ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Brak plików w pobranym PHP-Fusion v6.01.13
Hektorek
Pobra?em ostatnio PHP Fusion 6.01.13. Po??czy?em si? wi?c w Total Commanderze, mia?em dwa okienka, na jednym by?a zawarto?? serwera. Wszystko co znajdowa?o si? w pobranym PHP skopiowa?em na to okienko. Potem wykonywa?em wskazówki, to co pisa?o w poradniku instalacji PHP Fusion 6. Zaci??em si? przy 3 poleceniu:
Nast?pnie prosz? ustawi? odpowienie prawa zapisu do nast?puj?cych katalogów oraz plików (prawa 777):

* images/
* images/imagelist.js
* images/articles/
* images/avatars/
* images/news/
* images/news_cats/
* images/photoalbum/
* images/photoalbum/submissions/
* forum/attachments/
* config.php

Problem jest taki, ?e nie mog? odnale?? w ca?ej zawarto?ci pobranego PHP Fusion 6 plików: avatars, photoalbum, submissions, attachments. Reszcie plików zmieni?em chmod na 777, a tym, które przed chwil? wymieni?e, nie. Bo nie mog? ich znale??. No to bez nich przeszed?em do 4 kroku. Pisze adres strony i po yoyo.pl napisa?em /setup.php, jak jest wskazywane. I widz? to:
www.iv.pl/images/w5j0i2ti22vlnug2mwz_thumb.png
No i sobie my?l?... dalej nie pójd?. Nie ma tych plików, a gdybym je mia? i zmieni? chmod na 777 to by by?o wszystko dobrze. Co zrobi?...?
Z góry bardzo dzi?kuj? za pomoc.
PS. A mo?e by tak pobra? PHP Fusion 7 i jego zainstalowa?? Nie mog? jednak nigdzie znale?? poradnika do jego instalacji. Mo?e tak b?dzie lepiej?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 06.08 - 18:42

Edytowane przez Pieka dnia 25.04.2011 23:44:33

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 19:43:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pisze jak byk, ze masz zmienic CHMOD-y katalogow i plikow, a nie tylko plikow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Hektorek
Ok, zmieni? chmody folderów, a jak potem plików, skoro wszystkich potrzebnych chyba nie mam?

Pieka
Hektorek napisa?/a:
Ok, zmieni? chmody folderów, a jak potem plików, skoro wszystkich potrzebnych chyba nie mam?

Masz, o ile umiesciles je na serwerze. Ja tego za Ciebie nie sprawdze.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Hektorek
Ok, pozmienia?em chmody katalogów i potrzebnych plików, które mam na 777. Wchodz? i dalej to samo. Ale to jest proste - nie mog? nigdzie znale?? plików: avatars.php, photoalbum.php, submissions.php, attachments.php. Nie wiem gdzie one s?... Frown

Pieka
A gdzie w instrukcji pisze, ze to sa pliki? Widzisz gdzies w opisie rozszerzenia .php? Ja nie. Chlopie, Ty nie masz zielonego pojecia, co robisz ani nawet nie starasz sie tego dowiedziec. O tym swiadcza Twoje pytania.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Krystian
Hektorek napisa?/a:
Ale to jest proste - nie mog? nigdzie znale?? plików: avatars.php, photoalbum.php, submissions.php, attachments.php. Nie wiem gdzie one s?... Frown

Wyobra? sobie, podejrzewam, ?e nikt ich nie ma Wink, bo tu nie chodzi o pliki tylko nazwy katalogów...

Hektorek
No mo?e i nie mam zielonego poj?cia... to mo?e skoro wszystko co pisz? jest z?e, to sk?d wynika mój problem?
To jest jakie? niemo?liwe... wypakowa?em ca?y PHP Fusion, a tam nie ma nic o nazwie avatars lub attachments, wi?c nie wiem jak mam niby zmieni? im chmody... Frown

Wyobra? sobie, podejrzewam, ?e nikt ich nie ma Wink, bo tu nie chodzi o pliki tylko nazwy katalogów...

No to co mam zrobi? i co to jest?
Edytowane przez Hektorek dnia 06.08.2009 19:04:21

Pieka
Hektorek napisa?/a:
...PS. A mo?e by tak pobra? PHP Fusion 7 i jego zainstalowa?? Nie mog? jednak nigdzie znale?? poradnika do jego instalacji. Mo?e tak b?dzie lepiej?

A tak swoja droga, to bardzo dobry pomysl, wrecz najlepszy ze wszystkich prezentowanych dotychczas. Zawsze instalujemy najnowsze wersje CMS-a, to zasadniczo dotyczy wszystkiego.
Odnosnie braku instrukcji, w paczce zawsze jest i to w rodzimym jezyku, poza tym w nawigacji rowniez znajduje sie odpowiedni opis dotyczacy wszystkich wersji PHP-Fusion, w tym takze najnowszej, o ktorej pisalem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Hektorek
Nie wiem o co chodzi. Tak samo jest w siódmej wersji. Mam zmieni? chmod np. attachments, a jego nigdzie nie ma.
Ja nie mog? tego poj??... to jest jakie? g?upie. I jak niby mam tego chmoda zmieni??!

Przemek28
Hektorek napisa?/a:
Nie wiem o co chodzi. Tak samo jest w siódmej wersji. Mam zmieni? chmod np. attachments, a jego nigdzie nie ma.
Ja nie mog? tego poj??... to jest jakie? g?upie. I jak niby mam tego chmoda zmieni??!

Katalog attachments jest w katalogu forum, nie g?ównym Smile

https://nfszone.pl
Krystian
Obawiam si?, ?e kolega Hektorek nie odró?nia pliku od katalogu i na tym zasadza si? podstawowy problem Smile

Hektorek
Ok, koledzy, problem rozwi?zany. Pobra?em pe?n? wersj? PHP Fusion 6, wszystkie pliki s? (te, których nie mia?em przedtem te?). Po prostu wtedy pobra?em jak?? obci?t? wersj?, gdzie by? tylko folder files a w nim tylko 9 plików .php.
Krystian - rozró?niam, ale to co mia?em pobrane, to jaki? ?art a nie PHP.
Cze?? i temat do zamkni?cia. Wink

Pieka
Nie wiem skad pobierales,a le wedlug wszelkich znakow na niebie i na ziemi byla to paczka aktualizacyjna, a nie instalacyjna, co na 120% bylo w jej oraz na stronie w opisie. Podstawa jest czytanie i to ze zrozumieniem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl