasl.tk - a swoj? droga po co poradniki do czego? takiego jak krasnal - to? to automat
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl