Zobacz temat
CCI - Custom Code Includes
|
|
Gander |
Dodany dnia 04.08.2009 05:46:51
|
Bywalec Postów: 720 Pomógł: 37 Data rejestracji: 22.05.2005 23:17 |
Witam. W dniu dzisiejszym chciałbym zaprezentować mój kolejny nowy skrypt. Pomysł zaczerpnąłem z rozbudowanej skórki WordPress-a (Mandigo), która umożliwiała wstawienie dodatkowego, własnego kodu HTML do nagłówka oraz stopki strony (odpowiednio przed </head> i przed </body>). OPIS Mój skrypt zawiera takie dwa pola, jak wspomniana wcześniej skórka, a także dwa kolejne do wprowadzenia dodatkowego kodu PHP do plików "includes/header_includes.php" oraz "includes/footer_includes.php", tak że nie musimy edytować tych plików gdy potrzebujemy coś w nich dodać. To rozwiązanie świetnie nadaje się do wprowadzania kodu JavaScript dla statystyk Google Analytics (patrz obrazek niżej). INSTALACJA
POMOC Problemy z oryginalną modyfikacją prosimy zgłaszać do autora na www.myfusion.pl ZDJĘCIE PLIKI Paczka do pobrania ze strony www.MyFusion.pl oraz jako załącznik do tego posta. METODA NA TASIEMCA (czyli rozwiązanie problemu "zbyt długiego tytułu" strony) Wiele osób nie ogranicza się do wpisania tylko tytułu swej strony w głównych ustawieniach, a częstokroć wpisują istny tasiemiec zawierający masę słów kluczowych itp. Niezależnie czy takie działanie poprawia indeksowanie czy tylko utrudnia przeglądanie wyników googla, z pewnością może narobić bardzo dużego nieporządku w kilku miejscach na stronie. Przypominam sobie następujące 3 najbrzydsze sytuacje:
Panaceum na te bolączki jest CCI i "rozwinięcie tytułu" wklejane w polu "Stopka PHP" w postaci: Rozwiń Kod źródłowy PHP Ponieważ faktyczny tytuł jest krótki, nie stanowi już nigdzie problemu, a na każdej podstronie doklejany jest tasiemiec, więc praktycznie nic nie straciliśmy, a zyskaliśmy trochę swobody. PS. Wspomniane rozwiązanie użyte jest na stronie www.renault19.pl i sprawdza się świetnie.
Gander dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Gander dnia 04.08.2009 05:59:44 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 15:58:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |