Zobacz temat
Trolling - mo?liwo?? zablokowania wielu rejestracji tej samej osoby pod zmienionymi nickami
|
|
Pinhead |
Dodany dnia 25.08.2009 10:30:10
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 136 Pomógł: 12 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 02.03.2009 11:58 |
Witajcie Mam nadziej?, ?e temat znajduje si? w odpowiednim dziale Forum. Mam nast?puj?cy problem. Po zbanowaniu jednego z userów, zbanowaniu jego IP i maila kole? rozpocz?? seri? rejestracji na innych nickach. Dla zmy?ki u?ywa bramek proxy, anonimatorów, itd. Wprowadzi?em na stronie aktywacj? ka?dej rejestracji, od razu usuwam konta rejestrowane z podejrzanych IP, za pomoc? whois, ripe.net i innych narz?dzi udaje mi si? przechwyci? cz??? rejestracji przez proxy. Niestety, zdarzaj? si? b??dy, i w kosmos polecia?o konto najzupe?niej niewinnego cz?owieka jaki chcia? do nas do??czy?. Wiem, ?e mo?na raportowa? spam na abuse@dany_provider. Mam w zwi?zku z tym pytanie - czy ten mechanizm dzia?a w taki sposób, ?e blokowane jest userowi wej?cie na portal nawet je?eli dostaje si? przez proxy? i jak skorzysta? z takiej pomocy, jak sformu?owa? maila do jego providera? Oczywi?cie, zdaj? sobie spraw?, ?e wystarczy i? troll pojedzie do kolegi, i z jego kompa dokona bezproblemowej rejestracji, ale, jak zauwa?y?em, bawi si? g?ównie nocami, w domu. Zaznaczam, ?e nie chodzi mi o to by zbanowany nie czyta? tre?ci serwisu, ale tylko o to, by po prostu uniemo?liwi? mu lewe rejestracje pod fa?szywymi nickami i, tym samym, robienie trzody. Czy macie jakie? rady? Co zrobi? z takim kolesiem ? Z góry dzi?kuj? za pomoc. Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2009 11:14:50 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 00:02:51
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
FiXik |
Dodany dnia 25.08.2009 16:55:18
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 183 Pomógł: 14 Data rejestracji: 19.02.2009 23:58 |
A nie lepiej stworzy? grup? userów np. aktywowani i wszystkie informacje, które s? dost?pne dla zarejestrowanych zrobi? dla aktywowanych, potem odblokowa? potwierdzienie przy rejestracji i zostawi? wszystko do czego nie trzeba specjalnego dost?pu dla ka?dego usera. Na koniec wszystkich userów, których uwa?asz za potwierdzonych dodaj do grupy aktywni i masz po k?opocie (aktywni - mo?esz nazwa? dowolnie). Ja mam tak na jednej ze stron, kto si? zarejestruje ma dost?p tylko do mo?liwo?ci z?o?enia podania (strona klanowa do gry), a po aktywacji konta (dodaniu do grupy) ma dost?p do ca?ej strony. ?atwiej i nie trzeba co chwil? sprawdza? poczty.
mo?e ju? nie szukajmy
|
|
Przejdź do forum: |