ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Prosty rotator bannerów w panelu
Apis
Witam. Do?? cz?sto otrzymuj? pytania w sprawie rotatora zamieszczonego na mojej stronie http://www.zeglug...

Poniewa? nie jest to jakie? moje autorskie rozwi?zanie a jedynie po??czenie popularnych w sieci rozwi?za? - postanowi?em podzieli? si? panelem - mo?e komu? si? przyda. Wiem, ?e s? inne rozwi?zania, ale moja propozycja jest niejako odpowiedzi? na zapotrzebowanie. Zamiast wysy?a? co chwilk? ka?demu z osobna opis i plik - zamieszczam go tutaj.

Rotator jest uniwersalny - mo?e wy?wietla? zarówno obrazki jak i teksty (z klikalnymi linkami) oraz pliki .swf a tak?e ?atwo dostosowa? jego wygl?d i zawarto?? do w?asnych potrzeb.

Dodane:
W zwi?zku ze zmian? grafiki - tego rotatora ju? na mojej obecnej stronie nie ma, ale jest na innej przeze mnie administrowanej - http://www.tzs-st...?page_id=1 gdzie mo?na zobaczy? jego wygl?d i dzia?anie (panel centralny u do?u).
Apis dodał/a następującą plik:
v7-prosty_rotator_bannerow_by_apis.zip [6.25kB / 1439 Pobrane]

Edytowane przez Apis dnia 19.06.2015 13:44:30
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:38:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
frames
Podzi?kowanie-przyda? si?Smile

Spoczywaj w pokoju... daveone
Niestety w przegl?darkach IE 6/7 efekt przewijania przyspiesza i ca?kowicie znika.

Czy jaki? do?wiadczony koder móg?by to poprawi? lub przetestowa?? by?bym bardzo wdzi?czny.

Apis
Rotator by? testowany i dzia?a bezb??dnie we wszystkich znanych mi przegl?darkach: IE 6/7, Mozilla FF, Netscape Navigator, Opera, Chrome, Safari pod systemem operacyjnym WinXP.

Jak si? zachowuje pod MacOS, Vist? i Win7 nie wiem. "Silnik" rotatora oparty jest o javascript i w jego interpretacji le?y zapewne przyczyna b??dów na innych platformach.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
kotroniusz
Pod IE9 na Windows 7 niestety te? dzia?a w postaci przyspieszonej. Szkoda, bo rotator rzeczywi?cie jest bardzo fajny. Przy??czam si? do pro?by o poprawienie przez jakiego? kodera znaj?cego si? na rzeczy.
Tam, gdzie ko?czy si? logika, zaczynaj? si? kobiety.
PHP v. 5.3.23, mySQL v. 5.1.65,

www.progresor.radom.pl
Apis
Zrezygnowa? z IE jest pro?ciej....
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Spoczywaj w pokoju... Creeper
kotroniusz napisa?(a):

Pod IE9 na Windows 7 niestety te? dzia?a w postaci przyspieszonej. Szkoda, bo rotator rzeczywi?cie jest bardzo fajny. Przy??czam si? do pro?by o poprawienie przez jakiego? kodera znaj?cego si? na rzeczy.

Wybaczcie, ?e si? wtr?cam w t? dyskusj? o IE, ale na wersji 9 wszystko dzia?a jak nale?y, a przynajmniej u mnie. Poza tym jak kolega @Apis napisa? - Pro?ciej zrezygnowa? z IE. Niestety, ale prawda jest taka, ?e owa przegl?darka jest w wi?kszo?ci przypadków u?ywana tylko do pobrania innej przegl?darki.

rmj
Witam

Chcia?bym aby grafika przesuwa?a si? w lew? stron? obecnie ustawione jest w gór?. Co nale?y zmieni? aby uzyska? efekt przewijania w lew? stron? ?

Apis
Mo?na poszuka? innych rozwi?za? - np. opartych o inne skrypty. Taki zrobi?em kiedy? na wykonanej przeze mnie stronie opartej o PHP-Fusion http://www.poloni...l/news.php
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl