ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ró?nice mi?dzy procesorem dwu i jedno rdzeniowym
marcel0001
Jakie s? ró?nice mi?dzy procesorem dwu i jedno rdzeniowymi? Ja mam procesor "intel core 2 duo t6400 @ 2GHz" w laptopie Samsung R510(3 GB RAM) i je?li dobrze si? orientuje to jest on dwurdzeniowy. Czy jest to dobry procesor, czy nie? I czy w moim wy?ej wymienionym komputerze mo?na procesor wymieni?? I czy w ogóle si? to op?aca? Je?li tak to na jaki?

www.isport.net.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:43:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
Jak sama nazwa wskazuje intel core 2 duo t6400 to jest procesor dwurdzeniowy. To jest dobry procesor zw?aszcza w laptopie. Co do wymiany, to mo?na wymieni?, ale to si? nie op?aca. P?yta jest przystosowana pod konkretny model procesora i mo?e z innymi nie wspó?pracowa? prawid?owo.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Szapko
Zgodz? si? z przedmówc?, nie op?aca Ci si? zmienia?, poniewa? jest do nawet bardzo dobry procesor i je?eli chodzi o lepszy do gier - to ten Twój powinien spokojnie wystarczy? do nowszych gier. Chocia? nie do ka?dej. Smile
Edytowane przez Szapko dnia 12.10.2009 18:50:24

bartek124
Nie ma sensu nic wymienia?, procesorek jest spoko.

Wymienia? nie ma sensu, ale jest to mo?liwe. Mo?esz wsadzi? teoretycznie ka?dy procesor pasuj?cy pod podstawk? i chipset p?yty g?ównej. Teoretycznie, bo na to wp?ywa jeszcze kilka czynników.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
marcel0001
Aha, to ?eby nie zak?ada? nowego tematu to spytam si? jeszcze o kart? graficzn?, mam NVIDIA GeForce 9200M GS, czy to jest wystarczaj?ca, do np. FIFA 10? Czy mo?e si? co? dzia?.

www.isport.net.pl
Pinhead
GS to troch? s?absze wersje kart tego samego rodzaju oznaczone jako GT. Z numeracj? modeli tez jest dziwnie, bo nie zawsze ni?szy numer oznacza starszy model. Chip kart w rodzinie 9xx jest zwykle taki sam, ró?nia si? pewnymi ograniczeniami typu taktowanie zegara itd. Wydaje mi si? ?e nie powinno by? k?opotów z FIFA - tym bardziej ?e engine wiekszo?ci gier jest mocno skalowalne, i zmniejszaj?c rozdzielczo??, lub te? rezygnuj?c z jakich? bajerów typu falowanie rozgrzanego powietrza czy inne wodotryski uzyskuje si? nie najgorszy FPS.

www.altergothic.pl
marcel0001
A rozdzielczo?? mam zmieni? na wy?sz? czy ni?sz?? Jak mam 1280x800 to 1280x720 na przyk?ad da lepszy efekt? A jak si? co? pozmienia w ustawieniach NVIDIA to mo?na jako? usprawni? wydajno??, bo tutaj w tym panelu jak si? ustawi stosuj preferencje u?ytkownika podkre?laj?c jako?? o jest s?aba wydajno?? a jak si? da na jako?? to wydajno?? jest s?aba czyli co? kosztem czego? a na zrównowa?onych te? jak dla mnie jest jako?? za s?aba (w grach).

www.isport.net.pl
jantom
Temat brzmi:
Ró?nice mi?dzy procesorem dwu i jedno rdzeniowym

Prosz? mi powiedzie?, jak temat FIFA 2010 si? z nim ??czy? Nie odbiegamy od meritum. Syfi? na innych forach.
Edytowane przez jantom dnia 13.10.2009 17:53:08

http://jantom.info
marcel0001
Nie, nie, nie chodzi o Fifa 10 tylko o grafik?, no a (tak mi si? przypadkiem wydaje) ?e procesor i karta graficzna, s? do siebie do?? zbli?onymi tematami, w ko?cu oba s? cz??ciami komputera Smile no ale je?eli to przeszkadza to oczywi?cie przepraszam i za?o?? osobny temat, albo je?li nie to mo?ecie mi poda? inne forum na którym móg?bym ten temat podj??, dzi?kuje i przepraszam.

www.isport.net.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl