ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Trolling - mo?liwo?? zablokowania wielu rejestracji tej samej osoby pod zmienionymi nickami
Pinhead
Witajcie
Mam nadziej?, ?e temat znajduje si? w odpowiednim dziale Forum.

Mam nast?puj?cy problem. Po zbanowaniu jednego z userów, zbanowaniu jego IP i maila kole? rozpocz?? seri? rejestracji na innych nickach. Dla zmy?ki u?ywa bramek proxy, anonimatorów, itd.
Wprowadzi?em na stronie aktywacj? ka?dej rejestracji, od razu usuwam konta rejestrowane z podejrzanych IP, za pomoc? whois, ripe.net i innych narz?dzi udaje mi si? przechwyci? cz??? rejestracji przez proxy. Niestety, zdarzaj? si? b??dy, i w kosmos polecia?o konto najzupe?niej niewinnego cz?owieka jaki chcia? do nas do??czy?.
Wiem, ?e mo?na raportowa? spam na abuse@dany_provider. Mam w zwi?zku z tym pytanie - czy ten mechanizm dzia?a w taki sposób, ?e blokowane jest userowi wej?cie na portal nawet je?eli dostaje si? przez proxy? i jak skorzysta? z takiej pomocy, jak sformu?owa? maila do jego providera?
Oczywi?cie, zdaj? sobie spraw?, ?e wystarczy i? troll pojedzie do kolegi, i z jego kompa dokona bezproblemowej rejestracji, ale, jak zauwa?y?em, bawi si? g?ównie nocami, w domu.
Zaznaczam, ?e nie chodzi mi o to by zbanowany nie czyta? tre?ci serwisu, ale tylko o to, by po prostu uniemo?liwi? mu lewe rejestracje pod fa?szywymi nickami i, tym samym, robienie trzody.
Czy macie jakie? rady?
Co zrobi? z takim kolesiem ?
Z góry dzi?kuj? za pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2009 11:14:50

www.altergothic.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 00:02:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FiXik
A nie lepiej stworzy? grup? userów np. aktywowani i wszystkie informacje, które s? dost?pne dla zarejestrowanych zrobi? dla aktywowanych, potem odblokowa? potwierdzienie przy rejestracji i zostawi? wszystko do czego nie trzeba specjalnego dost?pu dla ka?dego usera. Na koniec wszystkich userów, których uwa?asz za potwierdzonych dodaj do grupy aktywni i masz po k?opocie (aktywni - mo?esz nazwa? dowolnie). Ja mam tak na jednej ze stron, kto si? zarejestruje ma dost?p tylko do mo?liwo?ci z?o?enia podania (strona klanowa do gry), a po aktywacji konta (dodaniu do grupy) ma dost?p do ca?ej strony. ?atwiej i nie trzeba co chwil? sprawdza? poczty.
mo?e ju? nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl