Zobacz temat
Brak dodanego wpisu w shoutboxie na stronie g?ównej
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 09.10.2009 22:46:18
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Witam. Mam nadziej?, ?e dobrze sprecyzowa?em temat, a wi?c: korzysta?em przez pewien czas z Shoutboxa od Bartka - wszystko dzia?a?o ok, do czasu... - ale w zwi?zku z problemem od?wie?ania pod FF (dziwne bo pod IE dzia?a) chcia?em powróci? do poprzedniego standardowego Shoutboxa. Poprzez PA zmieni?em panel no i ... w?a?nie nic. Na stronie g?ównej dodawanie wiadomo?ci do Shoutboxa nie dzia?a, ale o dziwo kiedy przejd? np do archiwum Shoutboxa i wtedy w panelu Shoutboxa wpisz? wiadomo?? ta si? wy?wietla. W sumie Shoutbox dzia?a, je?li panel wy?wietlany jest na ka?dej podstronie prócz strony g?ównej. Na stronie g?ównej w newsach wstawione mam mapy z googla. Mo?liwe, ?e si? "gryz?"?? Jaki? czas temu standardowy Shoutbox dzia?a? bez problemu. Mo?e jaki? pomys? co zrobi? ewentualnie podpowied? jak namierzy? ów b??d. Strona to http://www.grupar...owastop.pl edycja: Gdy chc? doda? wpis ze strony g?ównej po wci?ni?ciu przycisku wy?lij, nic si? nie dziej? (nawet nie jest dodany wpis do bazy danych). Wy??czy?em wszystkie panele - nic. Odkomendowa?em wy?wietlanie newsów na stronie g?ównej - by wykluczy? konflikt z mapami google - te? nie dzia?a. Edytowane przez Pieka dnia 01.04.2011 20:20:39 ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 09.09.2025 01:48:22
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 09.10.2009 23:39:03
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Jesli jestes pewny, ze tabela wraz z wszystkimi polami w bazie jest ok, pliki na 100% oryginalne i dla Twojej wersji skryptu, a wszystko rozbija sie tylko o strone glowna, to pozostaje Ci na poczatek wylaczyc wszystkie panele i sprawdzic po uprzednim odswiezeniu strony, czy nawet wyczyszczeniu pamieci przegladarki. Nie zaszkodzi rowniez dodac testowego usera i podac nam jego dane. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 01:43:15
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Co do tabel to nie jestem pewien na 100%, wiem jedno,?e nie by?o w nich nic grzebane. Jak dodaje wysy?am wpis z podstrony to dodaje go do BD. Pliki s? z oryginalnej paczki. Wy??czy?em wszystkie panele. Wyczy?ci?em pami?? przegl?darki i nic. Doda?em usera: l: kontotestowe h: 123456 ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.10.2009 01:58:38
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Masz powazniejszy problem niz Ci sie wydaje, bo nie dziala dodawanie BBCode na calej stronie. Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js.
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 02:12:47
|
Pieka napisa?/a: Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. W ostatnim czasie nic nie by?o zmieniane w kodzie. Nie wykluczam, ?e to jaka? zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?! Pieka napisa?/a: Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js. Nadpisa?em includes/bbcodes/ oraz plik includes/jscript.js i nadal to samo. Wiadomo?? doklejona: Hmm dziwne, jest to, ?e wiadomo?? mo?na edytowa?. Czyli wynika na to, ?e problem tkwi w samym wys?ania wiadomo?ci ze strony g?ównej. Wiadomo?? doklejona: BenLomax napisa?/a:
Pieka napisa?/a: Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. W ostatnim czasie nic nie by?o zmieniane w kodzie. Nie wykluczam, ?e to jaka? zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?! Pieka napisa?/a: Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js. Nadpisa?em includes/bbcodes/ oraz plik includes/jscript.js i nadal to samo. Wiadomo?? doklejona: Hmm dziwne, jest to, ?e wiadomo?? mo?na edytowa?. Czyli wynika na to, ?e problem tkwi w samym wys?aniu wiadomo?ci ze strony g?ównej. Edytowane przez BenLomax dnia 10.10.2009 02:15:26 ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.10.2009 02:19:17
|
BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej. Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 02:36:16
|
Pieka napisa?/a: BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej. Nie wiedzia?em,?e nie dzia?a. Pieka napisa?/a: Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci. Kurczaki, faktycznie. 'Kto?' (jedynie móg? to zrobi? hosting) dopisa? mi w pliku .htaccess dwie linijki kodu. Po ich usuni?ciu wydaje si?, ?e wszystko dzia?a. Wielkie dzi?ki Pieka z pomoc. Dzi?ki Tobie zaoszcz?dzi?em sporo czasu (sam bym na to raczej nie wpad?) oraz nerwów. Jeszcze raz dzi?ki za ekspresowa i fachow? pomoc. Pozdrawiam. ![]() |
|
Przejdź do forum: |