ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Automatyczne pomniejszanie fotek na forum skaluje z suwakami
Bochen
Do tej pory ludzie szukali sposobu by fotki na forum same si? nie pomniejsza?y. Ja natomiast szukam pomocy by to naprawi?.
Korzystam z v7 i fusionBoarda. Do tej pory gdy kto? wrzuca? fotk? przy pomocy BBCode wi?ksz? to automatycznie pomniejsza?a si? do danych rozmiarów, bez ?adnych suwaków etc. Od paru dni zauwa?y?em, ?e fotki owszem pomniejszaj? si?, ale pojawi?y si? suwaki. Nie wiem w czym problem mo?e by? dlatego prosz? tutaj o pomoc. Nadmienia?em pliki na oryginalne z paczki odpowiedzialne za BBCod image, ale te? nic to nie da?o. Mo?e kto? pomo?e przywróci? ten stan rzeczy?

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 29.07 - 12:42

Edytowane przez Pieka dnia 29.07.2009 13:04:21
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:43:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Daj jakis przyklad na swojej stronie, zebysmy mieli jasnosc w temacie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
http://www.ets.sd...ad_id=1113

Wcze?niej fotki pomniejsza?y si? do danego rozmiaru tworz?c miniaturk?. Po klikni?ciu otwiera?y si? w normalnych rozmiarach w nowym okienku. Teraz pojawi?y si? suwaki.

www.webstudio.sdgp.pl
zer0
Mia?em to samo i zrobi?em:
http://www.php-fu...ost_130194 Smile

Pozdro,
~ zer0
www.nlds-group.com - NLDS Group - Marketing & Promotion Agency

Bochen
My?la?em o tym i wgra?em w ko?cu, bo innego wyj?cia znale?? nie mog?em Wink

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Dzialanie skalowania jest zdefiniowane w klasach zawartych w pliku jscript.js. Moze teraz sie Wam rozjasni.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
Pieka, mnie dziwi jednak fakt, ?e problem si? nie rozwi?za? nawet po tym jak z oryginalnej, czystej paczki podmieni?em ten plik. Nie wiem, gdzie jeszcze mog?em co? zepsu? przy edycji czego?, ?e takie co? si? pojawi?o.

Problem juz nieaktualny, bo skorzysta?em z tego facebox'a, ale no mo?na nie zamyka? w razie jakby kto? inny mia? podobny problem.

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Skoro problem wystepuje tylko w okreslonych przypadkach, to moze warto sie nad tym zastanowic? U nas dziala, na wszystkich testowych rowniez, wiec problem jak widac lezy po Waszej stronie. Cos ujelisci badz dodaliscie i gdzies jest konflikt, nie wiem, nie dysponuje taka wiedza, wiec tylko Wy, jako zglaszajacy mozecie dojsc do tego.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
No ja nie twierdzi?em, ?e b??d le?y, gdzie? po stronie fusiona. Domy?lam, si?, ?e podczas edycji czego? musia?em co? albo zepsu?, albo tak jak te? wspomnia?e? co? z czym? si? gryzie. Najgorsze jest to, ?e nie zwróci?em dok?adnie uwagi kiedy tak si? dzia? zacz??o i nie wiem gdzie le?y problem. Na szcz??cie wyj?cie z jquery naprawi?o mi to a dzia?a w sumie w ten sam sposób z jedyn? ró?nic?, ?e teraz nie otwiera si? dodatkowe okienko.

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Masz na stronie wlaczony ktorys z ponizszej listy panel?
  1. Slideshow Random Panel.
  2. Buttony z zatrzymaniem.

Edytowane przez Pieka dnia 30.07.2009 16:13:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
Mam Buttony z zatrzymaniem z tym, ?e u?ywam ich jaki? czas i za kadencji tego modu dzia?a?o normalnie. Pozatym na forum mam wy??czone boczne panele, wi?c on nie powinien mie? tym bardziej nic do rzeczy Smile Tak?e co? innego musia?em jeszcze dorzuci?, a ostatnio grzeba?em tylko przy SB w jquery zdaje si?. Mo?liwe, ?e to mog?o mie? z tym zwi?zek?
Edytowane przez Bochen dnia 30.07.2009 16:15:16

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Oba wymienione panele daja wlasnie taki efekt i calkiem prawdopodobne, ze inne, wzorowane na nich skrypty beda powodowaly braki w skalowaniu badz poprawnym wyswietlaniu grafik i to nie tylko na forum.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl