ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nazwa ezinu, a prawa autorskie
Bochen
Na mojej stronie eurots.pl stworzy?em gazetk? internetow? o nazwie "Truck Games Megazine". Dzi? do mnie napisa? zdaje si? admin forum o nazwie truck-games.pl i marudzi?, ?e poda mnie do s?du za naruszenie praw autorskich. Nazwy tej w urz?dzie patentowym zarejestrowanej nie ma. Szczerze powiem, ze zak?adaj?c ow? gazetke nie szuka?em czy co? podobnego w sieci jest.

Wydaje mi si? czy mam racj?, ?e bez stosownego papierka o zarezerwowanej nazwie mo?e tylko sobie pogada?? Marudzi? o tym, ?e jeste?my konkurencj? i ma podstawy by zg?osi? kradzie?. Powie mi kto?, co? na ten temat?
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 00:06:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
khaman
Generalnie wygl?da na zastraszanie... Mo?esz poda? tre?? ich e-maila, pisma? Nazwa moze by? zastrze?ona w biurze patentowym, ale raczej wyglada na straszenie konkurencji.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Bochen
Nazwa w urz?dzie patentowym zarejestrowana nie jest. Jedyne, co ma to zarezerwowanie tej domeny. Wi?c moim zdaniem to nie to samo, co rezerwacja znaku towarowego.
Ca?a rozmowa z GG. Pierwsza i jedyna.

On
20:36:25
Witaj, z tej strony Kureks, z forum [xxxxx] .Nie wiem czy Pan wie, ale mog? poda? spraw? do s?du ([xxxxx] Jeste?my konkurencj?, a skopiowanie nazwy konkurencji, w ?wietle prawa jest Karalne... Chcia?bym uzyska? jakie? sprostowanie.

Bochen
21:31:48
mo?na jeszcze raz bo chyba nie rozumiem?

On
21:32:37
Postawi? spraw? jasno. Na pa?skiej stronie ([xxxxx]) Powsta? Magazyn, Truck Games...

Bochen
21:32:57
ano powsta?
On
21:33:23
Ale nazwa truck-games jest ju? zarezerwowana, Nie mamy na ni? praw autorskich, ale u?ywanie tego, w Konkurencyjnych stronach, jest karalne, nawet bez praw autorskich..
21:33:31
to jest naruszenie czyjej? w?asno?ci..

Bochen
21:34:05
skoro nie masz papieru z urz?du patentowego to nie widz? ?adnych podstaw poza tym nie buszuje w internecie w poszukiwaniu czy co? podobnego istnieje
21:34:19
wymy?li?a mi si? taka nazwa i tak nazwa?em ten magazyn
21:34:52
poza tym je?li doczyta si? do ko?ca to istnieje Truck Games Megazine wiec je?li ju? marudzimy to b?d?my chocia? szczegó?owi
On
21:34:53
Nie musz? mie? papierów, jeste?my konkurencj?, a w tym wypadku jest z?amane prawo nawet bez w?asno?ci prawa autorskiego

Bochen
21:36:01
ty masz truck-games ja mam truck games megazine... kto by? pierwszy mo?na d?ugo sie k?óci? skoro tak stawiasz spraw?
On
21:36:56
Mo?na si? k?ucic? . Dobrze... to si? pok?ucimy . Do zobaczenia, udanego wieczoru

www.webstudio.sdgp.pl
bartek124
To niech si? idzie k?uci? Wink. Wed?ug mnie to zwyczajne zastraszanie. Tak samo nazwa PHP-Fusion mia?aby by? zarezerwowana tylko dla twórców PHP, a jej u?ywanie przez innych by?oby karalne? Wiem, ?e tutaj sprawa inaczej wygl?da, ale to tylko przyk?ad.
Edytowane przez bartek124 dnia 01.08.2009 22:43:27
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
khaman
nazwa truck-games jest ju? zarezerwowana, Nie mamy na ni? praw autorskich

Mog? si?... cmokn?? generalnie Wink
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Bochen
Tak my?la?em, ale no wola?em si? upewni? i pozna? zdanie innych. Teraz jak si? odezwie i zacznie gada? o s?dach, to mo?e ja go po strasze tym, ze mnie zastrasza Pfft

Dzi?ki ch?opaki za pomoc, mog? spa? jednak spokojniej Wink

www.webstudio.sdgp.pl
Nie zdradze nicka
Mo?e temat jest ju? w pewnym sensie rozwi?zany, ale pozwólcie, ?e jeszcze ja si? w nim wypowiem. Owszem, nawet je?eli kto? nie ma patentu na jaki? swój materia?, a posiada na niego prawa autorskie i je?li nie wyrazi zgody na jego kopiowanie to kto?, kto z?amie ten zakaz mo?e liczy? na do?? przykre konsekwencje. Tyczy to si? g?ównie jakich? d?u?szych wypowiedzi czy grafik. Wiadomo, ?e je?li zrobi? bia?o-czarny obrazek o rozmiarze 50 x 50 px to stara? si? o usuni?cie takiego samego obrazka ze strony konkurencyjnej móg?bym oczekiwa? z takim samym skutkiem jak stadionów na EURO 2012. Przedstawi? teraz podobn? sytuacj? do twojej: otó?, na jednej ze swoich stron posiadam panel zatytu?owany "?wiat gry". Tak zatytu?owany panel do?? cz?sto mo?na spotka? na ró?nych stronach o grach, sam spotka?em si? z takimi panelami na ró?nych stronach kilkadziesi?t razy. I teraz wyobra? sobie, ?e pisz? do strony konkurencyjnej, ?eby usun??a panel "?wiat gry", gdy? ja mia?em ten panel pierwszy i ?e ta nazwa jest ju? zarejestrowana, ale nie ma na ni? praw autorskich xD. To samo tyczy si? twojego Truck-Games, s? to po prostu dwa s?owa z angielskiego, do których nikt nie ma wy??czno?ci. Czyli jedyny co Ci mo?e zrobi?, to pomarnowa? Twój czas k?uc?c si? z Tob?. Podsumowuj?c, jak to kiedy? powiedzia? znany polski my?liciel, filozof nad filozofami, geniusz nad Eistainy:

Mog? si?... cmokn?? generalnie

Khaman, w roku 2009 n.e., dwa posty wy?ej.

Bochen
Nie zdradza nicka, dzi?ki za pomoc tak samo jak i panom wy?ej. Jak mi teraz b?dzie zawraca? g?ow? to nie omieszkam równie? zacytowa? tego filozofa, co by wiedzia?, co o tym my?l? Smile

www.webstudio.sdgp.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl