ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dzie? w którym pad?y polskie wyszukiwarki mp3
ftcms
Dzie? jest to wczorajszy (15 wrze?nia roku pa?skiego 2009).

Wrzuta.pl (serwer z którego korzysta?y praktycznie wszystkie wyszukiwarki) zablokowa?a dost?p do danych wyszukiwania pobieranych przez CURLA b?d? file_get_contents.

I tak oto Ci którzy w bazie zapisywali dane o piosenkach we w?asnych bazach prze?yj? jeszcze jaki? czas.
Czy to fair ze strony wrzuty?
Oczywi?cie, ?e tak dlatego, i? maj? o tym nawet wzmiank? w regulaminie w skrócie surowo zabraniamy.

Co pocz???
Tutaj zapraszam do znajomej wyobra?niSmile

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 16.09 - 23:23

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 00:02:53
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
by_ikar
Nie jestem ekspertem je?eli chodzi o CURL'a, ale ostatnio chcia?em si? tym zabezpieczy?, bo z takich w?a?nie metod korzystaj? bramki proxy, okazuje si? ?e zabezpieczenie przed curl'em lub file_get_contents nie nale?y do prostych, o ile w ogóle jest wykonalne. Dla czego? Poniewa? podczas pobierania strony przez bibliotek? curl, serwer proxy jest idetyfikowany identycznie jak przegl?darka. Wi?c chyba jedyn? metod? jak? znam przed zabezpieczeniem curl jest zabezpieczenie strony przed przegl?darkami.

Nie chc? tutaj niczego os?dza?, poniewa? nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, jednak ostatnio czyta?em o metodach zabezpieczenia przed curl i w?a?ciwie nic nie znalaz?em, wsz?dzie pisali ?e jest to nie wykonalne.

http://dbpolska.net
ftcms
Nie jest to takie trudne jak si? wydaje.
Pierwszy sposób to oczywi?cie po referer i automatycznie po IP.
Nast?pny sposób jest ju? ciut trudniejszy tzn. po najwi?kszej ilo?ci zapyta? do bazy.
Nie wiem jak to wrzuta zrobi?a bynajmniej domeny/IP s? pobanowane.

Sprawd? to sobie pobierz curlem albo file_get_contents http://wrzuta.pl/...piosenka/1

Je?li pobrana strona b?dzie mia?a napis Wyst?pi? b??d zamiast listy z danymi znaczy to i? zrobili automat do banowania je?li nie znaczy si? i? masz okrutne chwilowe szcz??cie.

Mo?esz si? pobawi? w maskowanie useragent, referer nawet i proxy które zbyt wiele nie zamaskuje.

by_ikar
Uda?o mi si? wej?? bez problemu, i jedn? i drug? metod?, bez specjalnej modyfikacji useragent. Wiesz gdyby to dzia?a?o na zasadzie blokowania dost?pu przez curl czy file_get_contents wydaje mi si? ?e dzia?a?o by dla dla ka?dego, a szczególnie na warto?ciach domy?lnych. Osobi?cie to widz? tak ?e konkretne adresy IP wyszukiwarek mp3 po prostu dosta?y bana. Bo ile to jest sprawdzi? jakie ip ma wyszukiwarka? To jest chwila, a mo?na okre?li? dok?adne po?o?enie serwera nawet.

Tak jak wcze?niej pisa?em, nie jestem w tym ekspertem, ale ostatnio jeden kole? co wchodzi do mnie na stron? przez bramki proxy zacz?? mnie denerwowa?, pomy?la?em ?e jest jaki? sposób, no i niestety nie znalaz?em takowego. A jedynym wyj?ciem jest jak na razie, banowanie na rejestracje IP serwera na którym jest bramka postawiona. Tak samo wydaje mi si? jest w przypadku wrzuty.

Nawet nie musisz szuka? tych bramek w sieci, wystarczy popatrze? w logi i widzisz z jakich adresów by?o najwi?cej ??da?, szukasz adresu w jakim? db.ripe.net lub podobnym i ju? wiesz ?e to jest hosting a nie u?ytkownik. W takiej sytuacji dobrze jest postawi? sobie serwer u siebie w domu, z tym ?e pr?dzej czy pó?niej i tak si? dopatrz?.

Muzyki jest mas? na rapidach, megauploadach, sendspace, odsiebie, torrentach i innych sieciach p2p wi?c raczej pobierania muzy z sieci to nie zabije. Jak to mówi?, natura znajdzie wyj?cie i z tej sytuacji Wink

http://dbpolska.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl