ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Czy mo?na edytowa? skórk? Gillette?
marcinl339
Mam pytanie. Czy mo?na edytowa? skórk? Gillette, czy nie za bardzo? Z góry dzi?kuj? za odpowied?.

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 09:34:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bochen
A widzisz jakie? przeciw-wskazania? Jasne, ?e mo?esz modyfikowa?. T? jak i wszystkie inne dost?pne pod warunkiem, ?e zostawisz info o autorze, gdy Twoje modyfikacje nie b?d? zbyt wielkie Wink
Edytowane przez Pieka dnia 10.10.2009 14:40:20
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
marcinl339
A móg?by mi kto? podpowiedzie? jak ma wygl?da? taka informacja, ?e ten styl zosta? zmodyfikowany? B?d? bardzo wdzi?czny...

Bochen
Je?li modyfikujesz jaki? theme w lekkim stopniu to albo nie zmieniasz nic albo dodajesz sobie cokolwiek zmodyfikowane przez... modyfied by ... Jak tylko zechcesz. Je?li natomiast zmiany s? du?e z tego, co pami?tam 70% to mo?esz podpisa? si? pod tym w?asnor?cznie wtedy. Wink

www.webstudio.sdgp.pl
lukasjz89
Bochen napisa?/a:
Je?li modyfikujesz jaki? theme w lekkim stopniu to albo nie zmieniasz nic albo dodajesz sobie cokolwiek zmodyfikowane przez... modyfied by ... Jak tylko zechcesz. Je?li natomiast zmiany s? du?e z tego, co pami?tam 70% to mo?esz podpisa? si? pod tym w?asnor?cznie wtedy. Wink

Je?eli chodzi o skórk? Gillette to po zmodyfikowaniu 80% skórki mo?esz si? pod ni? podpisa?, je?eli modyfikacja jest mniejsza ni? 80% po prostu nie wstawiasz ?adnej informacji o autorze skórki.
Nie my?l tyle, tylko szukaj.

Borek
A ja pobra?em skórk? AllHallow z pewnej stronki ze skórkami pod v.7. Ile musz? mie? % zmian, aby j? sobie przyw?aszczy?? Ju? doda?em swoje buttony i zmieni?em du?o kolorów w styles.css.

www.ddadc.com.pl
Bochen
Zmiana kolorów to niewiele by si? podpisa? pod czyim? tworem Wink Zmiany musz? by? naprawd? spore, ?rednio przyjmuje si? te ko?o 70% wtedy jest najbezpieczniej powiedzie?, ?e co? jest Twojego autorstwa.

www.webstudio.sdgp.pl
bartek124
Je?li chodzi o podstawowe skórki Fusiona - chyba 80% wystarczy na usuni?cie informacji o autorze (nie stopki!). Tak mówi licencja PHP-Fusion, nie jestem pewien jak to si? ma do jego skórek.

Co do innych skórek wydawanych na licencji AGPL - nigdzie w jej tre?ci nie pisze o ?adnych 80%. Taki warunek da? autor PHP-Fusion, autorzy skórek zwykle nie go nie daj? i nie mo?na usuwa? info o autorze.

Dobrze jest po prostu poprosi? o tak? mo?liwo?? drog? mailow?. By? mo?e autor zgodzi si? np na link w Ciekawych stronach lub po prostu da zgod? na usuni?cie tego info. Spróbowa? zawsze mo?na.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
marcinl339
W skórce "Gillette" nie ma ?adnej informacji o autorze... Czy je?li j? edytowa?em mam wstawi?: "Theme: Gillette | Edited by: i tutaj nick"?
Edytowane przez marcinl339 dnia 10.10.2009 17:22:02

Bochen
Twoja dobra wola my?l?, je?li tak dasz. Samo info Theme edit by nick te? my?l? b?dzie ok, bo nie podpisujesz si? pod skórk? tylko pod zmianami. Ja bym si? nie obrazi?, gdyby to by?a moja skórka Wink

www.webstudio.sdgp.pl
marcinl339
Tylko, ?e ja to tak edytowa?em, ?e niezbyt b?dzie wida?, ?e to skórka Gillette. Zreszt? zobaczcie... KLIK. To co mam robi?? Ju? sam nie wiem co robi? :-(.

Bochen
To przecie? mo?esz zostawi? tak? stopk? jak masz i z czystym sumieniem z niej korzysta? ile wlezie Smile

www.webstudio.sdgp.pl
marcinl339
Ok dzi?ki Wam za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie... Czy jest jaki? tutorial jak zrobi? skórk? samemu, od podstaw?

Chemikpil
A poszuka?e? chocia??
http://www.php-fu...icle_id=47
http://www.php-fu...icle_id=48
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
marcinl339
Szuka?em, ale nie pomy?la?em, ?e mo?e by? on pod tak? nazw?... Tak czy inaczej - dzi?ki.

Wiadomo?? doklejona:
Mam jeszcze jedno pytanie... Jak napisa?em "Theme: Gillette" to w napisie Gillette jaki odno?nik mam wstawi??
Edytowane przez marcinl339 dnia 14.10.2009 15:43:38

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl