ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak dodanego wpisu w shoutboxie na stronie g?ównej
BenLomax
Witam.

Mam nadziej?, ?e dobrze sprecyzowa?em temat, a wi?c: korzysta?em przez pewien czas z Shoutboxa od Bartka - wszystko dzia?a?o ok, do czasu... - ale w zwi?zku z problemem od?wie?ania pod FF (dziwne bo pod IE dzia?a) chcia?em powróci? do poprzedniego standardowego Shoutboxa.

Poprzez PA zmieni?em panel no i ... w?a?nie nic.

Na stronie g?ównej dodawanie wiadomo?ci do Shoutboxa nie dzia?a, ale o dziwo kiedy przejd? np do archiwum Shoutboxa i wtedy w panelu Shoutboxa wpisz? wiadomo?? ta si? wy?wietla. W sumie Shoutbox dzia?a, je?li panel wy?wietlany jest na ka?dej podstronie prócz strony g?ównej.

Na stronie g?ównej w newsach wstawione mam mapy z googla. Mo?liwe, ?e si? "gryz?"?? Jaki? czas temu standardowy Shoutbox dzia?a? bez problemu.

Mo?e jaki? pomys? co zrobi? ewentualnie podpowied? jak namierzy? ów b??d.
Strona to http://www.grupar...owastop.pl

edycja:

Gdy chc? doda? wpis ze strony g?ównej po wci?ni?ciu przycisku wy?lij, nic si? nie dziej? (nawet nie jest dodany wpis do bazy danych).
Wy??czy?em wszystkie panele - nic.
Odkomendowa?em wy?wietlanie newsów na stronie g?ównej - by wykluczy? konflikt z mapami google - te? nie dzia?a.
Edytowane przez Pieka dnia 01.04.2011 20:20:39
21293.png

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 01:48:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Jesli jestes pewny, ze tabela wraz z wszystkimi polami w bazie jest ok, pliki na 100% oryginalne i dla Twojej wersji skryptu, a wszystko rozbija sie tylko o strone glowna, to pozostaje Ci na poczatek wylaczyc wszystkie panele i sprawdzic po uprzednim odswiezeniu strony, czy nawet wyczyszczeniu pamieci przegladarki.
Nie zaszkodzi rowniez dodac testowego usera i podac nam jego dane.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BenLomax
Co do tabel to nie jestem pewien na 100%, wiem jedno,?e nie by?o w nich nic grzebane. Jak dodaje wysy?am wpis z podstrony to dodaje go do BD.

Pliki s? z oryginalnej paczki.

Wy??czy?em wszystkie panele. Wyczy?ci?em pami?? przegl?darki i nic.

Doda?em usera:
l: kontotestowe
h: 123456
21293.png

Pieka
Masz powazniejszy problem niz Ci sie wydaje, bo nie dziala dodawanie BBCode na calej stronie. Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BenLomax
Pieka napisa?/a:
Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem.

W ostatnim czasie nic nie by?o zmieniane w kodzie.
Nie wykluczam, ?e to jaka? zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?!

Pieka napisa?/a:
Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js.

Nadpisa?em includes/bbcodes/

oraz plik includes/jscript.js

i nadal to samo.

Wiadomo?? doklejona:
Hmm dziwne, jest to, ?e wiadomo?? mo?na edytowa?. Czyli wynika na to, ?e problem tkwi w samym wys?ania wiadomo?ci ze strony g?ównej.

Wiadomo?? doklejona:
BenLomax napisa?/a:
Pieka napisa?/a:
Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem.

W ostatnim czasie nic nie by?o zmieniane w kodzie.
Nie wykluczam, ?e to jaka? zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?!

Pieka napisa?/a:
Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js.

Nadpisa?em includes/bbcodes/

oraz plik includes/jscript.js

i nadal to samo.

Wiadomo?? doklejona:
Hmm dziwne, jest to, ?e wiadomo?? mo?na edytowa?. Czyli wynika na to, ?e problem tkwi w samym wys?aniu wiadomo?ci ze strony g?ównej.

Edytowane przez BenLomax dnia 10.10.2009 02:15:26
21293.png

Pieka
BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej.
Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BenLomax
Pieka napisa?/a:
BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej.

Nie wiedzia?em,?e nie dzia?a.
Pieka napisa?/a:
Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci.

Kurczaki, faktycznie. 'Kto?' (jedynie móg? to zrobi? hosting) dopisa? mi w pliku .htaccess dwie linijki kodu. Po ich usuni?ciu wydaje si?, ?e wszystko dzia?a.

Wielkie dzi?ki Pieka z pomoc. Dzi?ki Tobie zaoszcz?dzi?em sporo czasu (sam bym na to raczej nie wpad?) oraz nerwów.
Jeszcze raz dzi?ki za ekspresowa i fachow? pomoc.
Pozdrawiam.
21293.png

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl